Akhisar Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yüksek Seçim Kurulunun belirlemiş olduğu kurallar neticesinde son mitingini her zaman olduğu gibi yine Reşatbey Mahallesinde gerçekleştirdi.

Akhisar CHP İlçe Örgütü, CHP Manisa Milletvekili Adayı Mustafa Başgülşen ile birlikte ilk olarak Kethüda Mahallesi Hergelen Meydanın da mitingini gerçekleştirdi. Hergelen meydanındaki miting saat: 20.30 da başladı ve birçok vatandaş coşkuya ortak oldu. Hergelen meydanındaki mitingden sonra 167 sokaktan Erzurumlular Derneğinin önünden geçerek oradan da Balkan Göçmenleri Derneğini ziyaret ettiler. CHP heyetini Balkan Göçmenleri Derneği Başkanı Tunay Gül ve yönetimi karşılarken Mustafa Başgülşen’e çiçek takdim ettiler. Küçük bir konuşma gerçekleştiren Akhisar CHP İlçe Başkanı İsmail Şahin ve Milletvekili Adayı Mustafa Başgülşen, Balkan Göçmenleri Derneğinin sıcak karşılamasından ötürü teşekkürlerini iletti. Balkan göçmeni olduğunu bildiren Mustafa Başgülşen, 7 Hazirandan sonra daha güzel bir ülke için desteklerini istediklerini dile getirdi. Balkan Göçmenleri Derneği Başkanı Tunay Gül, CHP’nin ziyaretinden duydukları mutluluğu dile getirirken, seçimlerde tüm partilere olduğu gibi CHP’ye de başarılar dilediğini söyledi. 

Balkan Göçmenleri Derneği ziyareti öncesinde ve sonrasında CHP heyetine Göçmen Bandosu eşlik etti. Göçmen Bandosu ile coşan vatandaşlar miting alanına varmadan halaylar çekmeye başladı. 

CHP, Reşatbey Mahallesinde her seçimde olduğu gibi bu seçimde de Barış ve Gençlik Parkı önünde Coşkulu ve kalabalık bir grup ile son mitingini gerçekleştirdi. Mitingin sunuculuğunu Hakan Dikilikaya yaparken, mitinge katılan vatandaşlarda ellerindeki bayraklar ile heyecana ortak oldu. Hakan Dikilikaya ilk olarak Akhisar CHP İlçe Başkanı İsmail Şahin’i kürsüye davet etti. 

SANDIKALRI AKHİSAR DA PATLATACAĞIZ

İsmail Şahin 7 Haziran günü her ne olursa olsun kesinlikle sandıklara hem sahip çıkılması gerektiğini hem de sandığa giderek muhakkak oyların kullanılması gerektiğini vurguladı. Şahin; “Sandıkları Akhisar da patlatacağız. Patlatmalıyız ki AKP gitsin. Neden mi gitsin? Çünkü asgari ücretin düşük olduğu taşeronun olduğu, çiftçinin para kazanmadığı, emeklinin açlık sınırı altında yaşadığı, kredi borçları ile yaşadığımızdan dolayı. Malımız gidebilir, paramız gidebilir borç batağında olabiliriz. Ama Cumhuriyet elden giderse bir daha geri getiremeyiz. Biz Akhisarlılar Türkiye’nin en modern yerinde yaşıyoruz. Biz her zaman önderlik yapmışızdır. Ekonomik konumumuz ne olursa olsun onu aşarız. Ama AKP iktidarının adım adım nereye gittiğini benden daha iyi biliyorsunuz. Tedbiri elden bırakmayacağız. Kim ki sandığa gidemiyorsa onları biz elinden tutarak sandığa götüreceğiz.” Dedi.

ÇİFTÇİYE MAZOT 1,5 TL OLACAK
İlçe Başkanı İsmail Şahin’in ardından Milletvekili Adayı Mustafa Başgülşen Akhisarlılara hitap etti. Mustafa Başgülşen Akhisarlıların coşkusundan ve samimiyetinden ilgisinden duyduğu mutluluğu dile getirdi. Başgülşen; “Türkiye de Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi tarım ekonomimizin temeli dedik. Çiftçi para kazanmalı dedik. Çiftçiye mazot 1,5 TL olacak dedik. Yaygara koptu, ‘Nereden verecek nereden verecek’. Nereden vereceğiz, depodan vereceğiz. Eğer gemiler, yatlar, uçakalr 1 TL den alıyorsa çiftçimizde 1,5 TL den alacak. Türkiye de herkes 1 ay sonra ne kadar kazanacağını bilirken çiftçilerimiz ne kazanacağını bilmiyor. Kuru üzümlerde yaşadığımız sıkıntılarda bazı çiftçilerimiz battı. İlacı ve Gübreyi ÖTV’siz KDV’siz çiftçimize vereceğiz. 

OKUYAN GEÇLERE CHP SAHİP ÇIKACAK

Çocuklarını okutuyorsunuz. Bir dünya masraf yapıyorsunuz. Onların rahat rahat okuması için elinizden gelen her şeyi yapıyorsunuz. Yemiyor içmiyor onların rahat etmesi için her şeyi yapıyorsunuz. Bundan sonra mademki devlet oku diyor, okuyan gençlerimize Cumhuriyet halk Partisi iktidarın da biz sahip çıkacağız. TOKİ’ye yaptırılan 1-3 kişilik devlet yurtları yapılacak ve oralarda kalacaklar. 

İŞSİZ GENÇ KALMAYACAK, İŞSİZLİĞİ SIFIRLAYACAĞIZ

CHP iktidarda sosyal bir devlet olacak. Mezun olan birçok kardeşimiz işsiz. İşsiz olduğundan anne, babadan para istemek ne kadar kahredici bir şey olduğunu iyi bilirim. İş bulsun diye kahırdan gözyaşı döken anneleri de bilirim. Artık akıtılan gözyaşları kahırdan değil mutluluktan akacak çünkü CHP iktidarında işsiz hiçbir geç kalmayacak. İşsizliği sıfırlayacağız. 

ASGARİ ÜCRET 1500 TL OLACAK

Bir umuttur diye memleketinden anne, babadan ayrılan gençlerimiz var. Asgari ücretle geçinmeye çalışan gençlerimiz var. Yıllar geçse de anneler, babalar bakmaya devam ediyor. Allah aşkına daha kaç yaşına kadar bakacaksınız? Bundan böyle anneye, babaya muhtaç olmasınlar diye asgari ücreti 1500 TL yaptık. 

EMEKLİLERE İKİ MAAŞ İKRAMİYTE VERECEĞİZ

Emeklilerimize iki maaş verdik, maaşları 1500 TL altında olmayacak dedik. Televizyonlar, gazeteler yıkıldı. Nasıl bir devletse sadece CHP konuşunca devlet batıyor. Çerez alırken batmıyor. Çerez parası deyince batmıyor. Emekli dediğiniz şey uzaylı mı? Uzayda mı yaşıyor? Emekli dediğin adam benim bu yaşıma gelmeme sebep olan babam. Yemeyip yediren, içmeyip içiren emekli babalarımıza vereceğimiz iki maaşta gözü olan varsa yazıklar olsun. Bu yaşlara gelmemize sebep olan babalarımızı, annelerimize vereceğimiz maaşa devlet batar diyenlere yazıklar olsun. Kimse merak etmesin ilk bayramlarda size verilecek iki maaş sizlere helal olsun. 

PASA LİG KART UYGULAMASI VE E-BİLET KALKACAK

Televizyon da hangi maçı açarsanız açın seyirci yok. Tek sebebi çıkardıkları saçma sapan paso lig kartı oldu. Sözümüz söz pasa lig ve e-bilet kalkacak. Başka partiye oy veren vatandaşlarımıza hiçbir şey demiyoruz. Biz barış ve huzur istiyoruz. Biz 7 Hazirandan sonra daha iyi yöneteceğimizi iddia ediyoruz. Kimseye CHP’li olun demiyoruz. Bir kereliğine oy vermesini istiyoruz. Her şey çok güzel olacak. Halkın iktidarı gerçek olacak.” Dedi.

CHP Manisa Milletvekili Adayı gerçekleşen son mitingde seçim süreci boyunca emek veren başta ilçe başkanı İsmail Şahin’e, Kadın Kolları Başkanı Sevil Ender Büyükyazgan’a, Gençlik Kolları Başkanı Durmuş Seyreğe, 30 Mart 2014 yerel seçim Akhisar Belediye Başkan Adayı Ahmet Vehbi Bakırlıoğu’na, Milletvekili aday adayı arkadaşlarına, belediye meclis üyelerine ve Akhisar CHP ilçe yönetim kuruluna teşekkürlerini sunarken, en büyük teşekkürü de CHP’ye inanan ve güvenen tüm Akhisarlı vatandaşlara ettiğini dile getirdi.

Mitingine katılan vatandaşlar gecenin sonunda Göçmen davulları eşliğinde halaylar çektiler.