Akhisarpress.com - Akhisar’da “ 8 MART KADIN DAYANIŞMA GURUBU” adı altında örgütlenen kadınlar, Belediye Başkan Adaylıklarını açıklayan MHP, CHP, AKP ve SP ilçe başkanlıklarını ziyaret ederek, “Biz de varız. Bizi unutmayın. Kadın aday göstermeyen partileri desteklemeyeceğiz” diyerek topladıkları 8800 imzaların bulunduğu klasörleri teslim ettiler.

Sırasıyla MHP, CHP, AKP ve SP seçim büroları ve ilçe merkezlerini ziyaret eden 8 Mart Kadın Dayanışma Gurubu elamanları, hazırladıkları “Basına ve Kamuoyuna” başlığı taşıyan metni okudular. Ve 15 gün içinde yağmur altında topladıkları 8800 imzaların bulunduğu klasörleri MHP Başkan adayı Mansur Onay’a CHP Başkan adayı Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, AKP başkan adayı ve belediye başkanı Salih Hızlı’ya, SP Başkan adayı İsmail Hakkı Kuzum’a teslim ettiler.

8 Mart Kadın Dayanışma Gurubunda bulunan üyelerden ayrı ayrı dört kişi ziyaret ettikleri her partide “Basına ve Kamuoyuna” başlıkları taşıyan metni okudular. Türkiye’de kadınların özellikle sorunlarının başında gelenleri ; “çalışan kadınlara mobbing uygulamasına son verilmesini” “ Kadınlara çalışma hayatında yer verimsi ortamının sağlanmasını” “Ev kadınlarına sosyal güvenceye kavuşmasının sağlanmasını”, “ Engelli kadınlara engelsiz bir kent yaratılmasını” ,”Mağdur (Şiddete uğrayan, sokakta yaşayan, terk edilmiş vb.) kadınlara sahip çıkılmasını ve psikolojik ve ekonomik yardım yapılmasını” “Eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanmasını”, Kırsal kesimde yaşayan kadınların hakları için özel birimler kurulmasını” talep edildiği metinin, “8800 duyarlı vatandaşımızın imzasıyla destek oldukları kampanyamız sonunda toplanan imzaları sizlere getirdik .Kadınlarımızın muhtarlık, azalık, belediye meclis üyeliği, il genel meclisi üyeliği, belediye başkanlığı vb. pozisyonlara aday göstermeyen partileri desteklemeyeceğimizi imza metnimizde belirtmiş ve halkımız tarafından büyük ilgi görmüştü. Bu çalışmamız Akhisar’ımızda değerlendiğini görmek istiyoruz. Yine Akhisar’ımızda siz belediye başkan adaylarımız ve partileriniz tarafından kadınlarımıza değer vererek, görev alacak kadınlarımızın Türkiye ortalamasının üzerine çıkarmanızı bekliyoruz ve inanıyoruz.”