Akhisar Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ilçe teşkilatı, Uğur Mumcu'yu ölümünün 24. yıldönümünde Parti Lokalinde düzenlediği basın açıklamasıyla andı. CHP Akhisar İlçe Başkanı İsmail Şahin, yönetim kurulu üyeleri Kadın Kolları, Gençlik Kolları, Belediye Meclis üyeleri ve partili üyeler katıldı.

Uğur Mumcu’nun büyük bir öngörüsü olduğunun altını çizen CHP İlçe Başkanı İsmail Şahin; “ 24 yıl önce bugün yurtsever bir devrimci olan Uğur Mumcu, Türkiye’nin gerçeklerini yazdığı için çeyrek yüzyıl önce bugünleri noktası ve virgülüne kadar açıkladığı için katledildi. O günden bugüne Türkiye, onun açıkladığı gibi adım adım şeriat devletine doğru geldi. Tarikat örgütlenmesini ve bunun bir gün gelip Türkiye’de ki tüm devlet kademelerinde yer alabileceklerini, silahlı kuvvetleri ele geçirebileceklerini, hülasa Türkiye’nin yönetim mekanizmasını ele geçirebileceklerini bize her gün yazılarında yılmadan ve korkmadan yiğitçe aktarmıştır. Ne kadar büyük ön görüsü varmış ki bugünleri 24 yıl önce görebilmiştir.”

Uğur Mumcu’yu 365 gün anmaları gerektiğini ifade eden Şahin; “Ülkede gün geçmiyor ki bir terör örgütünün planlamış olduğu bir olayla karşılaşıyoruz ve bir çok canımızı kaybediyoruz. Bu anlamda Uğur Mumcu’yu anlamak mecburiyetindeyiz. Uğur Mumcu’yu her alanda onun öngörülerini topluma aktarmak mecburiyetindeyiz. 25 yıl önceki konuşması bugünkü güncelliğini koruyor. Biz Cumhuriyet Halk Partililer, yurt sevenler, devrimciler, sosyal demokratlar, biz bu ülkeyi sevenler olarak üzerimize çok büyük görevler düşüyor. Bizler bu ülkenin kurtaran, Cumhuriyet’i ilan eden o atalarımızın torunlarıyız. Geldiğimiz noktada mutlaka bu anayasa değişikliğinin ülkemizde ne kadar olumsuzluğa taşıyabileceğini, Cumhuriyet’in yok olabileceğini, demokrasinin ‘D’sini dahi ağzımıza alamayacağımızı bilmemiz lazım. Dünya’nın hiçbir yerinde bu kadar yetkiyle donatılmış bir başkan yoktur. Uğur Mumcu’yu sadece 24 Ocak’ta değil, 365 günde anmalıyız.” dedi.
(HŞ-ED)