Akhisarpress.com - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Akhisar’da binlerce vatandaşa seslendi.

Konuşmasının başından sonuna Başbakan Erdoğan’a yüklenen Kılıçdaroğlu; “Ayın 30’unda demokrasimiz için sandığa gideceğiz. Çocuklarımız, geleceğimiz için hep beraber omuz omuza sandığa gideceğiz hep beraber altı okun üzerine mührü vuracağız.

24 saat çalışıyorum 25 olsa 25 saat çalışacağım. Ama sizden bir şey istiyorum. Ülkesini seven çocuğunu seven, çocuğunun geleceği için güzel bir Türkiye isteyen bütün yurttaşlarıma görev düşüyor. Geçen seçimlerde bu veya şu nedenlerle CHP’ye oy vermeyen vatandaşlarımızı ikna edeceksiniz. Birileri milyonları götürüyor, Türkiye’de siyaset kirlendi, gelin beraber Türkiye’yi aydınlığa kavuşturalım.

Ayakkabı kutusundan korkan bir başbakan gördünüz mü, twitter’dan korkan bir başbakan gördünüz mü adı başçalan, malı götürüyor. Ne diyordu “ Ben yürütme organının başıyım” evet yürütüyorsun.

Akhisar biz zamanlar tütünün başkentiydi, tütünün fiyatı burada açıklanırdı, fiyat güzelse çiftçimiz şapkasını göğe atıyordu fiyat kötüyse yere atıyordu. Şimdi tütünden eser kalmadı. Tütün eken geçmişte bütün kardeşlerime sesleniyorum. Senin elinden tütünü kim aldı. Şimdi ise Akhisar zeytinin başkenti, 10 yıldır zeytinde fiyat artmadı. Şimdi tüm vatandaşlarımıza sesleniyorum. Elinizi vicdanınıza koyun öyle oy kullanın. 10 yıldır neden zeytinin fiyatı artmıyor. Cevabı belli o zenginleşiyor siz fakirleşiyorsunuz. Şu cümleyi hiç kimsenin unutmasını istemem. “Siyasette siyasetçi zenginleşirse, halk fakirleşir” bu cümleyi ezberleyeceğiz.

Bize diyorlar ki CHP gelirse devleti yönetemez. Hayatımda duyduğum en saçma cümle, devleti kuran parti nasıl devleti yönetemez. Sen doğmadan bu parti devleti kurdu. Kuayi Milliye’ciler kurdu bu devleti, sen sonradan devleti soymak üzere geldin. Devleti yönetmek üzere değil” diye konuştu.

Konuşmasının devamında Akhisar Belediye Başkan Adayı Vehbi Bakırlıoğlu ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özgür Özel’i yanına çağıran Kılıçdaroğlu, “onları size emanet ediyorum. 30 Martta onları başkan yapacağınıza inanıyorum.” Dedi.