Basın açıklamasından sonra 24 Kasım öğretmenler günü nedeniyle, Sevilay Büyükyazgan, Emekli Öğretmen Nevin Dağlı'ya plaket verdi. 

CHP ilçe Kadın Kolları Başkanı Sevilay Büyükyazgan okuduğu basın açıklamasının tam metni;

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Dayanışma Günü olarak ilan edilmiştir. Bugün üzerinde yaşayan tüm kadınların ve çocukların çeşitli biçimlerde maruz kaldıkları ve giderek artan her türlü şiddet ve cinsel istismar bir kez daha hatırlatma günüdür. Yani bugün kadına yönelik şiddet olgusunun hem kadına hem de tüm topluma d?yatılan ideolojik bakıştan, çağdışı ve genci anlayıştan, ekonomik koşullardan, politik gelişmeler ve kültürel etkenlerden ayrı tutulamayacağı gerçeğini dünyanın gündemine tekrar tekrar taşıma günüdür.
Yaşadığımız coğrafyada;
Kadınlar günlük yaşamda sürekli olarak cinsel, psikolojik, fiziksel şiddete, tacize ve tecavüze maruz kalmakta ve öldürülmektedir. Tacizciler, tecavüzcüler ve kadın katilleri tahrik indiriminden yararlanmakta ve hatta serbest bırakılmaktadır. Medyatik bir özelliği yok ise, ne basında ne de bültenlerde yer almaktadır. Ülkenin gündemi o kadar ağır ki! kimsenin vakti yok cinayetleri önlemeye...Aslında kimsenin niyeti de yok! Şimdi de bir bahane buldular, OHAL diye Kadın haklarını savunan, kadınların örgütlü mücadelesinin olmazsa olmazı olan kadın derneklerini de, mühürlemek bu bahane ile Şahane oldu onlar için. Hükümetin insan haklarını savunan kimselere tahammülü yok...Kapattılar çünkü; Kadın, üstelik örgütlü kadın, haklarının varlığının bilincinde kadın,En büyük tehlike onlar için, Bilmiyorlar ki! Kadın hareketi MÜHÜRLENEMEZ! Bunca olumsuzluk karşısında, her ne olursa olsun, Cumhuriyet Halk partisi ve kadınları olarak, asla mücadeleden vazgeçmeyeceğiz... kadını erkekle eşit görmeyen, toplumsal yaşamda yok sayan siyasal anlayışa ve onun karanlığına asla teslim olmayacağız... Emeğimize, bedenimize, kimliğimize sahip çıkarak, Topluma ve bizlere dayatılmak istenilen genci cinsiyetçi yaşam tarzını reddediyoruz. Yasaklarla, mühürlerle, bizi uzaklaştırmak istedikleri alanlarımıza,sokaklarımıza sahip çıkıyoruz...Bu ülkenin Cumhuriyete inançlı, özgür ve güçlü bireyleri olarak, örgütlenerek ve dayanışarak Kadın cinayetlerine taciz tecavüze, her türlü şiddet ve ayrımcılığa karşı, Şonuna kadar mücadele edeceğiz.

Biz CHP’li kadınlar olarak 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma. Günü’nde kadın mücadelesinin ve örgütlü birlikteliğinin önemini bir kez daha yineliyoruz. 

Eşit ve özgür bir ülkede yaşayabilmek için, emeğimizden, bedenimizden, kimliğimizden elini çekmeyen iktidarlara karşı, eşit ve özgür yarınlar için mücadelemizi örgütlülüğümüzden aldığımız güç ve cesaretle devam ettireceğimizi ifade ediyoruz. Kadına Yönelik Şiddete karşı verdiğimiz bu mücadelede, sevgiyi, saygıyı, güveni ve umudu örgütleyerek “Umut Var Biz Varız!” diyoruz.
CHP İLÇE BAŞKANI İSMAİL ŞAHİN 
Basın açıklamasında konuşan CHP İlçe Başkanı İsmail Şahin; “Bütün Dünya’da diktatörlerin ilk hedefi kadınlardır. Kadını susturdukları oranda diktatörlüklerini sürdürme şansı bulurlar. Türkiye’de coğrafi konuma baktığımız zaman hangi bölgelerde kadınlarımız daha azıcık çağdaş yaşama sosyalleşmeye doğru adım atmışsa o bölge kalkınmıştır. O bölgede yaşayan çocuklar daha özgürdür, daha iyi eğitim alma şansını elde etmektedir. Ülkemizde bu baskı rejimine 15 Temmuz’dan sonra tam diktaya dönüşen bu yönetime başta kadınlarımız olmak üzere mücadele oranı ne kadar yüksek olursa diktatörler gider. Biz erkekler kadınlarımıza ne kadar katkı verirsek, ayrımcılık yapmadan onlarla omuz omuza eşit şekilde mücadele verirsek hem demokrasinin gelişmesinde, insan hakları ve hukukun üstünlüğüne, emeğin yüceliği için ne kadar mücadele edersek o ülke o oranda demokrasiye kavuşur" dedi.  

25 KASIM KADINA YÖNELİK ŞİDDETİNE HAYIR

Bu gün Teresa Mirabel ve kardeşleri başlamak istiyorum. Üç kız kardeş 1930’dan 1961’e kadar, Dominik Cumhuriyetini yöneten diktatöre karşı mücadele vermişlerdir. 1960 yılında mücadeleleri ülke çapına yayılmıştır. 25 Kasım 1960’da diktatörlüğün askerleri tarafından tecavüz edilerek vahşice öldürülmüşlerdir. Öldürülmeleri, diktatörlük tarafından kamuoyuna trafik kazası olarak duyurulmuştur. Başlattıkları bu hareket öldürülmelerinden bir yıl sonra Dominik Cumhuriyetinde diktatörlüğün yıkılmasında önemli rol oynamıştır. Direniş güçlenmiş ve yılın sonunda diktatörlük düşürülmüştür. Teresa Mirabel, -Haklı olan her şey için savaşmaya devam edeceğiz- demiştir. Kardeşi Mirabel ise, -Bunca acıyla dolu ülkemizde yapılacak her şeyi yapmak bir mutluluk kaynağıdır. Kollarını kovuşturup oturmak ise çok üzücü.- diyerek herkesi birlikte mücadeleye çağırmıştır. Çocuklarımızın bu yoz ve zalim sistemde yetişmesine asla izin vermeyeceğiz. Bu sisteme karşı savaşmak zorundayız. Diyorlardı. CHP’li kadınlar olarak bizler de aynı şeyi söylüyoruz.

NEVİN DAĞLI'YA PLAKET
    
24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle öğretmeni Nevin Dağlı'ya plaket veren CHP Kadın Kolları başkanı Sevilay Büyükyazgan;" Yıllarca Mustafa Kemal ATATÜRK, laiklik ve Cumhuriyet çizgisinden bir an olsun ayrılmamış, bu kavramlara sımsıkı bağlı yüzlerce öğrenci yetiştirmiş Nevin Dağlı öğretmenimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyoruz. Akhisar CHP örgütü olarak ,başta Atatürk’ün partisi CHP’ye ve ilçemiz çocuklarına vermiş olduğu emeklerinden, ayrıca bir çok dernekte başkanlık ve yönetim kurulu üyeliği yaparak halkımızı bilinçlendirme çabalarından dolayı öğretmenimize şükranlarımızı sunuyoruz. Akhisar Kadın Kolları olarak hazırladığımız bu plaketi kendisine vermekten onur duyuyorum.  

ÖĞRETMENLİKTEN HİÇ ŞİKAYET ETMEDİM

Plaket alan Emekli Öğretmen Nevin Dağlı; “Çocukluk yıllarımda evcilik oynardık ve ben öğretmen olurdum. Bu hayalim çok zor şartlar altında gerçekleşti. Hiç şikayet etmiyorum bununla iftihar ediyorum. Öğretmenlik çok güzel bir meslektir. Ben emekli oldum demiyorum öğretmenliği her an yaşıyorum. Benim sınıfım bütün Akhisar, öğrencilerimde bütün Akhisarlılar. Sizlerle gurur duyuyorum. Öğretmenlik matematik, fizik ve kimya öğretmek değildir. Öğretmenlik çocuklara bir karakter vermek ve dürüstlüğü, insanlığı öğretmek her öğretmenin görevidir. Ben öğrencilerime Atatürk duygusu verdim” dedi.