2014 yerel seçimlerine az bir süre kala çalışmalarına aralıksız devam eden AK Parti Akhisar Belediye Başkan Adayı Salih Hızlı; 10 yıllık süreçte çıraklık ve kalfalık dönemini geride bıraktıklarını işaret ederken üçüncü dönem için ustalık dönemine geçiş yapacağının altını çizdi. Büyükşehir Yasası ile birlikte köylerin artık Akhisar’ın bir mahallesi haline geldiğini bundan sonra daha hızlı ve kaliteli bir hizmet anlayışına sahip olacaklarını belirtti.

AK Parti İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şenyiğit, Kadın Kolları Başkanı Şemsi Okur, Gençlik Kolları Başkanı Süleyman Çakar ve yönetim kurulu üyelerinin de eşlik ettiği Başkan Adayı Salih Hızlı; sırasıyla Akkocalı, Kobaşdere, Kurtulmuş, Kayganlı ve Başlamış köylerini ziyaret etti.

Buralarda konuşan Başkan Adayı Hızlı şunları kaydetti; “10 yıldır Akhisar’da Belediye Başkanlığı görevini yürütüyorum. Bu 10 yıllık süre içerisinde Akhisar’a çok güzel ve çok büyük hizmetler yaptık. Bunları her zaman büyük ses getirecek şekilde söylemedik ama herkes yaptıklarımızı biliyor ve görüyor. Artık Büyükşehir yasası ile birlikte bu hizmetlerimiz köylerimize de gelecektir. Bundan böyle artık Akhisar mahallesinde ne varsa aynısı köylerimizde de olacaktır. Bugüne kadar sizlere il genel meclis üyesi arkadaşlarımız ve il özel idaresi tarafından hizmetler geldi. Bugüne kadar verilen tüm hizmetler için kendilerine teşekkür ediyoruz ve Allah razı olsun. Hiç kimsenin emeğini göz ardı etmiyoruz, sizler de bu emekte çok büyük pay sahibi oldunuz. Artık bundan sonra sizler de Büyükşehir yasası ile birlikte Akhisar’ın bir mahallesi oldunuz. Artık bundan sonra sizler için de Akhisar Belediyesi Milli Gelirden düşen pay gelecektir ve kanun kapsamında bütçenin belli bir payı köylerimize hizmet için ayrılmak zorunda olacaktır. Bugüne kadar bir çok hizmet yapıldı ama sayın Başbakanımız belediye başkanlığı yaptığı için bu hizmetleri yetersiz gördüğü için Büyükşehir yasasını çıkartarak inşallah köylerimizin artık şehirlerimizin yaşam standartına ulaşması için önemli bir kapı açmıştır. Bundan böyle güçlü bir hükümet, güçlü bir Büyükşehir ve güçlü bir Akhisar Belediyesi ile hizmetler artarak devam edecektir. Bizler de 10 yıllık deneyimimiz ile çıraklık ve kalfalık dönemimizi geride bıraktık ve ustalık dönemimize başlayacağız. Akhisar’ın kaba inşaatını bitirdik, bundan sonra ince işçilik ile uğraşacağız” dedi.