Partililerin büyük ilgi gösterdiği bayramlaşma programına CHP Manisa Milletvekili ve Grup Başkan vekili Özgür Özel, CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Akhisar Belediye Başkan Vekili Sezgin Akkaynak, İlçe Başkanı İsmail Fikirli, yönetim kurulu üyeleri, kadın kolları, gençlik kolları ve partililer katıldı.

FİKİRLİ; “HEPİNİZİN BAYRAMINI KUTLUYORUM”

CHP İlçe Başkanı İsmail Fikirli, “Bayramlar insanların uzakların yakınlaştığı, dargınların barıştığı ve temelinde aile olan insan olan günlerdir. Geçenlerde Turizm Bakanımız dedi ki bayram tatilini 8 gün yapacaktık, ben otel işletmecileriyle görüştüm. Doluluk yüzde 100’müş. 8 gün yapılmasına ihtiyaç kalmadı dedi. Demek ki tatil anlayışımız, bayramlarımızı şirketler ve oteller için yapıyoruz, insanlar için yapmıyoruz. Ben bayramların, insanlar için kutlandığı günlerin yakın olduğu umuduyla hepinizin bayramını kutluyorum” dedi.

BAKIRLIOĞLU; “TÜRKİYE EKONOMİSİNİN YÜZDE 75’İ CHP’Lİ BELEDİYELERDE”

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, “ Her zaman olduğu gibi bayramlaşmalar Akhisar ilçe örgütünde çok kalabalık olur. Yine bir aradayız, beraberiz. 31 Mart’ta yerel seçim süreci atlattık. 31 Mart’a bakıldığı zaman Türkiye’de en başarılı çıkan parti Cumhuriyet Halk Partisi oldu. Aynı 1989 yılındaki başarıya benzer ve o başarıdan daha üstte bir başarı yakaladık. Şu anda İstanbul, İzmir, Ankara yani Türkiye’nin en büyük 3 metropolü ve bunun yanında Antalya, Adana ve Mersin gibi büyükşehir belediyelerini de kattık. Şu an Türkiye’de yaşayan nüfusun yüzde 50’si Cumhuriyet Halk Partili belediyeler tarafından yönetilmekte ve Türkiye’deki ekonominin yüzde 75’i Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanları tarafından yönetilmektedir.

“2023’DE MANİSA’DA VE TÜRKİYE’DE CHP DAMGASINI VURACAK”

“Manisa da başarılı olduğumuz illerden bir tanesi. Bir önceki dönemde ne yazık ki iddialı olduğumuz seçimde az farkla bir çok belediye başkanlığını kaçırmıştık. Akhisar’da bunlardan bir tanesiydi. Ama bu dönemde önceki seçimlerde yapmış olduğumuz hataları tekrarlamadık. Hatalarımızdan dersler çıkardık, uyumlu ve birlik beraberlik içerisinde iyi bir seçim süreci yaşadık. İttifak olarak girmiştik, Manisa Büyükşehir Belediye başkan adayı İyi Partiliydi biz de 10 tane ilçede belediye başkan adayı çıkarmıştık. Bunların 4 tanesini kazandık. 71 yıl sonra Alaşehir Belediye başkanlığı koltuğunda Cumhuriyet Halk Partili bir arkadaşımız bulunmakta. Saruhanlı ve Turgutlu belediyesini kazandık ve hepimiz için en anlamlısı Akhisar Belediyesini uzun bir aradan sonra el birliğiyle kazandık. Şu anda Akhisar Belediyesinde başkanlık kapısı herkese açık, şeffaf ve sosyal demokrat belediyecilik anlayışını Akhisarlılarla tanıştırdık. 1989 önemli bir tecrübeydi bizim için bir de 1994’te bu başarıyı sergileyememiştik. Biz geçmişte yaptığımız hatalardan derslerimizi çıkardık. 2023 yılında bir yerel seçim olacak. 2023 yılında şu an elimizde bulunan Saruhanlı, Turgutlu, Alaşehir ve Akhisar’ın yanına az farklarla kaçırdığımız Salihli, Sarıgöl, Gölmarmara ve Soma’yı da katacağız. Manisa Büyükşehir Belediyesini de katacağız. 2023’te yerelde Manisa’da ve Türkiye’de Cumhuriyet Halk Partisi damgasını vuracak”

“İLLET VE ZİLLET SÖYLEMLERİ YURTTAŞLARI RAHATSIZ ETTİ”

“31 Mart seçimleri vardı. Bir de 23 Haziran seçimleri vardı. İstanbul iki defa seçim yapmak durumunda kaldı. 31 Mart’ta Ekrem İmamoğlu’nun anasının ak sütü gibi helal olan başkanlığı Yüksek Seçim Kurulu vasıtasıyla elinden gasp edilmeye çalışıldı. Ancak İstanbul halkı bu gaspa izin vermediler ve Ekrem İmamoğlu’na hakkını 800 bin farkla iade ettiler. Bu seçimleri iyi incelememiz lazım. Buradan bir takım çıkarımlar elde etmemiz lazım. 31 Mart seçimlerinde şu anki iktidar ve ortağı olan Milliyetçi Hareket Partisinin ele almış olduğu dil; kutuplaştırıcı, ayrıştırıcı, ötekileştirici dil. İllet ve zillet söylemleri ,kendisinden hariç herkesi terörist ilan eden söylemler Türkiye’de yaşayan yurttaşları rahatsız etti. Bu seçmen nezdinde kabul görmedi. Onun karşısında herkesi kucaklayan, kimseyi ötekileştirmeyen, birlik ve bütünlük mesajı veren Cumhuriyet Halk Partili adaylar Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi İstanbul’da da teveccüh kazandı”

“GÜÇLÜ BİR PARLAMENTER SİSTEME İHTİYACIMIZ VAR”

“Burada ayrıca İstanbul seçimlerinden sonra Türkiye bir şeyi tartışmaya başladı. Rejimi ve sistemi tartışmaya başladı. 24 Haziran seçimlerinden sonra ülke yeni bir sistemle karşı karşıya geldi. Kimisi başkanlık sistemi diyor, bu sistemin kurucuları kendi kurdukları sisteme tek kişilik hükümet sistemi diye ad verdiler. Biz 23 Haziran seçimlerinde bu sistemin artık iflas ettiğini, duvara tosladığını, bu ülkenin insanlarına hiçbir şey veremeyeceğini görmüş olduk. Daha gür sesle taleplerimizi dile getirmeye başladık. Bu ülkenin bir an önce demokratik parlamenter sistemle bir araya gelmesi lazım. Güçlü bir parlamenter sisteme, güçlü bir hukuk reformuna ihtiyacımız var. İnanıyoruz ve biliyoruz ki erken seçim olmazsa şayet 2023’de hem yerelde hem genelde Cumhuriyet Halk Partisinin olacaktır bundan kimsenin kuşkusu olmasın”

“BU ÜLKEYİ İKTİDARIN ZULMÜNDEN EL BİRLİĞİYLE KURTARACAĞIZ”

“Geçtiğimiz günlerde 11’inci kalkınma planını kanunlaştırdık. 10’uncu kalkınma planında 5 yıl önce bu ülkedeki kişi başına düşen ortalama gelir 2 bin 500 dolardı. 2023 hedefimiz yani 10 yıl sonraki hedefimiz ise 25 bin dolardı. Şu an ben bu konuşmayı yaparken Türkiye’deki ortalama gelir 9 bin 500 dolar civarında.  11’inci kalkınma planını hazırladık. 2023’teki hedefimiz 12 bin 500 dolar yani 5 sene önceki içinde bulunduğumuz durumu artık hedef haline getirmişiz. Önümüzde bomboş geçen bir 10 sene var. Bunu insanlarımız gözlemliyor, 2023’de el birliğiyle arzuladığımız başarıya ulaşacağız. Bu ülkeyi bu iktidarın zulmünden el birliğiyle kurtaracağız. Güzel günler göreceğiz” dedi.

CHP GRUP BAŞKAN VEKİLİ ÖZEL; “İSTANBUL’A GÜNEŞ GELİNCE TÜRKİYE’YE YAZ GELİYOR”

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Bugün bir bayram kutlaması için buradayız. Siz bunu bir kez daha yaşadınız ama ben ilk kez yaşıyoruz Akhisar’da. Geçen bayram ben bayramlaşmada gittiğim ilçelerde çok hızlı bir şekilde bayramlaşmalara katılmıştım. Orada iptal edilen seçimi geleceğe dair umutlarımızı ve İstanbul’da hakkın yerine geleceğini konuşmuştuk.  Bugün o beklentinin gerçekleştiği verdiği mutluluk içerisindeyiz.  Dün Denizli’de deprem bölgesine giderken Sarı Göle uğradık 2. gün onların bayramlaşması arifeden hem pazarları bahane ederek uğradık. Yanımda belediye başkan adayımız vardı çok hak ettiği bir seçimi kaybetmişti. Sarı Gölde büyük bir üzüntü olması lazım ama herkesin gözünün içi gülüyordu, herkes çok mutluydu. İstanbul’a güneş gelince Türkiye’ye yaz geliyor, tabii terside olabiliyor İstanbul’a kar yağınca Türkiye’ye kış geliyor. Biraz önce değerli milletvekilim söyledi sadece İstanbul’u almakta kalmadık 1989’un ötesi çünkü 1989’da bir rejim tartışması yoktu, Cumhuriyet Halk Partisi açısından işler iyi gidiyordu 1989’da ve çok belediye kazanmıştık ama bu sefer dünya siyaset tarihine geçecek bir şey oldu. Dünya siyaset tarihini yerel seçimleri yazmaz bazı ayrıntıları not eder.  Örneğin der ki Londra’ya Müslüman biri belediye başkanı seçildi onu not eder geçer”

“TÜRKİYE’NİN REJİMİNİ HEP BERABER YENİDEN KURTARACAĞIZ”

Ülkenin milli gelirinin üretildiği alanın % 75’ni ve nüfusun %53’ünü Cumhuriyet Halk Partili yönetimler yönetecek. Bu siyasete bir denge getirecektir. Bu Türkiye’nin bir diktatörlüğe sürüklendiği bir süreçte verilmiş önemli bir karar. Elbette bireylerin ve siyaset aktörlerin başarısını küçümsemek için değil. Hatta bana geçen Datça’da yılın siyasetçi ödülünü verdiler yolda gelirken düşündüm niye bana verdiler bu ödülü bu sene  gözlüklerden karıştırılıyor herhalde Ekrem İmamoğlu yerine bana verdiniz dedim güldüler. Ekrem İmamoğlu’nuın başarısını bu kadar önemsiyorum. Kemal Kılıçdaroğlunun dahiyane ittifak  siyasetini ve kendisini dahi geri çekerek son bir yılda iki kez Türkiye siyasetinde tarihe geçecek başarıları elde edebilsinler diye gençlerin önünü açışını  kendisini geriye çekişini ama bu geriye çekişin stratejisinde çok farklı siyasi yapıları bir araya getirmesinde başarısını son derece önemsiyorum. Ama önemsediğim başka bir şey var debin Vehbi Bakırlıoğlu bayramlarınızı kutlarken içimden şu geçti şöyle söylemek lazım her biri ailelerine selam söylesin, bayramlarını kutlasın ve her birinizle teker teker gurur duyduğumuzu söylesin. İstanbulu hep beraber kazandık. Türkiye’nin rejimini hep beraber yeniden kurtaracağız. Atatürk bir tek adamın yönettiği ülkeden ülkenin parlamentolusuyla ülkeyi halkın yönettiği bir rejime getirdi ve 17 yıllık iktidar yetkileri ve halkan alıp tek adam birleştirip bir tek adam rejimini geri getirmeye çalışıyor. Karşısındaki en örgütlü en inançlı ve en çıkar gözetmeyen grup Cumhuriyet Halk Partisidir ve onun liderliğinde ve onun içinde bulunduğu kurduğu ittifak siyasetinde buna katkı veren diğer ittifak ortaklarımız. İstanbul ittifakı gelecek süreçte önemsediğimiz Türkiye ittifakı. Çünkü burada bulunan insanlar çok uzun süre iktidarda değillerdi. 40 yıldır genelde iktidarda değiliz. İhale desen vermeyiz, almazsınız fıtratımızda yok öyle usulsüzlükler Adam kayırmayız, çalmayız, çırpmayız imkanlarımız hiç yoktu  ama siz buradan hiçbir yere gitmediğiniz.

“ARA VERMEDEN ÇALIŞACAĞIZ”

Türkiye en zor 17 yılı yaşadı kimse yerinden oynamadı. Buradaki insanlar duruşlarını değiştirmedikleri için korkmadıkları için geri adım atmadıkları için bugün bütün gücü elinde bulunduran yeşertip, güçlendirip, semirtip, yerleştirip ne istediyse verip o verdiklerinin darbesini Türkiye’yi 15 Temmuz kanlı darbesine ortak edenlere karşı. O kanlı darbeyi araçsızlaştırıp  20’sinde OHAL ilan edip OHAL’de anayasayı değiştirenlere karşı. Dağılmadığımız yok olmadığımız, birlikte olduğumuz için bugün Türkiye’de umut var. İstanbul’u bu umut kazandı, Ankara’yı bu umut kazandı, bütün Türkiye’deki belediyeleri bu umut kazandı ve bu umut şimdi bir şeyi müjdeliyor. Hani diyordu ya birisi bilbordlar, afişler yaptırıyordu hedef 2023 diye  hadi canım sende diyoruz ona laikliği bir tehdit olarak gören ve ortadan kaldırmak için her şeyi yapan liyakat yerine sadakati benimseyen demokrasiyi bir araç olarak kullanan kendini iktidara taşırken mili irade baş tacı diyen ama kaybettiğinde seçimleri iptal ettiren ve yönetimi halktan aldığı güç ile yapmak yerine halkı küçümseyip  tek başına karar veren birisinin ve Atatürk’e ve Cumhuriyet’in kurucu üyelerine hakareti meziyet bilen birisinin  hedefinde Cumhuriyet’in 100. yılı olamaz evet hedef 2023’tür ama o hedef Cumhuriyet Halk Partisinin hedefidir. O hedef şudur 29 Ekim 2023 o gün bir Cumhuriyet resepsiyonu yapılacak 100 yıldır yapıldığı gibi o resepsiyon Atatürk’ün vasiyetine rağmen orman çiftliğinde ağaçları kesip yerine yapılan kaçak sarayda değil Atatürk’ün de tercih ettiği hepimizin de içine sineceği gibi Çankaya köşkünde yapılacak. O resepsiyona davetiyenin altına Atatürk’ün yattığı yerden içine sinecek yattığı yerden o güzel mavi gözlerinin içine güldürecek cumhuriyete ve Atatürk’e yakışan bir cumhurbaşkanı yapacak. O cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan değil o cumhurbaşkanı sizin, bizim seçeceğimiz bir Cumhuriyet çocuğu olacak. Kim olursa olsun selamlar olsun 2023’ün cumhurbaşkanına. İnsanlar diyecek ki Akhisar’ı yönetenler Manisa’yı da yönetebilir, İstanbul’u da yönetenler, Türkiye’yi de yönetebilir.  Bu gelecek hepimize çok büyük görevler veriyor. Ara vermeden çalışacağız. Sürekli anlatacağız yerel seçimleri başaracağız ne gün yapılırsa yapılsın en geç 24 Haziran 2023’de erkene alırlarsa başımızla beraber ama bunu hep beraber sağlamak mecburuz. Türkiye’nin yüzü gülecek. Dedik ve “Her Şey Çok Güzel Olacak” Türkiye’de her şey çok güzel olacak. Biz yöneticisin mütevazı ama yönetilenlerin zengin olan bir düzeni kuracağız. Atatürk bunu yaptı. Saraydan aldı halka verdi padişah zengindi halk kırılıyordu toplu iğnemiz yoktu ama 10 yıl 15 yıl sonra halk zenginleşti Türkiye iyi yönetildi ve hızla 10. yıl marşındaki fabrikaları her yaştan gençleri demiryollarını yaptık. Şimdi 2023’de bir daha başlıyoruz aynı şeye. Kaldığımız yerden başlayacağız. Atatürk’ün, İnönü’nün bıraktığı  yerden başlayacağız. Daha iyi demokrasi daha güçlü bir Türkiye daha zengin bir halk. Her birinizi 2023’teki zaferle ayrı ayrı kucaklıyorum. Hepinize iyi bayramlar” dedi.