Akhisar'ın ismini drag pistlerinde Türkiye şampiyonu olarak duyuran motosiklet ve otomobil tutkunları, Cumhuriyet Halk Partisi ve İyi Parti’nin Akhisar Belediye Başkan Adayı Besim Dutlulu’yu piste davet ederek, sorunlarını anlattı. Çevre illerden yarışmacıların da katıldığı buluşmada, drag pistinin bakımsız ve kullanışsız olduğu Besim Dutlulu’ya iletilirken, Dutlulu da 31 Mart’tan sonra belediye başkanı seçildiği taktirde pist konusunda gerekli girişimlerin yapılacağını ve Akhisar'ın artık drag yarışlarının merkezi olacağını söyledi. 

Türkiye Drag Şampiyonası’nda Türkiye rekoru kıran takımın içerisinde yer alan Hüseyin Akkın, Akhisar’daki pistin yetersiz olması nedeniyle başka illere gitmek zorunda kaldıklarını söyleyerek taleplerini Belediye Başkan Adayı Besim Dutlulu’ya iletti. ‘2012 yılından beri bu pist yetersiz altyapı ve türlü engeller sebebiyle kullanılamıyor’ diyerek sözlerine başlayan Akkın, “Pistin tekrar aktif edilmesini istiyoruz. Burada geri dönüş yoluna, tribüne ve zemin çalışmalarına ihtiyacımız var. Şu an aramızda Demirci’den Gördes’ten Şehzadeler’den, Yunusemre’den ve Manisa’nın birçok ilçesinden gelen yaklaşık 400, 500 yarış sevdalısı, sizden bu pistin yeniden canlandırılmasını talep etmeye geldi. Biz 6 yıldan beri sürekli Konya’ya ya da çevre illere gitmek zorunda kalıyoruz. Artık yorulduk. Biz istiyoruz ki şampiyonluklarımızı başka illerde değil de Akhisar’da alalım. Akhisar’ımızın adını sporcularımız ile duyurduğumuz kadar pistimizle de duyuralım” diye konuştu.

Akhisar Belediyesi olarak Türkiye Drag Şampiyonaları’nı Akhisar ev sahipliğinde hayata geçireceklerini müjdeleyen Besim Dutlulu, bu girişimle birlikte hem kente ekonomik kazanç sağlayacaklarını hem de Akhisar’ın adını tüm Türkiye’ye duyuracaklarını söyledi. Motosiklet tutkunlarının taleplerini dinleyerek çözüm yollarından bahseden Dutlulu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Ben eskiden eşim ve çocuklarım ile sizin yarışlarınızı izlerdim. Türkiye’nin her yerinden sporseverler Akhisar’a geliyordu. Burada yarışını izliyor, köftesini yiyor, zeytinyağını da alıp ondan sonra geldiği memleketine geri dönüyordu. Biz bu durumu yeniden canlandırmak istiyoruz. Bu bölge yarışlar için ne derecede uygundur bilmiyorum ama size söz veriyorum; Akhisar’da sizlerin istediği gibi bir pist olacak. Türkiye Drag Şampiyonası’nı Akhisar ev sahipliğinde hayata geçireceğiz. Şehirden çok uzaklaşmadan, otoparkı ve tribünleri olan otomobil ve motor sporlarına uygun bir pist oluşturmak bizim projelerimiz arasında. Bizim Akhisarlılar bu sporu seviyor. 5-6 bin izleyicisi olan bu spor ile hem şehre ekonomik kazanç sağlanırken hem de spor tutkunları güzel vakit geçirecek. Bu projeyi hayata geçirebilmemiz için önce bu seçimi kazanmamız lazım. İnşallah 31 Mart’tan sonra Akhisar’da her şey daha güzel olacak.”

Motosiklet ve otomobil tutkunları ile bir süre sohbet eden Dutlulu, daha sonra vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çekildi. Yüzlerce sporcu davetlerine icabet ettiği için Dutlulu’yu alkışlarken 31 Mart seçimlerinde Dutlulu’ya destek vereceklerini söyledi. Haber Merkezi