Haber Merkezi - Cumhuriyet Halk Partisi Akhisar Belediye Başkan Aday Adayı Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, 6 Eylül Akhisar’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 91. yılı resmi törenleri sonrasında Akhisar’ın kurtuluşu için canlarını feda etmiş Karaosmanoğlu Halit Paşa, Selimzade Ali Şefik Bey ve Mehmet Takiyettin’in Aynalı Camii’ndeki kabirlerini ziyaret ederek karanfil bıraktı.

Aynalı Camii ardından Reşatbey Mezarlığı’na da ziyarette bulunan Bakırlıoğlu, burada da Akhisar’daki direnişte önemli görevler yürüten dönemin Akhisar Redd-i İlhak Cemiyeti önderlerinden Reşat Bey ,Cumhuriyet Halk Fırkası İlçe Başkanlığı da yapmış Murat Tolun ve Akhisar’ın İlk Belediye Başkanlarından Tirelizade İsmail Bahri Bey’in de kabirlerine karanfil bırakarak dua okudu.

Ziyaretleri sırasında 6 Eylül’ün önemine de değinen Bakırlıoğlu ; “Yunanlıların Akhisar’ı yaklaşık 3 yıl süren işgalinin ardından işgale karşı direnişi başlatan bu insanlar bizlere sadece hayatlarını değil onurlu, çağdaş ve özgür bir Akhisar’ı da armağan etmişlerdir. Fakat bugün de üzülerek gördük ki, Karaosmanoğlu Halit Paşa gibi baş vererek savunulup geri kazanılmış bu topraklarda, onların mücadelelerine layık bir kutlama töreni bile çok görülüyor. Daha da önemlisi sürekli yetişen, büyüyen bir nesil yerel kurtuluş tarihinden yoksun yetişiyor. Şu asla unutulmamalıdır ki, ülkemizde savaş çığlıklarının yükseldiği şu günlerde “tarih, sadece ondan ders almayanlar için tekerrür eder”.

Bizlerde bu bilinçle bu toprağın onurlu insanlarının, mücadelesi neticesinde kazanılmış zaferleri kutladığımız milli bayramlarımıza, hep birlikte sonuna kadar sahip çıkacağız. Bugün de burada mezarlarını ziyaret edip karanfil bıraktığımız bu asil insanlara borcumuzu ancak onların verdiği mücadeleye yakışır bir Akhisar’ı hep beraber yaratarak ödeyebiliriz. Bunun için de büyüklerimizin, “nerde o eski bayramlar” diye iç geçirmelerine son verecek, bütün milli bayramlarımızın ve kurtuluş günümüz olan 6 Eylül’ün daha geniş kapsamlı kutlanması için var gücümüzle çalışacağız.

Kurtuluşumuzun 91. yılında, Bakırlı Saçlı Efe’den Karaosmanoğlu Halit Paşa’ya; Reşat Bey’den Ali Şefik Bey’e kadar Akhisar Redd-i İşgal Cemiyeti ve Kuvay-i Milliye Cephesinde bizler için düşmanın işgaline karşı beyinleriyle, yürekleriyle ve bilekleriyle direnen vatanseverlerimize şükranlarımızı sunuyor; halkımızın özlediği daha anlamlı ve görkemli kurtuluş günlerinde buluşmak dileğiyle tüm Akhisarlı Hemşerilerimizin 6 Eylül Akhisar’ın Kurtuluş Günü’nü kutluyorum.” diye konuştu.