Eski Doğruyolcular, MHP Manisa Milletvekili adayı Zeynel Balkız’a destek olmak için Park Klüp’te buluştu. Doğruyol Partisi Akhisar İlçe Eski Başkanı Oğuz Kurbanoğlu, Akhisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akbuğa, Akhisar Eski Belediye Başkanı Ahmet Dutlulu ve Doğruyol Partisi eski ilçe teşkilatından birçok isim katıldı.

“İHANETE UĞRADIK”

Balkız gecede yaptığı konuşmada; “Bizler geçmişte büyük maduriyetler yaşadık. Partimiz güçlü bir partiyken ihanete uğradığımız noktalar oldu. Bunun en bariz örneğini 2007 yılındaki seçime giderken iki genel başkanın yani Anavatan Partisi ve Doğruyol Partisi Genel Başkanlarının bir konuda anlaşamama beceriksizliğini göstermeleri, bugün geriye baktığımızda bu bir anlaşamama değil bu teşkilatları dağıtmanın bir yolu olarak değerlendirilebilir” dedi.

Eski Doğruyolcuların desteklerini beklediğini ve kendi ideolojilerine en yakın parti olan MHP’nin içinde bulunmaları gerektiğini de sözlerine ekleyen Balkız, “Bizim insanlarımız tesbih tanesi gibi dağılmış. Şimdi bazı örnekler, değişik cevaplar alıyorum. Tabandaki dostlarımızın eski arkadaşlarımızın değelendirmeleri… Bir kısmı diyor ki biz artık başka bir yere gidemeyiz ama sen burdaysan biz yerimizdeyiz sana destek olmaya hazırız. Bazı arkadaşlarımız var, hep beraber yürüyoruz. Bazı arkadaşlarımız var, bizim başka yere elimiz gitmez o yüzden biz Milliyetçi Hareket Partisine destek vermeye devam ediyoruz çünkü mevcut yapı içerisinde bize en yakın gördüğümüz parti bu gibi birbirinden farklı versiyonlarda, birbirinden farklı cevaplar alıyorum. Bulunduğumuz Milliyetçi Hareket Partisi’ndeki yönetimler de gerçekten gördüğüm tabloda bizim arkadaşlarımıza, dostlarımıza çok sıcak bir ilgi ve alaka gösteriyorlar, göstermeye çalışıyorlar. Çoğalmaya çalışıyorlar çünkü o partide de böyle bir anlayış var. Devlet Bahçeli’nin bu aday tespitinde veya daha sonraki gelişmelerde gördüğümüz bir şey, artık partiyi büyütmek istiyor, eskiden kendisine rakip olmuş kişileri de bizzat kendi iradesiyle merkez yoklamasıyla alıyor. Ümit Özdağ Hoca bunlardan birisi, Koray Bey bunlardan birisi. Bu şekilde hem partiyi büyütmek hem de kendi içerisindeki yapıyı tamamlamak istiyor.” diye konuştu. Balkız sözlerini, geceye katıldıkları ve kendisini dinledikleri için teşekkür ederek tamamladı.