Haber Merkezi - Milliyetçi Hareket Partisi Akhisar Belediye Başkan Adayı Mansur Onay, Sevgi Yolunda bulunan Seçim Koordinasyon Merkezinde muhtarlar ve muhtar adayları ile kahvaltıda bir araya geldi.

Kahvaltı programı sonrası konuşma yapan MHP Belediye Meclis Üyesi Adayı Fatma Kocabıyıkoğlu, köyleri 13 bölgeye böleceklerini ve hizmeti daha hızlı yapacaklarını ifade etti.

Kocabıyıkoğlu; "Köyerimiz 13 bölgeye ayrıldı ve yönetim merkezine bağlı diğer köyler de olacak. Biz şuanda 13 bölge düşünüyoruz, kendimize yakın köyleri ayırdık. Biz dedik ki bunların her biri idare merkezi olsun, belirlediğimiz projelerden uygun olanları bu yönetim merkezlerine yerleştireceğiz. Tarımsal destek ve danışmanlık merkezlerimiz sadece Akhisar merkezlerine değil Zeytinliova, Beyoba, Durasıl, Başlamış gibi olmak üzere her bir bölgede danışmanlık merkezi olacak. Dolayısıyla çiftçimiz kendi tarlasında veya hayvan çiftliğinde bir sorunu olduğunda illa Akhisar’a gelmek zorunda kalmasın, bu danışmanlık merkezine gidip, oradan gübre ile ilgili sorunu varsa bunun bilgisini alabilsin. Hayvanı mı hasta en yakın merkezden kendisine gelir. Bununla birlikte artık günümüzde sadece toprak işlerine bakmak, hayvan işlerine bakmak haline gelmedi. Biz diyoruz ki bu merkezlerde hukuki ve finansal olarak destek verebilecek uzmanlarımız bulunsun. Örneğin tavuk kümesini hayvan çiftliğini büyütmek isteyen çiftçimiz hukuki olarak ne hakları var, finansal olarak nereden destek alabilir, hibe mi alacak, kredi mi alacak, bu merkezlerde bulunan uzmanlarımız sayesinde doğrudan destek alabilecekler.

Bunun dışında en önemli belediyecilik hizmetlerinden birisi de temizlik işleridir. Bu merkezlerimizde temizlik araçlarını bulunduracağız. Dolayısıyla Kadıdağ’daki temizlik sorunu Akhisar’a kadar büyümeden Kadıdağ’ın merkezi olan Süleymanlı’daki idare merkezinden anında temizlik hizmetini sağlayabiliriz. Bundan başka çok amaçlı salonlar dedik, her köyümüze etüt merkezleri gibi çok amaçlı salonlar yapılabilir. Dolayısıyla köydeki kardeşlerimiz bir kütüphane ihtiyacı için Akhisar’a kadar gelmek zorunda kalmasın. Kadıdağ veya Tütenli’deki kardeşlerimiz topluca Akhisar’a gelmek zorunda kalıyorlar. Bunların ailelere belli bir yükü var, çocuklarımız eğitime ve bilgiye ulaşamıyor” dedi.

MHP Akhisar Belediye Başkan Adayı Mansur Onay; “Eski stadın olduğu yeri, şimdiki iktidarın dediği gibi alışveriş merkezleri veya 5 yıldızlı otel yapmayacağız. Ben orayı şehrin büyük bir park alanı haline getirip, yeşilliklerin olduğu, rekreasyon alanlarının olduğu, insanların oturup çay içebileceği, kahvelerin olduğu, sohbet yerlerinin olduğu, spor alanlarının olduğu, altının da 5 kat alta inerek 3 Bin araçlık otopark haline getireceğim. Bunun içine ayrıca sizleri çok kötü yerlere sokup, köyden gelip, af edersiniz lağamlarla kokan tuvaletlerin olduğu o köylü garajının en güzelini yapacağız. Orası modern bir şehir merkezi haline gelecek. Ben orayı alışveriş merkezi yaparak Akhisar’ın Tahir Ün Caddesindeki merkez çarşısındaki esnaf kardeşlerimin ekmeği ile oynamayacağım. Orayı alışveriş merkezi yapıp da parayı Akhisar’da kazanacak Akhisarlı’nın sırtından kazanacak ama İzmir’e gidip kordon boyunda, İstanbul’un Beyoğlu’sunda kimseye peşkeş çektirmeyeceğim.

Yine hemen aklıma gelen bir proje; İtfaiye’yi oradan kaldıracağım. İtfaiye’yi Akhisar’ı üç bölgeye Hürriyet, Efendi ve Reşatbey Mahallelerinde olmak üzere modern 3 ayrı itfaiye merkezi yapacağız. Çünkü ben istiyorum ki Allah korusun Reşatbey’de, Atatürk’te, Seyit Ahmet Mahallesinde bir yangın çıktığı zaman yok demiryolu, yok devlet karayolu yok bilmem neydi dışarı çıkacaktı demeden oraya en acil şekilde yetişmesi için itfaiyeyi buradan kaldıracağım.

Kentsel dönüşümü nasıl yapacağımı bundan 15-20 gün önce Şeyh İsa, Hacı İshak ve Hashoca Mahallesindeki vatandaşlarım ile paylaştım. Efendi, Ulucami ve Cumhuriyet Mahallesindeki kentsel dönüşümde inşallah yine önümüzdeki günlerde nasıl yapacağımızı projelerimiz ile anlatacağız. Ben 5 yıl önce seçimlerde MHP Akhisar Belediye Başkan Adayı olarak sizlerin huzuruna çıktığımda kentsel dönüşümü nasıl yapacağımı üniversitedeki mimar, mühendis ve profesörler ile yaptığım projeyi Akhisar’da anlattım. Ama mevcut belediye başkanı ne yazık ki o zaman bu projeleri hiç dikkate almayanlar şimdi mahalle mahalle gezip kentsel dönüşümü yapacaklarını ama ne zaman bitirebileceklerini hala söyleyemiyorlar. Buradan ben onlara diyorum ki siz ancak Mansur hocanızı 5 sene geriden takip edersiniz.

Benim 5 sene önce söylediğimi bugün söyler hale gelirsiniz. Sevgili yol arkadaşlarım, değerli muhtar kardeşlerim beni biliyor ve tanıyorsunuz, ben bir köylü çocuğuyum. Ben bu bölgeden binlerce çocuğu alıp Türkiye’nin değişik üniversitelerine götürdüm, kollarına aldım bilezik taktım. Ben Akhisar’ın çocuklarına sahip çıktım diye, Hürriyet ve Sabah gazetesi ile 9 yıl mahkemem devam etti. Hamd olsun ki kursağımdan 55 yaşına kadar haram susam tanesi geçmedi. Ben size söz veriyorum ama sizden yetki istiyorum” dedi.