FİKİRLİ; 31 MART'A KADAR HEP BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ

Kahvaltı programının açılış konuşmasını CHP İlçe başkanı Av. İsmail Fikirli yaptı. Av. İsmail Fikirli;" Bir süreç yaşadık. 6 tane aday adayımız vardı, güzel bir yarışma oldu. Centilmence, dostça herkes kendi projelerini tanıttılar. Pazar günü bir demokrasi şöleni şeklinde eğilim yoklamamızı yaptık. Sonucunda adayımızı belirledik. Çok güzel, sakin bir seçim oldu ve bu seçim sonucunda da Besim Dutlulu arkadaşımız Belediye Başkan adayımız olarak sandıktan çıktı. Bu bir siyasi süreçti, bunun hukuki ataması gerekiyordu. Dün partimizin merkez yönetim kurulu toplandı ve Akhisar adayımızı Besim Dutlulu olarak atamasını yaptı. Öncelikle partimize, kendisine ve Akhisar’a hayırlı olsun diyorum. Bundan sonra ikinci sürece geçeceğiz. İkinci süreçte 31 Mart’a kadar hep birlikte çalışacağız. Projelerimizi ve kadromuzu sunacağız ve Akhisar’da Akhisarlıyı sosyal demokrat belediyecilikle buluşturacağız.

“AKHİSAR BELEDİYESİ'NE CHP'NİN 6 OKLU BAYRAĞI ÇEKİLECEK” 

Sosyal Demokrat belediyecilikte Türkiye’de çok güzel örnekleri var. Eskişehir modeli var, Eskişehir’in Brüksel’den hiçbir farkı kalmamış. Eskişehir şuan da bir turizm merkezi, Türkiye’nin her yerinden turlar düzenleniyor. Bursa’da Nilüfer Belediyesi müthiş, Aydın Belediyesi müthiş. Bugün İzmir Belediyemiz, kendi ulaşımını, kendi metrosunu yaptı. İstanbul metrosundan 4-5 kat daha ucuza mal edildi. Biz de Akhisar’ı bir Eskişehir, bir Aydın, bir Nilüfer yapmanın sırası geldi. 31 Mart’ta Akhisar Belediyesine CHP’nin altı oklu bayrağı çekilecek" dedi. 

DUTLULU; AKHİSAR'IN CHP BELEDİYECİLİĞİNE İHTİYACI VAR 

Kahvaltı programında konuşan Belediye başkan Adayı Ecz. Besim Dutlulu;" Geçen Pazar günü eğilim yoklaması yapıldı. Sağ olsun Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri çok güzel bir şekilde oylarını kullandılar. Aday adaylarımız çok güzel bir şekilde demokrasiye katkılarını sundular. O günün sonunda biz herkese bir mesaj verdik. Biz Cumhuriyet Halk Partililer olarak birlik ve beraberlik mesajı verdik. Biz bu seçimi kazanmak istediğimizi tüm Akhisar’a mesaj verdik. Çok önemli bir sorumluluk geldi, ben buna uygun hareket etmek için elimden geleni yapacağım. Biz Akhisar’ı sosyal demokrat belediyecilikle buluşturmak istediğimizi söylüyorduk. Akhisar’da çok güzel bir sinerji var. Ama Akhisar’ı yönetmenin kolay olmadığını da biliyoruz. Biz hep beraber çalışmamız lazım, buraya kadar ekip çalışmasıyla geldik. Biz artık yola koyulmamız ve daha çok çalışmamız lazım. Çünkü Akhisar’ın şiddetli bir şekilde Cumhuriyet Halk Partisi belediyeciliğine ihtiyacı var.  

"AKHİSAR'DA YAŞAYAN HERKESİN OYUNA TALİP OLACAĞIZ" 

Sadece Cumhuriyet Halk Partililerin değil tüm Akhisarlıların mutlu bir şekilde yaşayacağı bir şehir yaratmak istiyoruz. Biz bunun için çalışacağız. Biz insan ayrımı yapmayacağız, siyasi görüşe bakmayacağız. Herkese ulaşacağız. Akhisar’da yaşayan herkesin oyuna talip olacağız. Akhisar’ın kazanılacak bir seçimi var. Akhisar bu seçimi kazanacak ama sizlerin desteğiyle kazanacak. Gelin destek olun hep beraber kazanalım bu seçimi, hep birlikte sahaya inelim. Daha önce yaptığımız hataları biliyoruz. Bu hataları yapmamak için elimizden geleni yapıyoruz. İnşallah bundan sonra ivmeyi arttırarak gideceğiz" dedi.

BAKIRLIOĞLU; 31 MART'TA DA BAŞARIYA ULAŞACAĞIMIZA İNANIYORUM 

Kahvaltı programında konuşan CHP Manisa milletvekili A. Vehbi Bakırlıoğlu;" Geçtiğimiz Pazar çok ciddi bir sınav verdik. Haydar Akar partimizin üyesi Kocaeli milletvekili bize çok selamları var. Ankara’da bir daha buluşma fırsatı yakaladık dedi ki imrendim dedi, hayran kaldım dedi. Akhisar’daki o ortama, Akhisar’daki demokratik olgunluğa, üyeleriniz olgunluğuna, medeniyetine hayran kaldım dedi ve hepinize selamları var. Hakikaten çok önemli bir sınav verdik. Aday adaylarımızın kendi aralarında o tatlı rekabeti o olgunluğu çok güzel bir sınav verdik. Bence başarıya giden yolda ilk adımı attık. Biraz evvel Besim Bey’in dediği gibi önümüzde uzun ve zorlu bir yol var. Ben bu birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz taktirde 31 Mart’ta da başarıya ulaşacağımıza inanıyorum. Ama esas ondan sonra bizi zorlu bir yol bekliyor. Çünkü Besim’in ön seçim için ortaya koyduğu slogan “Kazanılacak bir seçimimiz var” dedi. Hadi ben de buradan söyleyeyim esasından 31 Mart’tan sonra yapacak çok işimiz var.

 "AKHİSAR 5 YILINI KAYBETMİŞ" 

Geçenlerde evimde kütüphanemde araştırdım biz 5 sene evvel neler söylemişiz neler söylemişiz. Onların hepsini çıkarttım biz o sene çok değerli bir çalışma yapmıştık. Bu bir ekip çalışmasıydı doğru şeyler ortaya koymuştuk bu ekibin içerisine Besim’de vardı. Şunu yapmıştık, Akhisar’ın sorunları, problemleri ne onların hepsini tespit edeceğiz ve daha sonra bu sorunların ne şekilde çözülebileceğine konusunda konuşacağız ve projelerimizi geliştireceğiz. Eski broşürlere baktım, eski işlerimize baktım. Hani derler sakin şehir diye bir şey var, mesela sakin şehir Seferihisar, aslında sakin şehir Akhisar’dır. Yani hiçbir değişiklik olmamış biz sorunları 5 sene evvel tespit ettiysek o sorunlar hala duruyor.  Hiçbir şey çözülmemiş. Akhisar 5 yılını kaybetmiş arkadaşlar. Yani şöyle bir şey söyleyeyim bundan önceki seçim bildirgesinde benim fotoğrafımı çıkarın Besim’inkini koyun hala güncel arkadaşlar. Akhisar 5 yılını kaybetmiş arkadaşlar belki de 15 yılını kaybetmiş arkadaşlar. Akhisarlılara borçluyuz arkadaşlar. Bütün Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri bunu böyle bilsinler.

 "AKHİSAR BELEDİYESİ'Nİ ALACAĞIZ" 

Akhisarlılara hizmet borcumuz var.  Biz geçen sefer hatalarımızı biliyoruz. Geçen seferki hataları yapmayacağız ve 31 Mart’ta biz burada zafer kazanacağız. Biraz evvel Besim Bey’in dediği gibi bütün Akhisarlılara hizmet edeceğiz. Burası Akhisarlıların belediyesi olacak. Akhisarlıların dertlerini dinlenecek güler yüzle karşılanacakları bir belediye olacak. Biz bunu inşa edeceğiz. Daha öncede bahsetmiştim İnsani gelişmiş vakfı diye bir vakıf var. Her sene Türkiye’deki bütün ilçelere İnsani gelişmişlik sıralaması yapıyor. Geçen sene Türkiye’de 18 tane ilçe en üst düzeydeydi. Bunların 13 tanesi Cumhuriyet Halk Partisi belediyesi. Bu senede yapıldı bu sene 30 tane ilçe üst düzeydeydi. Bunun 20 tanesi Cumhuriyet Halk Partisi belediyesi. Yani bir tesadüf olamaz. Bunlar bir başarıdır. Bide söyle bir durum var büyük ihtimalle Adalet ve kalkınma partisi Manisa’da Büyükşehir Belediye Başkanlığa aday çıkartmayacak  yaklaşık 400 bin oy alan yani Manisa’da en çok oyu alan parti şuan da aday çıkartmayacak. Belki ilçelerde de benzer şeyi yapacak. Yani MHP’nin olduğu ilçelerde AKP çıkarmayacak, AKP’nin olduğu yerlerde MHP çıkartmayacak. Buradan çıkartmamız gereken şey şu 16 yıllık bir iktidar var. İlk defa bu seçimlerde  Adalet ve kalkınma partisi kazanmak için savaşmıyor, kaybetmemek için savaşıyor. Ama şuna emin olun arkadaşlar 31 Mart’ta siyasette 2 kere 2’nin 4 olmadığını 3 ile 5’i topladığınızda bazen 8 çıkmayacağını göstereceğiz. Biz Akhisar Belediyesini alacağız" dedi.