MANİSA Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, katıldığı canlı yayın programında Manisa’ya yapılacak hizmetleri teker teker anlattı. Vatandaşlara ardı ardına müjdeler veren Başkan Ergün, asfaltlama için yaklaşık 80 milyon liralık bir yatırım yapacaklarını ve çalışmalara başlanılacağını duyurdu. Manisa’da vatandaşın belediye hizmetlerinden memnuniyet oranının yüzde 66 olduğunu açıklayan Başkan Ergün, 17 ilçede durmadan çalışacaklarını ve yeni projelerin yolda olduğunu müjdeledi. 
 
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Bengü Türk Televizyonunda yayınlanan ‘Başkanlar Konuşuyor’ programında Çiğdem Akdemir’in konuğu oldu. Sorulara içtenlikle yanıt veren Başkan Ergün, açılışı yapılan Atatürk Kent Parkı’nda bulunduklarını belirterek, bu muhteşem parkı Manisalılara hediye ettiklerini söyledi. Başkan Ergün, “İsmini Atatürk Kent parkını verdiğimiz güzel parkımızın açılışını yaptık. Akşamda Kıraç konserimizi yaptık. 3 gün burada bütün Manisalılara, İzmir’den bölgeden gelen tüm insanlara bu parka tanıtma noktasında heyecanı yaşıyoruz. Ailelerimizin çocukluyla huzurlu vakit geçirecekleri alanları kazandırmak bizim için mutluluk verici. İnsanlar suyunu içtikleri şehirde mutlu olmak tek arzusu. Bizde bunu başarmanın huzuru içindeyiz. Çocuklarımızın oyun gruplarının bulunduğu alanda büyük bir kalabalık var. Büyük bir özlem varmış, bunu görüyoruz” dedi.

Başbuğ Türkeş’in kazandırdıklarına minnettarız

Başkan Ergün, Merhum Başbuğ Alparslan Türkeş’in ruhuna Mevlid-i Şerif ve lokma hayrı yaptıklarını belirterek, Başbuğ Türkeş’in her zaman izinde olduklarını ifade etti. Başkan Ergün, “Bu ülkeye ülkücülük, milliyetçilik noktasında kazandırdıklarına minnettarız. Onun bize verdikleri, ülkenin bütünlüğü açısından, ülkenin korunması açısından, yarın çocuklarımıza emanet bıraktığımız Türkiye’den biz görevimizi yapıyoruz. Bunun takipçisiyiz. Huzur içinde, nur içinde yatsın. Öğlen bir mevlit programı düzenledik. Şehrin 3 alanında Karaköy, Manolya ve açılışını yaptığımız Kent Park’ta yaptık. Allah kabul etsin” dedi.

Herkes kapı kapı çalışmalı

Genel seçimlerle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Ergün, aday adayı bolluğu olduğunu dile getirdi. Başkan Ergün, “Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli ve genel Başkan yardımcılarımızla görüştüm. Oradaki hareketi, partimizdeki ivmeyi gördüm. Ülkemiz için Türkiye’miz için şehrimiz için inşallah adayların herkesin hayırlı olmasını diliyorum. Tabiki zor bir süreç. İlçe seçim kurluna sıralama bildirilecek. Bütün aday adaylarının sıralamada olmasa dahi bu partinin iktidara gelmesi için ve bu devrin değişmesi için ellerinden gelen gayreti, kapı kapı köşe köşe her şeyde bunun çalışması içinde olmalılar. Ben oraya yazılmadım diye kesinlikle kırgınlık yaşanmamalı. Bu bir yazgıdır, alın yazısıdır” diye konuştu.

Manisa’nın sosyal alanı yoktu

Atatürk Kent Parkı’nda yapılanları anlatan Başkan Ergün, Manisalıların bu projeye rüya ismini verdiklerini söyledi. Kentin sosyal alan ihtiyacı duyduğunu dile getiren Başkan Ergün, “Yıllardan beri Manisa İzmir’e yakın olmanın hem avantajını hem dezavantajını yaşadı. Büyük bir organize sanayimiz var. 30-35 bin insan çalışıyor. Üst kadroda olan kişiler ve işçiler İzmir’den Manisa’ya sabah gelir akşam dönerdi. Yine üniversite ve hastanelerde çalışan beyaz yakalılar İzmir’de oturup İzmir’de yaşarlardı.30-35 bin öğrenicinin bulunduğu Manisa’da 5-6 yıl önce ikamet eden sayı 1000’i geçmiyordu. Bu tür sosyal alanların, öğrencilere hitap edecek alanların, ailelerin sosyal yaşamlarını, alışveriş merkezi gibi alanlar yoktu. Geçtiğimiz yıllar içinde Manisa bu açığı kapatmaya başladı. Ailelere gençlere yönelik sosyal alanların olması için projeler geliştirdik. Bunun son örneğini 170 bin metrekarelik bir alanda gençlerin çocukların ailelerin huzur içinde yaşayacağı bir alanı hayata geçirmenin mutluluğu içindeyiz. İçinde çok fazla şey var. Daha sürprizler gelecek. Manevi huzur en büyük mutluluktur. Yapamaz dendi, hayata geçiremez dendi. Gecemizi gündüzümü kattık. 18 aylık bir süreçte ihale sürecinden itibaren hayata geçirdik” diye konuştu. 

Para alınacağı iddiaları yalan

Sosyal belediyeciliğin temelinde insanların mutluluğun olduğunu dile getiren Başkan Ergün, amaçlarının insanları mutlu etmeyi amaçladıklarını söyledi. Parkta bulunan spor alanlarından, oyun alanlarından, gösteri havuzundan bahseden Başkan Ergün, gösteri havuzunun Türkiye’de ilk sıralarda yer aldığını duyurdu. Parkta güvenliğe büyük bir önem verdiklerini kaydeden Başkan Ergün, parka girişlerin ücretli olacağı iddialarını bir kez daha yalanladı. Başkan Ergün,” Girişlerin ücretli olacağı, para alınacağı, turnike yapıldı şeklinde sözler söylendi. Bu giriş sayısının takibi yapma ve güvenlik amaçlı konulan bir settir. Biz burada olduğumuz sürece, daha önümüzde 4 sene var. Ben burada olduğum sürece para alınmayacak. Üst bölgede aktivite alanları olacak. Bunlar sürprizlerdir. O yatırımlarda 4-5 aylık sürede buraya monte edilecek. Onların belki jeton satılması ihtimali olabilir. Sembolik rakamlarla oyun gruplarına binebilecekler. Paralı giriş yok” dedi.

Sürprizler geliyor

Parkta yeni sürprizler olacağını açıklayan Başkan Ergün, yapılması planlanan yenilikler hakkında bilgi verdi. Atlama kulesi, dağ kızağı ve Avrupa’da bulunan oyuncaklardan getirileceğini duyuran Başkan Ergün, park alanında yapılan çalışmaların, ekilen çimlerin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığını belirterek, büyük bir tasarruf sağladıklarına dikkat çekti. Buranın bir yaşam alanı olduğuna vurgu yapan Başkan Ergün, Haydi Kadınlar Projesi kapsamında kadınların bu parka getirileceğini ifade etti. Haydi Kadınlar Manisa’ya projesi kapsamında 50 bin kadının Manisa’ya geldiğini dile getiren Başkan Ergün, bu projelerin süreceğini belirterek, vatandaşları Çanakkale’ye, Anıtkabir’e, Mevlana’ya götürmeyi planladıklarını duyurdu. 

Yeni araçların müjdesini verdi

30 Mart seçimlerinin ardından büyükşehir yapılanmasını bitirdiklerini kaydeden Başkan Ergün, geçiş dönemini anlattı.  Son bir sene içinde Manisa’nın köylerine ulaşma fırsatı bulduklarını açıklayan Başkan Ergün, büyükşehir yasasının getirdiklerinden de bahsetti. Yasanın eksik taraflarının bulunduğunu ve ilçe belediyelerinin sıkıntılar yaşadığını dile getiren Başkan Ergün, büyükşehrin ise büyük projelere imza atma olanağı bulduğuna dikkat çekti. Yaklaşık 350 araç filosuna ulaştıklarını açıklayan Başkan Ergün, araç alımlarının devam edeceğini belirterek, itfaiye hizmetleri için 56 tane araç alacaklarını müjdeledi. Bu araçların 50 noktada hizmet vereceğini dile getiren Başkan Ergün, bu hizmetlere rağmen büyükşehir ilçelere hizmet etmiyor iddialarının gündeme geldiğini söyledi. Başkan Ergün, “Bazı ilçeler ‘büyükşehir bize hizmet getirmiyor’ diyor. Siyasi olarak propaganda yapılıyor. Siyasi olarak bize bir şey yapmıyor diyenler var. Ben bunları gülerek karşılıyorum. Bu saydığım hizmetler zaten yapılıyor. İlin genelinde gençlik merkezleri yapacağız. Tüm ilçelerde bu binaları kuracağız. Çocuklara gençlere sahip çıkacağız. Bunların planlanması birer birer yapılıyor” diye konuştu. 

Sporda şampiyonuz

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin spor alanında şampiyonluklara imza attığını kaydeden Başkan Ergün, voleybol takımının ve futbol takımlarının başarılarını anlattı. Başkan Ergün, “Manisa Büyükşehir Belediyesi bayan voleybol takımı şampiyon oldu. Lig atladık. Şampiyonluk kupasını almanın mutluğunu yaşıyoruz. Yine futbol takımımız Bal Liginde oynayan takımımız yarın kader maçına çıkacak. Beraberlik bize yetiyor. Tüm Manisalarla bunun coşkusunu yaşayacağız” dedi.

Köylere müjde, asfalt hamlesi başlıyor

İlçelerde yapılan hizmetlerden bahseden Başkan Ergün, Soma Oto terminali ve yanındaki camiyi bitirdiklerini belirterek önümüzdeki günlerde açılış yapacaklarını duyurdu. Ayrıca Soma maden faciasında hayatını kaybeden madenciler için şehitlik kurduklarını dile getiren Başkan Ergün, tüm ilçelerde hizmet hamlesi başlattıklarını belirtti. Manisalılara programda asfaltlama müjdesi veren Başkan Ergün, köy yollarının büyükşehirle hayat bulacağını dile getirip, “ köy yollarının yamalarını yapmaya çalıştık. Yollara 80 milyon liralık bir yatırım yapacağız. 1600 km köy yolunu asfaltlamaya başlıyoruz. Ay sonu yada Mayısın ilk haftasında 17 ilçede hummalı bir çalışma başlayacak.4 ayda köy yollarının stabilize asflat çalışmalarını tamamlarız” diye konuştu. 

Vatandaş Büyükşehir hizmetlerinden memnun

Manisa’da geçtiğimiz aylarda yapılan bir anket sonucunu açıklayan Başkan Ergün, Manisalıların Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerinden memnuniyet oranının yüzde 66 olduğunu açıkladı. Başkan Ergün, “Sahadaki başkandan ve büyükşehrin çalışmalarından memnun musunuz dedik. Şuanda geldiğimiz oran memnuniyet yüzde 66’dır. Bu da bize büyük şevk veriyor. Yeni yeni projelerimizle ilçelerde beldelerde sahada çalıştıkça onlara hizmeti götürdükçe onların mutluluğu bize şevk verecek. Herkesin beklentisi yüksektir. Bizde talep, hizmet bitmez. Bizim için en büyük mutluluk manevi huzurdur. İnsanımız halkımız için onları mutlu edebildik mi diye sorup onun cevabını veriyorsak bizden mutlusu yok” dedi.

Hizmetin siyaseti olmaz

Başkan Ergün, her zaman hizmeti siyasetin önünde tuttuklarını belirterek, herkesi böyle davranmaya davet etti. Büyükşehir Meclisinde bazı sıkıntıların yaşandığını kaydeden Başkan Ergün, “Manisa’nın hayrına olacak doğru noktalar kısmında sorunlar yaşıyoruz. Doğru iki tane olmaz. Manisa’nın kanayan yaraları, imar sıkıntıları var. 2,5 çalışılıp seçimlere iki ay kalan mecliste ret edilen imar planları şimdi sil baştan yapılıyor. Bunların hepsi bir süreç. Ret edildi ne oldu? Manisa 3 sene kaybetti. Bunlar aşılacaktır. Sabrediyoruz. Bunların hepsini vatandaş görüyor. Hizmetin siyaseti olmaz. Her zaman söylerim. Vatandaş sizi çok iyi izliyor gözlemliyor. Çok bilinçli bir vatandaş var Manisa’da. Kime nasıl oy vereceğini seçen bir vatandaş var. Ben her zaman gelin bir araya diyorum. Hizmetleri Manisa’ya kazandıralım istiyorum. Meclisi basmaya kalktılar, gasp etmeye çalıştılar. Meclisteki koltuğumuz gasp etmeye kalktılar. Biz bunları bile yaşadık. Siyaseti dışarıda yapın. Çeşitli görüşler olacaktır. Ama hizmet noktasına siyaseti karıştırmamak lazım” diye konuştu. 

Manisaspor’a siyaset karıştı

Başkan Ergün, Manisaspor’da yaşananlara da değinip, Manisaspor’a siyaset karıştığını dile getirdi. Manisaspor’un başarılı olmasını dilediklerinin kaydeden Başkan Ergün, “Manisaspor noktasında da işi tamamen siyasete çevirdiler. Yıllarımı verdiğim Manisaspor kulübünde tamamen ak parti grubunun il başkan yardımcısı kulüp başkanı. Yönetiminde AK Partililer var. İşi siyasete çeviriyorsanız ben orda yokum, oradan elimi çekerim. İnşallah gönlümüz düşmesin, Manisaspor’a verdiğimiz bir desteğimiz var. Karşılığını göremiyorsun. Siyasi olarak karşıma gelirlerse ben orda yokum. Ama sporun yanında, gençliğin yanında olunursa her türlü projenin içinde her zaman varız. Manisa Belediyesinin 50 sporcusu vardı. Bugün 3 binin üzerinde sporcumuz var. Yeni yeni projeleri hayata geçiriyoruz” dedi. 

‘Gelin beraber çalışalım’ çağrısı

Son olarak ilçelerde büyük yatırımların olacağını dile getiren Başkan Ergün, ilçe belediye başkanlarına bir kez daha büyükşehrin nimetlerinden yararlanma çağrısı yaptı. Kapalı otopark, pazaryeri, meydan düzenlemesi, ototerminal, gençlik merkezi, kavşak gibi pek çok projenin tüm ilçelerde hayata geçirileceğini kaydeden Başkan Ergün, “ ilçe belediye başkanları her türlü projeyi hazırlayıp bize getirsin. O proje doğrusuyla benim yapmak boynumun borcu. O yapmış bu yapmış önemli değil. Vatandaş takdir etsin. Manisa büyükşehir belediyesinin çatısı altında herkesi kucaklamaya davet ediyorum. Siyaset ayrımı yapmadan. Siyaset zamanı geldiğinde sahada yapılır. Ama hizmette gelin beraber çalışalım. Buradan bu mesajı vermek istiyorum” diye konuştu.