Akhisar Cumhuriyet Halk Partisinde 29 Kasım Pazar günü yapılacak olan ilçe başkanlığı seçimine aday olan Ahmet Tınazlı kendisini ve yönetimini tanıttı. 

“Bütünleşmiş, inanmış, çalışan, iktidara yürüyen Cumhuriyet Halk Partisi için değişime güç ver” sloganı ile aday olduğunu açıklayan Tınazlı CHP ilçe binasında yaptığı açıklamaya bir çok üye ve partili katıldı.

Ahmet Tınazlı konuşmasında; “Bugüne kadar daha arka sıralarda aynı amaç için mücadele ettiğimiz sizlerle birlikte gece gündüz çeşitli çalışmalarda bulunduğumuz ortamı biraz daha ileriye taşıma niyetiyle bir yola çıktık. Safımızı biraz daha öne çekelim, arzu ettiğimiz düşündüğümüz çözümleri yöntemleri kendimiz uygulayalım, elimizi taşımızın altına sokalım ve bu yolda başkalarından beklemektense kendimizi bir adım daha öne çıkaralım dedik. Bu yola çıkarken çalışmalarımız sırasında karşılaştığımız sorunlara kendimiz çözümler geliştirdik. Bu çözümler sadece düşünce olarak değil, hepimizin aklından geçen partimizi büyütmeliyiz, aldığımız oy oranını daha da yükseltmeliyiz diye hepimizin ortak düşüncesi var. Biz biraz daha derine inerek nasıl bunu sağlayabiliriz, ne gibi somut çalışmalar yaparak bu amaçlarımıza ulaşabiliriz diye düşünmeye gayret ettik. 

ŞİMDİ DEĞİŞİM ZAMANI

Buna göre çalışma programı hazırladık. Sorunlar ve çözümlerimiz diye üç başlık haline getirdik. Birincisi bütünleşmek, ikincisi inanmak, üçüncüsü de sadece inanmak yetmeyeceği için çalışmaktır. Bunları yaptığımız takdirde iktidarı elde etmek için hiçbir engelimiz olmayacağı düşüncesindeyiz. Bütün bunları başarabilmek için bir şeyler yapmak lazım “sloganımız şimdi değişim zamanı” değiştirelim dediğimiz şey kişi yada kişiler değil. Önümüzdeki Pazar günü yapılacak seçim aslında kazananı veya kaybedeni olmayacak bir seçim. Sadece bir tek şeye karar vereceğiz. Şimdiye kadar 12 Eylül dediğimiz sürecin birileri meyvelerini topluyor. Bu meyveler nedir, toplum yöneten ve yönetilenler olarak ikiye ayrıştırılmış durumda. Buna gelebilmek için siyasetin içinin boşaltılmasının gerektiğini ve adım adım siyasetin içi boşaltıldı. Siyaset toplumun menfaati, toplumun refahı için daha demokratik daha özgür bir ortamda yaşayabilmek için gereken bir araç olmaktan çıkarılıp bireylerin bir yerleri elde etme savaşına dönüştürüldü. Bu sistemin içindeki yer alanların kabahati değil, sistem adım adım buraya götürüldü. Bu sistemden çıkmak için geçmişte çok emek vermiş abimiz ablamız oldu. Biz bu noktada onlardan bayrağı devralmak günün koşullarına göre siyaseti yapmak üzere bu donanıma sahip olduğunu düşündüğümüz arkadaşlarımızla yola çıktık. Biz iki tane aday yarışacağız, biz iktidar partisi değiliz bu iki tane aday ve onların yanında çalışabileceği onlarca insan çıkıyor. Bu amacımıza uygun olarak yılmadan gittiğimizin göstergesidir. 


Bizim bugüne kadar yapamadığımız şey bu tabanı harekete geçirememek oldu. Biz yine diğer ekipte olan arkadaşlarımızla diğer adayımız İsmail Şahin abimizle kol kola koşturmaya devam edeceğiz. 

HEDEF AKHİSAR BELEDİYESİ

Ben aktif görevde bulunduğumuz süre içinde istifa ederek hiçbir yere aday olmayacağım. Yönetim kurulumdan da bunu isteyeceğim. Bizim asıl hedefimiz iktidara yürüyebilmemiz için, Akhisar Belediyesini almamız lazım. CHP’den bir milletvekilini meclise göndermemiz lazım. Bizim hedefimiz 2019 sadece bu dönem değil bundan sonraki dönemde de adayız. Bu yolda hep birlikte yürüyeceğimize olan inancımız tam. Bizler aynı şeyleri konuşuyoruz ama sadece icraata geçirmek konusunda zorlanıyoruz. Eski bir söz varya un var şeker var yağ var ne eksik olanı yerine getiriyoruz. Ama özellikle desteğinizi istiyorum, oyunuzu kullandıktan sonra işimiz bitmeyecek, oyunuzu kullandıktan sonra desteğinizi vermezseniz bu söylediklerimizin hiçbirini gerçekleştirme şansımız olmaz.” Dedi.

Ahmet Tınazlı kimdir?

1965 yılında Akhisar’da doğdu. Misak-ı Milli İlkokulu, Ali Şefik Ortaokulu ve Akhisar Lisesi’ni bitirdikten sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu. Askerliğini takiben özel sektörde çalıştı. 1998 yılında Akhisar’a dönerek ailesinin esnaflık geleneğini devam ettiren Ahmet Tınazlı, Dr. Selda Tınazlı ile 26 yıldır evli olup, büyüğü yine doktor küçüğü ise lise son sınıf öğrencisi 2 çocuk sahibidir.