Başkan Salih Hızlı, il başkanlığında düzenlenen törenle görevi AK Parti Manisa eski İl Başkanı Berk Mersinli’den devraldı. Törene AK Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Aynil Yavaş, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Ender Gök, ilçe başkanları, belediye başkanları ve partililer katıldı. Berk Mersinli, görev yaptığı sürece destek veren herkese teşekkür etti, partililerden helallik istedi.

AK Parti Manisa İl Başkanı Salih Hızlı, AK Parti’nin bütün teşkilatlarıyla Manisa’ya hizmet edeceğini belirterek, kendilerini bu göreve layık gören Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Manisa milletvekillerine teşekkür etti. 

Başkan Hızlı, Manisa’nın kadım bir şehir olduğunu ve nasıl bir şehirde il başkanlığı yapacağını bildiğini ifade etti. 

Kadın kolları ve gençlik kollarının dinamizmiyle güzel işlere imza atacaklarını vurgulayan Hızlı, “Genel başkanımızın yükünü hafifletmek bizim genel görevimizdir. Bütün bu işleri yaparken, hiçbir meseleyi atlamamız gerekiyor. Bütün Manisalıların hayallerini gerçekleştireceğimiz bir döneme giriyoruz. Manisa’mıza rol çalmadan hizmet edeceğiz” dedi. AK Parti döneminde Manisa’ya çok önemli yatırımların yapıldığını açıklayan Başkan Hızlı,  AK Parti’nin kırmızı çizgilerinin olduğunu vurguladı. Hızlı, “Ülkemizin değerleri ve milletimizin kırmızı çizgileri bizim kırmızı çizgilerimizdir. Onları korumaya gayret edeceğiz. Bu meselelerimizi konuşurken sesimizi değil, sözümüzü yükseltmeye gayret edeceğiz. Dilimiz döndüğünde susmaya çalışacağız. Bu samimiyet bizi, Manisa’yı başarıya taşıyacaktır.” diye konuştu.  Cumhur İttifakı çerçevesinde çalışmaların devam edeceğini kaydeden Hızlı, “Bu süreçte MHP teşkilatıyla, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün ile birlikte çalışacağız. Siyasi farklılıklarımızı biz kırmızı çizgilerimize dikkat ederek, bir zenginlik olarak kabul ediyoruz” dedi.  Mevcut yönetim kuruluyla devam edeceğini belirten Hızlı, ilçe kongrelerin başlayacağını, Haziran ayında il kongrelerinin başlayacağını dile getirerek, olağanüstü bir durum olmazsa mevcut yönetimle devam edeceğini açıkladı.