2014 yerel seçimler öncesi Büyükşehir statüsü bünyesinde hizmet verecek olan AK Parti Akhisar Belediye Başkan Adayı Salih Hızlı; köyler için oluşturduğu proje kitapçığını tanıttı.

Üçüncü dönem için köylerde bir çok projelere imza atacaklarının altını çizen Başkan Adayı Salih Hızlı; köyler için sokak düzenlemeleri, amatör spor klüplerine yardım, köy konakları, mezarlık düzenlemeleri, gasilhane, minibüs durakları, köy fırınları, okul bahçe düzenlemeleri, cami bahçe düzenlemeleri, spor aletleri ve çocuk oyun parkları ile köy hayırları için ortak bir nokta oluşturacaklarını dile getirdi.

KÖYLERE KONAK PROJESİ

Köy yaşam ve kültürüne uygun olarak; köy halkının çeşitli mesleki eğitim kurslarının düzenleneceği ve içinde muhtarlık, kütüphane, kurs odalarının ve köye gelen misafirlerin ağırlanacağı misafirhanenin bulunduğu iki katlı olarak projelendirileceğinin altını çizen Başkan Adayı Hızlı; konakların iki tip halde bulunacağını bildirdi.

GELENEKSEL KÖY FIRINLARI PEOJESİ

Köylerdeki geleneksel yaşamlara önem verdiklerini dile getiren Başkan Adayı Hızlı; ek ekmeği ve her türlü börek-çörek ve hamur işler, fırın yemeklerinin pişirileceği ve pişirme süresince bayanların dinlenip sohbet edeceği fırın ve oturma bölümünün yapılacağını bildirdi.