Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal seçim çalışmaları kapsamında Akhisar'ı ziyaret etti. Demokrat Parti Akhisar ilçe başkanı Enis Sıdan ve partililer tarafından karşılanan Genel Başkan Uysal, partililere konuşma yaptı.

Genel Başkan Gültekin Uysal'dan önce Akhisar ilçe teşkilatı başkanı Enis Sıdan, kısa bir konuşma yaptı. Akhisar'da demokrat parti davasının bitmyeceğini ifade eden Sıdan, "Genel merkezde, Ankara'da Kırat bayrağı dalgalandıkça bizde Akhisar'da bu bayrağı dalgalandıracağız." dedi. 

 Demokrat Parti’yi yeniden iktidar yapmak için yola düştüklerini ifade eden  Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, “7 Haziran seçimleri öncesi Anadolu’yu karış karış  gezerek milletimiz ile bir araya gelmek ve milyonları tek yürek yapmak adına bir büyük mücadelenin içerisindeyiz. Bu ülkenin nereden geldiğini biliyoruz. Bir var olma yok olma çizgisinden gelerek, bugün 75 milyonluk ülkenin birlik ve beraberliğinin risk altında olduğunu da görüyor ve üzülüyoruz. Vatan kaybetmenin ne olduğunu bilen imparatorluğunu bakiyesi olarak ardında hicranlı toprakları bırakarak Anadolu’ya, trakya’ya sığınan insanımızın hafızasında bu acıların var olduğunu da biliyorum. Bu düşüncelerin istikametinde bu gün Akhisar’ımızdayız. Bir büyük millet olma iddiasını koymuş, kadim bir devlet geleneğine sahip bir devlet olarak bugün yeniden bu büyük ülkeyi, devleti kuvvetli, milleti zengin hale getirmek için 1946’da çıktığımız yolda yenide bu büyük ülkeye yeniden Demokrat Parti’yi söyletebilmek için büyük bir davanın içerisindeyiz.

Siyaseti birilerinin askeri düzeyde makam, menfaat birlikteliği haline getirdiği noktada, biz kurucu irademizi ve ruhumuzu ortaya koyduk ve yüksek ideallere  adanmışlık ruhu içerisinde kendisini bağlı hisseden sonradan olma değil, sözüyle de, ruhuyla da demokrat olanlar ile  yolumuza sonuna kadar devam edeceğiz.Demokrasiyi konjonktürel bir program olarak görenler, işine geldi mi Menderes diyenler, işine geldi mi Özal diyenler, işine gelmedi mi de bizden önce ne yapıldı diyenlere,  Anadolu’nun dağına taşına yapılmış o hizmetler cevap vermektedir. O hizmetler  bu sözlere karşı davacıdır. İşte bizde bugün, büyük şair’in söylediği gibi, şehidimi astınız amma, davası dimdik ayaktadır. Sözleriyle  olduğu gibi, bizler bu davanın asli sahipleri olarak bugün, bu büyük ülkeyi, tarih yürüyüşü içerisine olması gerektiği yere taşımak için yeniden bu büyük ülkeyi üreten bir güç haline dönüştürmek için, yeniden bu büyük ülkeyi kadını ile genciyle, geleceğine umutla bakan bir ülke yapabilmek için siyaset yapıyoruz.” Dedi.

Konuşmasında hükümete muhalefete de yüklenen genel başkan Uysal, “Biz siyaseti bugünkü hükümetin yaptığı gibi saraylar, gemicikler için değil, kendi aile efradımıza, yakınlarımıza fırsatlar yaratmak için değil, bütün milletimize eşit fırsatlar yaratmak için yapıyoruz. Dün yaptık, bugünde aynı şekilde yapıyoruz.  İşte bu anlayış içerisinde bugün iktidar ile beraber muhalefetin yanlışla yarıştığı noktada biz her daim sırat i müstakim üzere doğru yol istikametinde yürümeye çalışıyoruz.  Bugün Türkiye’de  dar gelirli vatandaşlarımız çiftçilerimiz nefes alamaz hale gelmiştir. Bugün bu büyük ülke, en büyük açığının demokrasi açığı olduğu bilinciyle, temel hak ve özgürlüklerini kullanamaz hale gelmiştir.Bugün meydanlarda 4 yıl daha yetki istemektedirler. Hangi yüzle bu yetkiyi istiyorlar şaşarım. 12 yıldır bu büyük millet sizlere anayasayı değiştirecek gücü bahşetti. Anayasayı değiştirme gücü ve kudretini size bahşedenler, Türkiye’de işlemeyen adalet ve demokrasi mekanizmasını, Manisalı Başbakan yardımcısı Bülent Arınç’ın şu sözler ile itiraf ettiği “Adalet sarayları yaptık ama içine adaleti koyamadık” dediği adaleti yerle bir ettiniz.  el birliği ile içine ettiniz. Buna rağmen yeniden milleten hangi yüzle yetki istemektesiniz. Adaletin işlemediği yer de haktan bahsedebilme imkanımız yoktur.” Dedi.

Türkiye’nin ihraç eden ülkeden üthal eden ülke durumuna geldiğini söyleyen Genel Başkan Gültekin Uysal, “12 yıllık zaman dilimi içerisinde Türkiye’nin 242 bin kilometre kare ekilebilir dikilebilir tarım  alanı varken, bu iktidar eliyle, Belçika büyüklüğünde 27 milyon hektar alanın tarım dışı kaldığını biliyoruz. Bu ülke de bu girdi maliyetleri ile 2014 yılının büyüme rakamı 2.9’u bulmasına rağmen, bunun içine en büyük katkıyı koyan çiftçilerimiz ve hayvancılık ile uğraşan insanlarımızdır. Ama gelin görün ki bugün enflasyon  yükseldi bununda sebebini patates lobisine yıkmaya gayret ettiklerini görüyoruz.Üreten ve ihraç eden bir ülkeyken, üretmeyen ve tüketen bir ülke konumuna geldik. Bu topraklar 12 yıldır, Timur’un istilasından sonra gördüğü en büyük istilayı yaşamaktadır.” Dedi.  

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Akhisar ilçesinde Ziraat Odası’nı da ziyaret ederek, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akbuğa ile bir araya geldi. Demokrat parti ilçe yönetimi ile gerçekleştirilen ziyarette Genel Başkanı Uysal, Akhisar tarımı ile ilgili bilgi almayı ihmal etmedi.