Akhisarpress.com - Akhisar Cumhuriyet Halk Partisiden adayın belirlenmesi için 8 Aralık Pazar günü üyeler arasında sandığa gidilecek. A. Vehbi Bakırlıoğlu ve Gökhan Gürel'in yarışacağı seçimde adayı üyeler belirleyecek.

Diğer yandan CHP eski ilçe başkanı ve aday adayı A. Vehbi Bakırlıoğlu, sosyal paylaşım sayfasından yaptığı açıklama ile dikkat çekti.

İşte o açıklama;

"Değerli dostlarım...Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde İl Başkanımız ve İlçe Başkanımız Akhisar'da aday belirleme yöntemi olarak eğilim yoklaması yapılacağını, düzenledikleri basın açıklaması ile kamuoyuna duyurmuşlardı. Parti içi demokrasi açısından diğer partilere örnek teşkil edecek olan bu yöntem örgütümüz tarafından sevinçle karşılandı.

Bu basın açıklamasından sonra özellikle sosyal paylaşım sitelerindeki bazı paylaşımlara bakarak bu açıklamayı yapma ihtiyacı hissettim.
Bazı arkadaşlarımız adaylarımızdan birisinin yapılan anketten birinci çıktığı konusunda yorumlar paylaşmakta ve seçime giden üyelerimiz üzerinde yanlış bir algı yaratma gayretinde.

Bildiğiniz gibi Genel Başkan Yardımcımız ve Parti Sözcümüz Haluk Koç Akhisar'da gerçekleştirdiğimiz etkinlikte Akhisar'da aday belirleme yöntemi olarak önce bir anket yapılacağını belirtmişti. Yapılacak olan bu anketin sonuçlarının gizli olacağını ve iki aday arasında ki farkın 10 puandan az olması durumunda ise sandığın konulacağını ifade etmişti.

Şimdi kaynağı belli olmayan ve bir birini tutmayan rakamlarla parti kamuoyunu yanıltmaya çalışan bu arkadaşlara bir kaç sorum var;

Hangi adayın bu anketten önde çıktığını nereden biliyorlar? Bu konuda partimizin yetkili organlarından (İl Başkanlığı, İlçe Başkanlığı gibi) yapılmış bizim kaçırdığımız bir resmi açıklama var mı?

Basit bir mantık yürütme ile bu pazar sandık konulacağına göre her iki aday arasında ki fark sizce en fazla kaç olabilir?

Ben Cumhuriyet Halk Partisinin sağduyusuna her zaman güvendim. Manisa'nın bir çok ilçesinde yapılan eğilim yoklamaları ve sonuçları bu sağduyuya olan inancımı biraz daha arttırdı.

Bence bırakalım bu gereksiz polemikleri... Üyelerimize ve onların sarsılmaz sağduyusuna güvenelim. Sonuç ne olursa olsun pazar günü eğilim yoklamasından sonra o salondan el birliği içinde çıkabilelim.Tüm enerjimizi bu uğurda harcayalım.
Gelecek güzel günlere olan inancımla..."