Akhisar CHP İlçe Başkanlığına uzun zamandır kulislerde adı geçen Ahmet Tınazlı bu gün basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi. Basın mensupları ile bir araya gelen Ahmet Tınazlı, Akhisar CHP İlçe Başkanlığına aday olacağını fakat öncesinde yerel basın mensupları ile tanışma babında bir araya gelmek ve kendini tanıtmak istediğini dile getirdi.

Yapılan kahvaltıda Ahmet Tınazlı ile birlikte CHP Akhisar Belediye Meclis Üyesi Lütfü Akdağ, parti üyelerinden Ekrem Kayserili, Besim Dutlulu ve eski İlçe Tarım Müdürlerinden Bedri Türk’te katıldı.

TABANDAN GELEN TALEP DOĞRULTUSUNDA ADAY OLACAĞIM

Ahmet Tınazlı katılan tüm basın mensuplarına katılımlarından dolayı teşekkür etti. Duygu ve düşüncelerini basın mensuplarıyla paylaşan Ahmet Tınazlı kendinden bahsetti. Ahmet Tınazlı; adaylığı hakkındaki konuşmasında; “Partimizde kongre süresi başladı. Erken seçimden dolayı bu sürecin kesilme ihtimali olsa da, şuan da partimizin talimatı üzerine süreç devam ediyor. Pazartesiden itibaren delege seçimlere başlayacak. Sonrasında da kongre ile ilçe başkanlığı seçimleri gerçekleştirilecek. Ben ilçe başkanlığına talibim. Bu talep benim talebim değil. Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) dışarıdan bakıldığında çok konuşulan, sözün çok olduğu hatta bunun rakipler tarafından kargaşa olarak lanse edilmeye çalışılsa da aslında çok dinamik, hayatın gerçeklerini anında kavrama yeteneğine sahip ve bunun partinin işleyiş biçimine de yansıtma kabiliyetine sahip bir partidir. Dolayısıyla alttan gelen değişim talebi, partililerimiz ile yaptığımız görüşmeler bizim bu konudaki fikirlerimizi sürekli çalışmalar içerisinde partili arkadaşlarımızla paylaşıyor olmamız, tabandan gelen bu değişim talebine bizim, benim ve benim kuracağım ekibin cevap verebileceği yönünde güçlü bir kanı oluşturmuş, bu yönde bize gelen istekler hatta baskılar diyebilirim bizi bu yola sevk etti. Önümüzdeki süreçte ilçe başkanlığına arkadaşlarımızla birlikte, yönetim kuruluna talip olacağız. Tabi bu resmi bir açıklama değil, resmi açıklamayı oluşturacağımız yönetim kurulumuz ile birlikte parti lokalimizde, binamızda açıklayacağız.” Dedi.

BEN İSTİFA EDİP HİÇ BİR YERE ADAY OLMAYACAĞIM

Akhisar CHP İlçe Başkan Aday Adayı Ahmet Tınazlı, konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplandırırken çok çarpıcı iddialarda bulunarak, iddialı bir başkan olacağını dile getirdi ve; “Bizim yönetim kurulu listemiz şuan da belli değil süreç resmi olarak başlamadı genç ve dinamik bir ekip oluşturacağız. Şuanda biz sizinle tanışmak amaçlı toplandık fakat daha sonra aramızda farklı isimlerde yer alabilir. Şunun sözünü vermek isterim, gücün kaynağı halktır. Partimizde de üyelerdir. Güç CHP olmalı, üyeler olmalıdır. Ben görevde olduğum sürece, görevimden istifa edip hiçbir yere aday olmayacağım. Yönetim kadrosuna alacağımız arkadaşlarımızdan da onu isteyeceğim. Uygulamayanında örgüt olarak karşısında olacağım.” Dedi.

DELEGE SEÇİMLERİNDEN SONRA RESMİ AÇIKLAMA

Resmi açıklamayı ne zaman yapacağına dair soruyu cevaplandıran Ahmet Tınazlı; “Pazartesi günü delege seçimlerimiz başlıyor. Mahalle mahalle delege seçimleri olacak. Partililerimizden delege seçimlerinde katılım sağlamalarını rica ediyorum. Delege seçimleri bittikten sonra muhtemelen Eylül ayı içerisinde resmi açıklamamızı yaparız.” Dedi.

AHMET TINAZLI KİMDİR?

Ahmet Tınazlı Akhisar doğumlu olup, Misak-ı Milli Alişefik ilköğretim okulu ve Akhisar Lisesinde öğretimini tamamladı. Ankara Üniversitesi Siyasi Bilimler Fakültesi’ni tamamladı. Eğitimini tamamlayan Ahmet Tınazlı, Akhisar’a dönerek ailesinin esnaflık geleneğini sürdürmeye devam ediyor.