Haber Merkezi - Eğitim Birsen ve Memur Sen Kurucu Genel Başkanı merhum Mehmet Akif İnan’ı anma etkinliğinde konuşan AK Parti MKYK Üyesi Manisa Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tanrıverdi, “Biz Ak Parti olarak Manisa’yı Büyükşehir Belediyesi yaptık. Eğer Yerel Yönetimler Başkanlığı makamında oturan Manisalı Hüseyin Tanrıverdi olmamış olsaydı Manisa’nın Büyükşehir Belediyesi olması 70-80 yıl sonra ancak mümkün olabilirdi.”dedi

Manisa Öğretmen Evinde, Memur Sen Manisa İl Temsilcisi ve Eğitim Birsen Manisa Şube Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu Başkanlığında, Eğitim Birsen ve Memur Sen Kurucu Genel Başkanı Mehmet Akif İnan’ın vefatının 14. Yıl dönümü nedeniyle anma etkinliği düzenlendi.

Anma etkinliğine onur konuğu olarak katılan AK Parti MKYK Üyesi Manisa Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tanrıverdi’nin yanısıra Milli Eğitim İl Müdürü Mustafa Altınsoy, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Şule Uygur, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Halil Özkan, AK Parti Şehzadeler İlçe Gençlik Kolları Başkanı Volkan Karabulut, Ak Parti Şehzadeler Kadın Kolları Başkanı Asiye Zurnacı, AK Parti Yunus Emre Kadın Kolları Başkanı Belma Çağ, AK Parti Şehzadeler Belediye Başkan Aday Adayı Ömer Faruk Çelik, AK Parti Yunus Emre Belediye Başkan Aday Adayı Berk Mersinli ve Abdullah Ata, Memur Sen Konfederasyonuna bağlı Sendika Başkanları ve çok sayıda sendika üyesi de katıldı.

SOFUOĞLU TANRIVERDİ’YE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIM DİYE HİTAP ETTİ

Merhum Mehmet Akif İnan’ın hayatını konu alan sinevizyon gösterimi ile başlayan Kuran’ı Kerim tilaveti ile devam eden anma etkinliğinde konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Memur Sen Manisa İl Temsilcisi ve Eğitim Birsen Manisa Şube Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu, anma etkinliğine onur konuğu olarak katılan Tanrıverdi’ye Büyükşehir Belediye Başkanım diye hitap etti. Sofuoğlu, “Değerli büyüğümüz aynı zamanda abimiz sayın Tanrıverdi’ye Büyükşehir Belediye Başkanım diye hitap ederken dilimin sürçtüğünü sanmayın. Zira görünen köy kılavuz istemez. Allah’ın izni ile 30 Mart akşamında kendisini Büyükşehir Belediye Başkanı olarak göreceğiz inşallah.”dedi.

SOFUOĞLU: MEHMET AKİF İNAN’I REHMET VE ÖZLEMLE YAD EDİYORUZ

Sofuoğlu konuşmasına şöyle devam etti; “Sendikacılığı, sınıf ve zümre için yapılacak bir uğraş olarak görmeyip, “Türkümüz dünyayı kardeş bilendir/Gökleri insanın ortak tarlası” dizelerindeki kuşatıcılıkla 14 Şubat 1992’de yola koyularak yeni bir çığır açan Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan, aramızdan ayrılalı 14 yıl oldu. Akif İnan’ın, “Çalışanların ekonomik, sosyal, mesleki hak ve menfaatlerinin geliştirilmesine, Türkiye’nin demokratikleşmesine, sivilleşmesine ve özgürleşmesine katkı sunmak” amacıyla kurduğu Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen, toplu sözleşme hakkının alınmasını sağlamakla kalmamış, çalışanlar adına elde edilen bütün kazanımlara ter akıtarak, neredeyse tamamına yakınına bizzat imzasını atmıştır. “Büyük rüyalarla geçmişse ömür/Hiç yanmam ölümün her çeşidine” diyerek, rüyasını sürdürmeyi geride kalanlara bırakarak aramızdan ayrılan, Urfa’da Harran Kapısı’nın dışındaki ‘Semt-i Hâmüşan’da ebedi uykusunda, bıraktığı destanı yaşatanları izleyen uygarlık savaşçısını, çağın soylusunu, kendi dizeleriyle kendisini anlatmaya çalıştığımız Kudüs Şairi Mehmet Akif İnan’ı rahmet, minnet ve özlemle anıyoruz.”

TANRIVERDİ: MEHMET AKİF İNAN ÇİLE İNSANIYDI

Eğitim Bir Sen ve Memur Sen Kurucu Genel Başkanı merhum Mehmet Akif İnan’ı 1974 yılında Uşak İmam Hatip Lisesinde öğrenciyken tanıdığını ifade eden Tanrıverdi, konuşmasına merhum İnan’ı anlatarak başladı. Tanrıverdi, “Merhum Mehmet Akif İnan’ı anlatmak kolay değil. Onunla beraber de yaşamak kolay olmadı. Doğrusu bir çile insanıydı. Bir uzun yolcuydu. Hep önüne bakar, arkasını gözlemeden yoluna devam ederdi. Tanışıklığımız 1974 Uşak İmam Hatip Lisesi. Ve o günden rahmetli olana kadar, rahmetli olduktan sonra da beraber yaşadık. Gönül dostlarıyla beraber olduk. Doğrusu Eğitim Bir Sen’i bu arada tebrik etmek isterim. Hiçbir zaman unutmadılar. Vefatının her yıl dönümünde hatırladılar, hatırlattılar ve her yıl dönümünde Urfa dahil değişik illerde hem sendikacılığım hem de milletvekilliğim döneminde sürekli anma programlarına katıldım. İnşallah bundan sonra da Akif hocamın bu kalıcı fikirleri yaşatılır ve gençliğin yetişmesinde geleceğin şekillenmesinde önemli bir katkı olur.”dedi.

TANRIVERDİ: İNAN’IN KUDUS ŞİİRİNİ MESCİDİ AKSAYA ASTIK

Merhum Mehmet Akif İnan’ın mütefekkir, dava adamı ve gazeteci olmanın yanında Kudüs Şairi de olduğunu vurgulayan Tanrıverdi konuşmasının devamında “TBMM’de Parlamentolar arası Filistin Dostluk Grubunun Başkanlığını yaptığı yıllarda İnan’ın Kudüs ismi altında yazdığı şiiri Mescidi Aksanın en güzel yerine asılmasında büyük gayretleri olduğunu söyledi. Mehmet Akif İnan gibi bir dava adamını tanımaktan ve onun tedrisatından geçtiği için kendisini mutlu ve mesrur kabul ettiğini belirten Tanrıverdi, “O benim için örnek bir insandı. Sadece insani kişiliği ve özellikleriyle değil, aynı zamanda ön plana çıkan idealist bir insandı. O İslam aleminin dertleriyle dertlenmiş Mescidi Aksa ve Kudüs şairiydi. Onun benim yanımda çok ayrı bir özelliği vardır. Parlamentolar arası Filistin Dostluk Grubu Başkanı olduğum dönemde merhum hocamın bu şiiri aklıma gelince Mescidi Aksanın en güzel bir yerine şiiri asalım diye düşündüm ve güzel bir şekilde yazdırdığımız bu şiirin Mescidi Aksanın en güzel yerine asılmasını sağladık. Bunu oraya taşımanın, oraya teslim etmenin benim için bir vasiyet olduğunu düşünerek bu vasiyeti de yerine getirmiş oldum. Bunun da bahtiyarlığını yaşıyorum. Değerli büyüğümüz, Kurucu Genel Başkanımız merhum Mehmet Akif Hocamızı bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. ”ifadelerini kullandı.

TANRIVERDİ: BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİ BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ

Konuşmasının sonlarına doğru siyasi mesajlarda veren Tanrıverdi, Manisa’nın Büyükşehir olmasında büyük gayretlerinin olduğunu belirterek, “30 Mart hem yeni bir Manisa hem de yeni bir Türkiye’nin oluşumuna katkı sağlayacak bir tarihtir. 30 Mart aynı zamanda Türkiye’nin yol haritasının çizileceği bir tarih olacaktır. Yeni Manisa’nın meydana gelmesinde özellikle Sivil Toplum Kuruluşlarımızın gayretleri önemlidir. Sizlerin gayretleriniz önemlidir. Biz Ak Parti olarak Manisa’yı Büyükşehir Belediyesi yaptık. Masanın başında da ben vardım. Hiç mütevaziliğe gerek yok birazda bilinsin. Nefsimize pay çıkarmak adına değil ama bir başkaları olmuş olsaydı bunu anlata anlata bitiremezdi. Eğer Yerel Yönetimler Başkanlığı makamında oturan Manisalı Hüseyin Tanrıverdi olmamış olsaydı Manisa’nın Büyükşehir Belediyesi olması 70-80 yıl sonra ancak mümkün olabilirdi. 70-80 yıl sonra Büyükşehir olabilecek Manisa’yı şimdi biz o kadar yıl öne almış olduk, dolayısıyla imkanlarını ve hizmetlerini öne taşımış olduk. Biz böylelikle Manisa’ya karşı vefa borcumuzu ödemiş oluyoruz. Biz Manisa’yı Büyükşehir yapmakla tarih yazdık, inşallah hizmetlerimizle de destan yazacağız. Bu konuda iddialıyız. Bu anlamda sizin görüşleriniz bizim için önemlidir. Biz sizlerle güçlüyüz. Sizlerle beraber olursak ve sizlerle beraber Manisa’yı yönetirsek Manisa daha güçlü bir il olur. Her zaman ifade ettiğim gibi Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı bana nasip oldu. Bütün hemşerilerimin ve sizlerin bilmesini isterim ki, Manisa’ya efendi olmak için değil, Manisa Büyükşehir Belediyesi kanununa dayanarak kral olmak içinde değil, tamamen sizlere, hemşerilerimize ve şehrimize hizmetkâr olmak için geldim. Buradan tüm Memur Senlilere söylüyorum biz seçtik bitti yok. Biz seçtik birlikte yöneteceğiz anlayışımın olduğunu hepiniz bilmelisiniz. İnşallah o günleri hep birlikte göreceğiz.”diye konuştu.

Tanrıverdi konuşmasını merhum Mehmet Akif İnan’ın Kudüs şiirini okuyarak tamamladı.