Akhisar CHP İlçe teşkilatının davetlisi olarak gelen Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr.Haluk Koç,90. Yılını kutlanan Cumhuriyetten, demokrasi paketine, yapılacak yerel seçimlere, dış politikadan, parti içi demokrasiye, partililer yasasına kadar geniş açıklamalarda bulundu. Haluk Koç, Başbakan Tayyip Erdoğan’a seslenerek “Dünya savaş istemezken sen ve dışişleri bakanın yanı 1,5 kişi olarak savaş istiyorsunuz. Dağda kurtla beraber olup koyunu paylaşıyorsunuz; aşağı inip çobanla ağlıyorsunuz. Hazreti Yusuf’u kuyuya iten senin gibi düşünenlerdir.” dedi

Tütün Otel Yazlık Bahçesinde yapılan toplantı saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. Milletvekilleri Özgür Özel, Sakine Öz ve Hasan Ören, İl Başkanı Cahit Kaplan ve çok sayıda partilinin katıldığı toplantının açış konuşmasını Avukat İsmail Fikirli yaptı.

Ceketini çıkararak eline mikrofonu alan Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Koç , 29 ekim Cumhuriyet bayramının 90. Yılının kutlandığı bu günlerde iktidar tarafından unutturulmak istendiğini, sadece zeytin yağına değil her şeye limon sıktıklarını belirterek, “Sayın Arınç zeytin yağına limon sıkmayı artık bıraksın. Kenara çekilsin. Hatıralarını yazmaya başlasın ve Türk siyasi tarihinden elini ayağını çeksin” Demokrasi paketleri ile halkı uyuttuklarını, ortaya çıkanların devamının geleceğini, başbakanın kumaşından demokrasi çıkmayacağını, AKP’ den demokrasi olmayacağını, laikliğin geniş bir tarifini yapan Koç “Laiklik olmadan demokrasi olmaz. Din ve vicdan özgürlüğü olmadan demokrasi olmaz. Demokrasinin en önemli iki yağı Laiklik ve bağımsız hukuk devletidir. Bunların ikisi de erozyona uğramıştır. Önce suç ilan ediliyor. Arkadan gizli, suçtan kaçanların tanıkları ile tespit edilen kişilerin üzerine gidiliyor ve mahkum ediliyorlar. Ne hazindir ki Türkiye ordularının başı Genel Kurmay Başkanı bile ömür boyu hapse çarpıtıyor. Bütün valiler, kaymakamlar AKP gibi hareket ediyorlar.” Bu güne kadar yapılan seçimlerde yapılan itirazlarla bir ilde seçim iptal edilmediğini, fakat 2002 seçimlerinde basit bir itaraz sonunda Siirt ilinin tümünün seçiminin iptal edildiğini söyleyen Haluk Koç, “ Türkiye’nin başına ne belalar geldiğini hep birlikte görüyoruz.” Suriye’ konusunda ve dış politikada tam bir yenilgi içinde olan siyasi iktidarın Mısır, Libya, Suriye için aldığı kararların tüm bir yenilgi ile sonuçlandığını belirten Koç, “Bütün dünya savaş istemezken başbakan ve yarım dış işler bakanı yanı 1,5 kişi savaş nağraları attılar. Sonuç ortada. Başbakan Hazreti Yusuf’tan bahseder, Hazreti Yusuf’u kuyuya atanlarla aynı fikre sahipsin. Türkiye çok önemli bir dönemden geçiyor. Tarih tekrar bizi sınavdan geçiriyor. Bu yüzden çok dikkatli olmalıyız.”

Adayın nasıl belirleneceğine açıklık getirdi..



Akhisar’da 2 pırıl pırıl kişinin belediye başkan aday adayı olduğunu, genel başkan ve genel merkezin en adil yolu bulmak için çaba sarf ettiğini, önce anket, daha sonra sandık diyen Koç, “Genel merkezimiz bu konuda çok hassas davranıyor. Yapılan anketlerde iki aday arasında 10 puandan az fark olursa sandık konacak. Artık sabah kalkıp ben daha erken Ankara’ya gidip te öne geçmek isteme devri kapandı. Bu konuda ne genel başkanımız, nede genel başkan yardımcılarımız hiçbir inisiyatif kullanmayacaktır. Parti içi demokrasinin ve Partiler yasası için ilk teklifi Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu söyledi. “Gelin Parti içi demokrasi işletelim, lider sulta lığına son verelim, parti içinde padişahlığı kaldıralım” dedi. Hiçbir yanıt alamadı.” Haluk Koç, konuşmasının başında olduğu gibi sonunda da iki belediye başkan aday adayı Vehbi Bakırlıoğlu ve Gökhan Gürel’in ellerini havaya kaldırarak, “Bu birlik ve beraberlik tüm Türkiye’mizde gerçekleşecektir.” Dedi.