Saha çalışmalarını ve dernek ziyaretlerini aralıksız olarak sürdüren CHP Akhisar Belediye Başkanı Aday Adayı Dr.Gökhan GÜREL son olarak Beyaz Yunus Derneği’ ni ziyaret etti.

Beyaz Yunus Derneği Başkanı Orhan Yavuz Ejder, yönetim kurulu üyeleri Sabri Kalender ve Fikret Türk, denetçi Halil Hatip ve dernek üyelerinin katıldığı ziyaret toplantısında Dr.Gökhan GÜREL kendilerini kabul ettikleri için dernek yöneticilerine teşekkür ederek “Ülkemizde dernekçiliğin ne kadar zor olduğunu biliyorum. Beyaz Yunus Derneği’nin çalışmalarını takip ediyorum. Fedakarca bir araya gelip taşın altına elinizi koymanızı ve engellilerimiz için yapmaya çalıştıklarınızı takdirle karşılıyorum” dedi.

DEZAVANTAJLI GRUPLARA POZİTİF AYRIMCILIK YAPACAĞIZ

Dernek başkanı ve dernek yönetim kurulu üyelerinden Akhisar’ da yaşayan engellilerin sorunları hakkında detaylı bilgi alan GÜREL “ Dernek yöneticilerimizin ifadelerinden anlıyorum ki bu konuda paralel düşünüyoruz. Engellilerİ, evde bakım hastalarını, madde bağımlılarını, şiddete ve tacize uğrayan kadınlarımızı, kimsesiz yaşlıları, fakirlerimizi, gazilerimizi, hatta şehit yakınlarımızı kısacası ‘dezavantajlı grupları’ bir bütün olarak ele alacağız. Ben hekim ve Nörolog olarak hemen hergün dezavantajlı gruptan insanlarla karşı karşıyayım. Sorunların nedenlerini ve çözümlerini iyi gözlemleme şansım oldu. Geçmişte sivil toplum örgütlerinde aldığım görevler gereği bu konularda yerel yönetimlerle birlikte ulusal ve uluslararası projelerde bulunma fırsatım oldu. Dezavantajlı gruplara pozitif ayrımcılık sağlayacağız. Engellimizden emeklimize, hastanelerden ibadethanelere kadar insanın olduğu her yerde, önce dezavantajlı gruplar olmak üzere insanımızın hayatını kolaylaştıracağız. Engelliliği azaltıcı, kadına şiddeti önleyici çalışmalar yapacağız. Çünkü bir şeyin ortaya çıkmasını engellemek, ortaya çıktıktan sonra mücadele etmekten daha ucuz ve daha kolaydır. “ diye konuştu.

‘ENGELSİZ KENT’ OLARAK AKHİSAR REFERANS ŞEHİR OLACAK

Bu konuda çalışan bütün sivil toplum kuruluşları ve kurumlar ile önyargısız bir biçimde çalışmaya ve proje geliştirmeye açık olduğunu ifade eden GÜREL, “ Bu işin dili, mezhebi, rengi, siyasi görüşü olmaz. Bilet almasak da engelli piyangosu hepimize vurabilir. O nedenle bu konuda katkı koyacak herkesle çalışmaya hazırım. Aday olduğum gün ben bu konuda geçmişten ve hekimlik mesleğinden gelen birikim ve deneyimlerimle hazırladığım projeleri sizlerin deneyim ve birikimlerime sunacağım. Birlikte son şeklini vereceğiz ve dezavantajlı gruplarla ilgili stratejik planlamamızı hep birlikte hazırlayacağız. Daha aday iken ön protokollerle birbirimizi taahhüt altına alacağız. İnşallah seçildikten sonra da halkımızın gözü önünde protokoller imzalayarak ne söz verdiysek onu yapacağız. Akhisar’ımızı insan odaklı sosyal projelerde ve’ engelsiz kent’ noktasında Türkiye’de parmakla gösterilen bir referans merkezi yapacağız. Bu konuda çok iddialıyım.” diyerek sözlerine son verdi.