8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü nedeni ile Akhisar CHP İlçe Teşkilatı panel düzenledi.

ilçe Örgütü Kadın Kollarının organize ettiği toplantıda “Siyasi Mücadelede Kadın” konulu panelde, CHP’nin eski Kadın Kolları Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Elfin Tataroğlu ile Gazeteci Yazar Gürkan Hacır konuşmacı olarak katıldılar.

Tütün Otel Büyük Salonda yapılan Panelin Sunumunu Melis Bükçez yaparken saygı duruşu ve İstiklal Marşının Okunması ile başladı.

Akhisar Kadın Kolları Başkanı Server Goral ve İlçe Başkanı Vehbi Bakırlıoğlu’nun konuşmalarından sonra, Kadın Kolları üyelerinin kendilerinin çektiği ilçede Emekçi Kadınların, Özge Fotoğrafçılığın hazırladığı slayt gösterisi yapıldı.Programda ayrıca CHP Kadınlar Kolu yönetim kurulundan Ayşe Nur Oğuz Annem Adlı Şiiri Okudu Devamında Program Panel ile devam etti Panel’in ilk konuşmacısı Elfin Tataroğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günün kısa tarihçesini anlattıktan sonra, Ak Parti iktidarın da özellikle 4+4+4 yasası ile kız çocuklarının evlere kapatılmak istendiğini belirterek, “Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığından Kadın ismi kaldırıldı. Onlar ne kadar “Kız çocukları Mutlaka okutulmalıdır.” Söylerlerse söylesinler tek amaçları var kızlarımızı 110 yaşından sonra evlere kapatarak, 15 yaşında evlendirip en az 3 çocuk yapmalarını istiyorlar.” Elfin Tataroğlu Türkiye’de emekçi kadınların tek güvencesinin CHP olduğunu, bu yüzden hepimize çok büyük görevler düştüğünü belirterek, “Türkiye’mizin çok zor günler geçirdiği bu günlerden kurtulması için CHP yerel yönetimlerden başlayarak, iktidara gelmesidir. Bunun ışıkları ortaya çıkmaya başladı. Hepimiz, her zaman yarın seçim olacak gibi halkımıza doğruları anlatmak için sakağa çıkmamız gerekiyor. Akhisar ilk olarak Belediyeye CHP bayrağını dikerek bunu başlatacaktır.” Dedi.
Ardından Gazeteci Yazar Gürkan Hacır’da 1940 lar da bir kadın olarak demokrasi ve Cumhuriyet savunucusu Fatma Nudiye ile Doktor Hikmet Kıvılcımlı’nın verdikleri mücadeleyi, neredeyse gününü anlatarak, birbirine aşık bu iki çağdaş sosyal demokrat ve devrimci kişinin yaşamlarının sonuna kadar çalışmalarını, Fatma Nudiye’nin 11 yıl, Doktor Hikmet Kıvılcımlı’nda 25 yıl hapishanelerde çile çektiğini anlatarak, “Fatma Nudiye sizlere bir örnek, kendini bildiği 15 yaşından itibaren 1969 yılında Bulgaristan’da ölünceye kadar 40 yıl idealleri uğruna mücadele etti. Fatma Nudiye olamayız ama, halkımızı doğruları, yaşadığımız haksızlıkları yılmadan ev ev dolaşarak anlatmalıyız. Sizlerin gözlerinden bu ışığı görüyorum. Hepinizin 8 Mart Emekçi Kadınlar Gününüzü candan kutluyorum.” Dedi

Panel sonunda ilçe Başkanı Vehbi Bakırlıoğlu, panelistler Elfin Tataroğlu ile Gürkan Hacır’a çiçek verdi.