Cumhuriyet Halk Partisi Akhisar İlçe Kadın Kolları 5 Aralık Kadına Seçme ve Seçilme hakkının verilmesinin 78. Yıl dönümü nedeni ile basın açıklaması düzenledi.

Basın Açıklaması İlçe lokalinde Kadın Kolları Başkanı Server Goral okudu. kadın hareketinin siyaset yapmaya dair taleplerinin ve mücadelesinin devamı olarak Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Tbmm'de 5 Aralık 1934 tarihinde gerçekleştiğini hatırlatarak, “Değerli basın mensupları değerli CHP’li arkadaşlarımız, değerli CHP’li kadınlarımız, ve kız kardeşlerimiz.

Kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkının tanınmasının 78. yıl dönümü nedeniyle düzenlediğimiz basın açıklamasına hoş geldiniz.Cumhuriyetin ilk yıllarında Atatürk her konuda kadınların erkeklerle eşit haklara sahip olmasını hedeflemiştir. Bu konuda öncülük yapan cumhuriyetimizin ve partimizin kurucu Büyük Önder Atatürk’ü şükran ve minnet duygularıyla anıyoruz.
Bugün Tük kadınlarına milletvekili genel seçimlerinde seçme seçilme hakkını tanıyan anayasa değişikliği TBMM’de kabul edildi. Bu nedenle 5 Aralık 1934 tarihinden beri bugün Kadın Hakları Günü olarak kutlanıyor.
5 Aralık 1934 tarihinde tüm kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkını tanıyarak dünyanın birçok ülkesinden çok daha önce katılımcı demokrasi ile tanışan cumhuriyetimizin, bugün her alanda cinsiyet eşitsizliği ile mücadele etmektedir.

21. yüzyılda toplumun yarısının siyaset mekanizmalarından dışlandığı bir ülkede muasır medeniyet seviyesinden bahsetmek imkansızdır. 1934 tarihli yasa sadece kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkını vermemiş, demokratik ülkeler seviyesinde, çağdaş bir ülkede olmanın da ilk adımını atmıştır. Ancak ülkemiz bugün kadınların siyasetteki yeri açısından devraldığı bu önemli mirası elinden bırakmış ve kadınların siyasetteki yeri konusunda sınıfta kalmıştır.

Cumhuriyetimizin en iyi şekilde temsil etmeyi Türk kadını her zaman hazırdır, bu asil görevi erkeklerden daha da başarılı bir şekilde yerine getireceğine bütün kalbimizle inanıyoruz. Eşit Temsil Eşit Katılım demokrasinin olmazsa olmazı olarak kabul ediyoruz” dedi.

Basın açıklamasının ardından CHP Akhisar İlçe Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Melis Bükçez ise Manisa Milletvekili Hasan Ören’in gönderdiği basın açıklamasını okudu. Milletvekili Ören açıklamasında Türk Kadınının Seçme ve Seçilme Günlerini kutladı.