MANİSA Belediyesi Çocuk Dans Topluluğu Magnesia Kıvılcımları, gerçekleştirdiği ‘Saltanattan Cumhuriyet’e Çocuklar’ adlı gösteriyle büyüledi. Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen dev gösteride minik öğrencileri tebrik eden Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Sahnede devleşen bu minik yürekleri, Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere sunduğu Türkiye Cumhuriyet’in bekçileri olan çocuklarımızı gönülden kutluyorum. Onlarla ne kadar gurur duysak azdır” dedi.

Manisa Belediyesi’nin çocuk ve gençlere yönelik gerçekleştirdiği projeler arasında en dikkat çekenlerinden biri olan Magnesia Kıvılcımları, yoğun ve özel çalışmaların ardından ‘Saltanattan Cumhuriyet’e Çocuklar’ adlı gösteriyle Manisalılar’ın karşısına çıktı. Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen gösteriye Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve eşi Şeyda Ergün, MHP Manisa Milletvekilleri Sümer Oral ve Erkan Akçay, 21 Dönem MHP Manisa Milletvekili Hüseyin Akgül, Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Yaşar Coşkun, MHP İl Başkanı Tanju Balatlı ve eşi Canan Balatlı, MHP Şehzadeler İlçe Başkanı Çağrı Tuatay, MHP Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Cem Çöllü ile çok sayıda Manisalı katıldı. Program Efe Çıraklar’ın seslendirdiği birbirinden güzel parçalarla başladı.

Miniklerden Dev Görsel Şölen


Gizem Yılmaz’ın sunuculuğunu üstlendiği ‘Saltanattan Cumhuriyet’e Çocuklar’ adlı dans gösterisi coşkulu kalabalığın alkışları eşliğinde başladı. Minik dansçılar sahnede devleşerek, performanslarıyla salonu dolduran binlerce Manisalı’ya ve ailelerine görsel şölen sundu. Gazi Mustafa Kemal’in ve Manisa’nın eski fotoğraflarıyla anlamlanan gösteri büyük alkış aldı. Kostümleriyle, kareografisi ve danslarıyla büyüleyen Magnesia Kıvılcımları performanslarıyla beğeni topladı.

Çocuklarımızla Ne Kadar Gurur Duysak Az


Belediye Başkanı Cengiz Ergün de miniklerin gösterisini beğeniyle izlerken, gösteri sonunda Magnesia Kıvılcımları’nı tebrik etmek üzere sahneye çıktı. Gösteride emeği geçen başta Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu ve Kültür Müdürü Mümin Deniz olmak üzere, Atatürk Gençlik Merkezi Sorumlusu Duygu Özkal, ses Adem Gökçe, proje yapım ve sorumlusu Tolga Ünal, kareografiden sorumlu Gül Karagözler Egel, Doğal Uğurlu, senaryo müziği sorumlusu Mert Yılmaz, ses-ışık-görüntü sorumlusu Emre Egel, makyaj sorumlusu Aylin Oğuzcan, senaryo metin yazarları Sedat Şıpka ve Nil Özkara, metin seslendireni Nuri Ateş, jenerik seslendirmesinden sorumlu Meliha Çavuşoğlu Kılınçlar’a teşekkür eden Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Bu akşam gerçekten de muhteşem bir gösteri izledik. Elbette en büyük alkışı hak eden Türkiyemiz’in geleceğinin evlatlarına teşekkür ediyorum. Sahnede devleşen bu minik yürekler, Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere sunduğu Türkiye Cumhuriyet’in bekçileridir. Atamız’ın ‘Sanatsız kalan bir toplumun hayat damarlarından biri kopmuş demektir’ anlayışıyla çok şükür bugünlere kadar belediyenin kaldırım yapmaktan ibaret olmadığını kanıtladık. Çok şükür ki Rabbimiz’e Manisa’da yapmış olduğumuz Atatürk Gençlik Merkezi ile de evlatlarımıza, çocuklarımıza sahip çıkmanın gururu yaşıyoruz. Değerli Mustafa Kemal’in çizdiği yolda, hiçbir zaman çizgimizi bozmadan hedefimize doğru yürüyeceğimizin önemini vurgulamak istiyorum. Manisa Belediyesi olarak bugüne kadar sanata, kültüre nasıl destek verdiysek inşallah büyükşehirde çok daha fazla destek vereceğiz. Ege’ye Türkiye’ye Manisa’nın sesini duyurmak en büyük hedefimizdir. Bu hedefimizde bizlerle olanlara binlerce kez teşekkürler. Çocuklarımıza diyecek bir şeyimiz yok; Allah hepsinden razı olsun. Hepsinin yüzleri gülüyor, gözleri ışıl ışıl, birbirinden yetenekli bu dev yürekleri bir kez daha alkışlıyorum” diye konuştu. Çocuklar ve aileleri konuşmasını alkışlar eşliğinde sonlandıran Başkan Ergün’e büyük ilgi göstererek, kendisiyle fotoğraf çektirdi.