Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber Akhisar’daki ziyaretlerini Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası ve Akhisar Ticaret Borsası ile devam etti.

Berber,ATSO ve ATB ziyaretleri sırasında Akhisar’dan çıkan sofralık zeytine prim verilmesi konusundaki çalışmalarını dile getirirken Akhisar sofralık yeşil zeytinin artık tescilli marka ve sofralık yeşil zeytinde Başkent seçildiğini belirtti.

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Yılmaz; ‘ Ziyaretlerinden dolayı Manisa Milletvekili Recai Berber’e teşekkür ederken,Çalışmalarının içerisinde Akhisar’daki sanayi ve Ticaret konularında atılımlarında olduğunu ve Akhisar İhtisas Organize Sanayinin yatırımcılara açık olduğunu belirtti.

Yılmaz;Ekonomik büyümenin istikrarın sağlanması konusunda oda olarak ciddi bir arzumuz ve isteğimiz var,ve ayrıca oda olarak desteklerinize,bilgi ve birikimlerinize her zaman ihtiyacımız var.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Şurasından sonra Sayın Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç ile yemek yeme fırsatı buldum ve ordada artık Manisa’mıza artık bir bakan getireceğini ve bununda Recai Bey’in olması gerektiğini dile getirdi.

Bizlerde Akhisar Ticaret Odası olarak Akhisar’a hizmet etme noktasında Vakıflar Bölge Müdürlüğümüzünde onayladığı bir projeye imza atmak istedik Akhisar’a faydalı olmak için çabalarımızı sürdüreceğiz. Tekrar Hoşgeldiniz şeref verdiniz.’dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, hoş karşılandığını dile getirerek Akhisar Ticaret Odasına teşekkürlerini sundu.

Berber,Sanayi ve Ticaret konusunda Ticaret ve Sanayi Odalarımızın yatırımcıları yönlendirebilecek ekiplerinin olması gerektiğini ve Manisa ve Akhisar’da da bu potansiyelin mevcut olduğundan bahsederken Organize Sanayileri artık Manisa merkezden yanı sıra ilçelere yaymak istediğini dile getirdi.

Recai Berber; ‘Organize Sanayilerimizin imar yetkileri var artık Belediyelerden daha yetkili ve yabancı yatırımcılarında ilgi kaynağı bunlar oluyor.Tamamen hazır bir konumda olan bu yatırım bölgelerinde enerji sorunlarınınm kalmadığı ve yapım aşamasındaki m2 fiyatlarının başka ülkelere nazaran daha düşük olduğunu söylemek mümkün.’ Diyerek Organize Sanayi Bölgelerin yatırımcılar için sağladğı kolaylıklardan bahsetti.

Akhisar’da Askeri Hava Alanı Sivil Havacılığa Açılacak mı ?

Akhisar Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ufuk Merde’nin ‘Akhisar’daki Askeri Hava alanının sivil havacılığa açılarak üniversite kapsamında ve ya sivil olarak okul haline getirilebilmesi havacılık konusunda eğitimlerin verilebilmesi ve bu tesisin sivil havacılığa açılabilmesi konusunda bir çalışmanız varmı bu çalışma mümkün olabilir mi? Sorusu üzerine Recai Berber bu bölgede bazı çalışmalarımız oldu hala devam etmekte sivil havacılığa yönelik çalışmalarımızda bu bölgenin uçuş olarak hiçbir sorununun olmadığını görmekteyiz ancak okul olarak düşünülmesi konusunda çalışmalarımızda olacaktır.’

Akhisar’ın merkezi bir konumda olması nedeni ile sivil havacılığa sıcak bakan Berber çevre il ve ilçelerden de bu konuda talep olacağı belirtti.Ancak yolcu taşıma konusunda Akhisar Ticaret Odası’nın taahhüt karşılığı özel havacılık firmalarına günlük yada aylık bir söz vermeleri gerektiğini belirtti.

Akhisar’daki ziyaretlerine Akhisar Ticaret Borsası ile devam eden Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber Akhisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alhat ve Yönetim Kurulu tarafından kapıda karşılandı.

Ziyaretler sırasında konuşan Akhisar Ticaret Borası Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alhat; ‘Sayın TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanımız Recai Berber’in Akhisar ziyaretlerinden dolayı çok memnun olduğumuzu belirterek hoşgeldiniz diyorum.Akhisar olarak sorunlarımızı dile getireceğimiz kişi sayısı maalesef çok fazla değil o yüzden Borsamız olarak biz bütün sorunlarımızı biz Recai Bey ile paylaşarak bu konuları sonuçlandırma noktasında güzel işler başardığımızı düşünüyorum. Tekrar hoşgeldiniz diyorum’dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber konuşmasına ‘Bugün Akhisar Belediye Başkanımız,İlçe teşkilatımız ile birlikte Akhisar Ticaret Borsamızı ziyaret etmek istedik ve değerli başkanımız Alper Bey’inde ifade ettiği gibi biz Borsamız ile bir çok konuda fikir alışverişi yapmaktayız.Akhisar’ın sanayisi ile tarımı ile Belediyemizinde içinde bulunduğu Spor’u ile zaten Türkiye’nin gündeminde’dedi.

Akhisar ziyaretleri sırasında her iki kurumdan da sorunların paylaşılabileceği Tarım Bakanı olarak görülmek istendiği dile getirilen Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber teşekkürlerini sunarak Borsa tarafından gelen soruları yanıtladı.