Ak Parti Manisa Milletvekili Adayı TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Recai Berber tarım bakanı görevi verildiği takdirde Ege bölgesi başta olmak üzere tarımın büyük ilerleme kat edeceğini ifade etti.

Seçim çalışmaları kapsamında Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı ve Ak Parti İlçe Başkanı İ.Hakkı Şenyiğit ile birlikte Akhisar Ziraat Odası’nı ziyaret eden Berber, Ziraat Başkanı Ahmet Akbuğa ve oda personelince kapıda karşılandı.  Ziyaretlerinden dolayı Ak Parti Manisa Milletvekili Adayı Recai Berber’e teşekkür eden Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akbuğa, “ Öncelikle 7 haziranda yapılacak olan seçimde sayın Milletvekilimize ve AK Parti’ye başarılar dilerim. Sayın vekilimiz tekrardan mecliste görmek bizi mutlu edecektir.  Kurulacak olan yeni kabine de de kendilerini Tarım Bakanı olarak görmek bizlere ayrıca gurur verecektir.” Dedi.

Ziraat odalarının önemine vurgu yapan Recai Berber konuşmasında şunları kaydetti. “Ziraat Odaları bizim en geniş kesimimizi yani çiftçi kesimini oluşturan yasal ve kanunla kurulmuş sivil toplum örgütüdür. Benim rahmetli kayın pederim de Ziraat Odası Başkanlığı yaptı. Bundan 30 yıl öncesine baktığımız zaman Kayınpederim ilaçlamayı bile uçaklar ile yapıyordu. Şimdi herkes kendi bahçesini ilaçlıyor ama o zamanlar öyle değildi. Siz istediğiniz kadar ilaçlayın, komşunuz ilaçlamadığı takdirde kısa bir süre içerisinde oradaki hastalıklar sizin bahçenize gelirdi. Bu nedenle bütün bahçeler ilaçlansın diye ilaçlama işlemi uçaklar ile yapılırdı.  Ancak şimdi devletimiz gerçektende ziraat odalarımıza ve çiftçimize yardım elini uzatıyor ve kalkınması için elinden gelen desteği veriyor. Ben de çiftçilikten, tütüncülükten gelme bir insan olduğum için tarımın, çiftçiliğin zorluklarını gayet iyi bilirim. 8 Haziran’dan sonra uygun görülüp bize tarım bakanlığı görevi verilirse 4 yıl boyunca başta ege bölgemiz olmak üzere Türkiye tarımının büyük mesafeler kat edeceğine inanıyorum.” Dedi.

Akhisar’ın Türkiye tarımı için büyük bir önem ifade ettiğini söyleyen Berber, “Genelde Manisa, özel de ise Akhisar sadece Türkiye’de değil, dünya çapında bir marka haline geldi.  Bizim meclisteki komisyon görüşmelerimizde üzümümüz, zeytinimiz ve zeytinyağımız masalarımızdan eksik olmuyor.  Komisyondaki Bursa Milletvekili ve komisyon üyesi arkadaşlar ile de toplantı sırasında bunun tartışmasını yapıyoruz. Zeytinin başkenti Akhisar dediğimizde onlarda gemlik diyor. Bunun sonucunda bir oylama yaptık ve üyelerimiz sofralık zeytinde ve zeytinyağında Akhisar’dan yana oy kullandı.   Zaten üretim ve verim artışını göz önünde bulundurduğumuz da Akhisar’ın başarısı görülmeyecek gibi değil. Biz hükümet olarak zeytine son 10 yılda gerçekten de büyük destekler verdik. Hatta bazen bununla ilgili “bu destekler çok fazla, önümüzdeki yıllarda bu zebil olacak, alan satan olmayacak ” şeklinde şikayetler de geldi. Ama ben hep Türkiye geliştikçe zeytin ve zeytinyağının satışının artacağını savundum ve nitekim de haklı da çıktım. Bu gün baktığımızda Zeytinyağına desteği kaldırdığımız halde 12 liraya çıkmış ve kendisine dünya pazarında yer bulmuştur.  Dedi. 

Akhisar ziyaretleri sırasında Ziraat Odasını ziyaret eden Ak Parti Manisa Milletvekili Adayı TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Recai Berber daha sonrasında Akhisar'da faaliyete başlayan Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Akhisar İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Akhisar Kadın Girişimciler Kurulu'nun Akhisar'da ulaşılamayan yerlere diş sağlığını ve önemini anlatmaları amacı ile Diş sağlığı tarama aracını ziyaret etti.

Diş sağlığı tarama aracında kendi dişleri hakkında da Diş hekimi Ahmet Çömen'den görüşlerini alan Ak Parti Manisa Milletvekili Adayı TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Recai Berber, yapılan işin ne kadar doğru olduğunu bu konuda katkı sağlayan herkese teşekkür ettiğini ifade etti.,

Akhisar Kadın Girişimciler Kurulu temsilcisi Nefise Şükran Füzün'de diş sağlığı tarama aracını ziyaret eden Ak Parti Manisa Milletvekili Adayı TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Recai Berber'e teşekkür etti.