Toplam 7 gündem maddesinin bulunduğu meclis toplantısı saat 15.00’de başladı.
Gündemin birinci maddesinde 2015 mali yılı gelir-gider bütçesi plan ve bütçe komisyonuna havalesi oy birliği ile kabul edildi. İkinci gündem maddesinde ise Akhisar Belediyesi 2015 mali yılı gelir tarifesi plan ve bütçe komisyonuna havalesi oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin üçüncü maddesinde ise Akhisar Belediyesi 2015-2019 yıllarını kapsayan Stratejik planı ve belediye 2015 mali yılı performans programı meclise sunuldu. Sunumun arından CHP Grubu adına söz alan Meclis Üyesi Hikmet Çağan stratejik plan üzerindeki eksikleri dile getirdi. MHP grubuna adına söz alan olmayınca Belediye Başkanı Salih Hızlı meclise 15 dakika ara verdi. Aranın ardından MHP grubu adına söz alan meclis üyesi Mehmet Taşar planın tüm komisyonlar tarafından incelenmesini talep etti. Başkan Salih Hızlı usulen tüm komisyonlara havale edilmesini meclise sundu ve oy birliği ile kabul edildi.

Dördüncü gündem maddesi münakale yapılması meclise sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi. Beşinci gündem maddesinde ise Plan ve Bütçe Komisyon raporu meclise sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi.

Altıncı gündem maddesinde Hashoca Mahallesi 502 Ada, 28-34 Nolu parselde bulunan Bekir Pehlivanoğlu İlköğretim Okulu binasının 6360 sayılı yasa gereği devrinin maliye hazinesine, tahsisinin de milli eğitim bakanlığına yapılması meclis sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin son maddesinde imar evrakları meclise sunuldu. Komisyondan gelen meclis kararında Akhisar, Bekirler Mahallesi, kararda belirtilen parsellerde 3 adet Rüzgar Enerjisi için türbin ilavesine yönelik “Rüzgar Enerji Santrali” amaçlı 1/5000 ölçekli mevzii imar planı 8 Temmuz 2014 tarih ve 151 sayılı Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanmış olup, 1/1000 ölçekli mevzii imar planın istinaden imar komisyonu raporu meclise sunuldu verilen 5 dakikalık aranın ardından oy birliği ile kabul edildi.

Gündem dışı madde de ise MHP Grubu adına Mehmet Taşar, Arif Oruntaş, Fatma Kocabıyıkoğlu, Leyla Özkan, Hasan Paşalı; ilçe genelinde trafik ve ulaşım konularında belediye yetkisinde bulunan konuların değerlendirilmesi amacıyla “Trafik ve Ulaşım Komisyonu”nun Akhisar Belediye Meclisi bünyesinde oluşturulmasını talep etti. Karar oy birliği ile komisyona havale edildi.


Akhisar Haber, Press Haber