CHP Manisa Milletvekili aday adayı olan makine mühendisi Hayriye Hacet, doğup büyüdüğü İzmir İstanbul karayolu üzerindeki Gelenbe  mahallesinde  seçim bürosu açtı.

Seçim bürosu önünde  gün boyu lokma döküldü. Gelenbe sakinlerinin bağırlarına bastığı  Hayriye Hacet, “Ailemizin  tümü Kırkağaç’ın  beldesi olan, büyük şehir yasası ile mahalleye dönüşen  burada ikamet ediyorlar. Babam   ilk olarak köy olan Gelenbe’nin muhtarlığını yaptı. Onun görev yaptığı yıllarda  Gelenbe belde oldu. Gelenbe çağdaş, çalışkan insanların bulunduğu ender yerleşim yerlerinden biridir. Bu yüzden  bir vefa örneği olarak  doğup büyüdüğüm Gelenbe’lilerle birlikte olarak  seçim bürosunda  birlikte olduk.” derken, 85 yaşında  Gelenbe’de  terzilik yapmış  Kırkağaç’ta ikamet eden Ali Demir elini öpen Hayriye Hacet için, “ babası  Ömer Osman Bozkurt Gelenbe’de muhtarlık ve belediye başkanlığı  yaptığı yıllardan beri  tanıyorum. Pırlanta gibi bir ailedir. Ömer bey çocuklarının hepsini okutup vatana iyi bir evlat olarak yetiştirdi. Seçim bürosunun açılışı için Kırkağaç’tan  geldim.” Hayriye Hacet ve babası Ömer Osman Bozkurt ile birlikte  sohbet eden  Ali Demir ile birlikte seçim bürosunun hemen bitişiğinde  bulanan kahvehanede ki Gelenbe’liler  Hayriye Hacet  ve ailesi için hiçbir olumsuz  görüş bildirmezlerken, “Türkiye Büyük Millet Meclisinde  Hayriye Hacet gibi dürüst, çağdaş kişilerin çokluğu ile Türkiye’nin  ufkunun aşılacağına inanıyoruz.” Diyorlar.

Hayriye Hacet’in seçim bürosunun açılışına katılan  CHP aday adayı Abdullah Saka Hayriye Hacet’e Atatürk’ün kalpaklı resminin bulunduğu bayrak hediye etti.