Akhisar Belediye Meclisin  Gündeminde, “Mülkiyesi belediyemize ait Reşatbey Mahallesi 2213 ada, 3 nolu parselde yapılmakta olan  stadyumun Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğüne tahsisi veya devri hususunda belediye başkanı Salih Hızlı’ya yetki verilmesi” 5. Maddenin getirilmesi üzerine, Büyükşehir Belediyesi, MHP’li  meclis üyeleri vasıtasıyla  “Akhisar Arena’yı biz yapalım” önergesi verileceği, MHP ilçe lokalinde yapılan bir basın açıklaması ile duyuruldu.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Akhisar Koordinatörü Doğan Ensivri yaptığı açıklamada; “Akhisar'a yeni bir stadyum yapılması amacıyla 30.03.2011 tarihinde Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Akhisar Belediyesi arasında yapılan sözleşme sonucunda inşaası yapılan stadyumun Ak Parti Belediye başkanları, Meclis üyeleriyle 30.03.2014 yerel seçimlerinde dönemin başbakan yardımcılarının katılımıyla bir sene sonrasında teslim edilme sözü verilmiştir.

30.03.2011 tarihinde Gençlik Spor Genel Müdürlüğü arasında yapılan sözleşme 05.05.2016 tarihine kadar 20milyon harcanıp inşaatın daha %40 tamamlanmış olup tamamlanması için 35 milyona daha ihtiyaç duyulmaktadır. 6 yıldır bitirilemeyen bir stadı Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz ERGÜN ün desteğiyle Akhisarlıların hizmetine sunmak içindir çabamız. Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi arkadaşlarımız ve AK Parti Meclis Üyesi arkadaşlarımızın da Akhisar Stadının tamamlanması için bu önergeye gereken desteği vereceğini düşünüyoruz.” Dedi.

MHP Akhisar İlçe Lokalinde yapılan açıklamaya Koordinatör Meclis Üyesi Doğan Ensivri, MHP Akhisar İlçe Teşkilatı Başkanı İbrahim Uğurlu ve yönetim kurulu, Kadın Kolları Başkanı Dilek ÇABUK,Meclis Üyeleri Feza Yavuzkasap, İbrahim Vardar, Mehmet Taşer, Arif Oruntaş, Leyla Özkan, Halil Aktaş (MHP Grup Sözcüsü) katıldı.