Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Akhisar ilçe teşkilatı, 8 mart dünya kadınlar gününü düzenlediği basın toplantısı ile kutladı.

İlçe lokalinde düzenlenen ve çok sayıda partilinin katıldığı toplantıda, Kadın Kolları Başkanı  Sevil Ender Büyükyazgan yaptığı konuşmada, kadınların sorunlarını dile getirdi.
kadınların özellikle aile içi şiddeten büyük zarar gördüklerini ifade eden Büyükyazgan, Özgecan yasasınında meclisten geçmesi gerektiğine vurgu yaptı. 

CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevil Ender Büyükyazgan konuşmasında, " 8 Mart, bugün bütün   dünyadaKadınlar Günü olarak kutlanıyor, ancak biz ise siyasal duruşumuzla yoğurarak Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak anıyoruz ve kutluyoruz.

8 Mart’ın tarihi kökenine de atıf yaparak, 1857 yılının 8 Mart’ında daha iyi çalışma koşulları isteyerek greve başlayan, sayıları kırk bini bulan emekçi kadınlarımızı manevi şahıslarında selamlıyoruz. Bu grev sırasında o fabrikada çıkan yangın nedeniyle can veren 129 kadın işçiyi hüzünle anıyoruz.

8 Mart’ın derinliği anlamaya çalışırken, kadının yeni bakımından ülkemizin tarihinde de bir haftalık bir geri gidişle içinde olduğumuz Mart ayının önemine de değinmek isteriz. Ülkemizde kadının çağdaş ve özgür bir birey olması konusunda öncü olan Kurucu Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün 1923 yılının 1 Mart’ında Latife Hanım’ı yasama dönemi açılışı nedeniyle yapılan oturumu izlemesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne getirerek o dönemin koşullarında nasıl bir çığır aştığını hatırlıyoruz. Yine 1935 1 Mart’ında Türkiye Büyük Meclisi 5. Dönem çalışmalarına başlarken ilk kez 18 kadının milletvekili olarak meclis sıralarında yer aldığını belirtiyor, bu dev adımları atan Ulu Önderimizi şükranla ve minnetle anıyoruz. Kadın gördüğü şiddetle, uğradığı haksızlıklarla, çileli koşullarıyla değil, toplum içindeki barısıyla, fedakar duruşuyla, yeni nesillerin yetişmesindeki olmazsa olmazlığıyla anılacağı bir Türkiye için çalışıyoruz. Tüm çabamız kadınların insan hakları temelinde siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesi, toplumun bu gelişimi benimsemesi ve içselleştirmesi, bu değişim ve gelişimin de kadının ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarıyla taçlandırılması içindir.Kadının ayak seslerinin duyulmadığı, kadının eliyle yoğurmadığı hiçbir mücadele başarıya ulaşmamıştır. Bu nedenledir ki kadın, omuzlarındaki yükün farkında olarak tüm anaç tavrıyla sorunlu tüm kesimlerin sorumluluğunu kucaklamaktadır." ifadelerini kullandı.

Özgecan yasasına özellikle değinen Büyükyazgan, "Yasta değil isyandayız emekten yana sokaktayız. İşte tam da bu sebepten; “Özgecan Yasası” biran önce TBMM’den çıksın istiyoruz. Güçlü Kadın- Güçlü Toplum İçin" şeklinde konuşu. 

Sevil Ender Büyükyazgan konuşmasını, 9 Mart’ta Türkiye genelinde yapılacak olan oturma eylemine davet etti.