Düzenlenen hayıra BBP Akhisar ilçe teşkilat başkanı Sait Selimoğlu, Akhisar Belediye 1.Sıra meclis üyesi Tuncay Özfidan, eski ilçe başkanı Nurettin İbaş, DSP Manisa Büyükşehir belediye başkan adayı Mehmet Gündüz partililer ve birçok vatandaş katıldı.

Akhisar Belediyesi 1. Sıra meclis üyesi adayı Tuncay Özfidan basın mensuplarına yaptığı açıklamada; “Rahmetli şehit liderimizin 10.yıl dönümü dolayısıyla geleneksel hale getirdiğimiz lokma hayrımızı yapıyoruz. 10.yılda bizim hale yüreğimiz buz halinde duruyor. 10 yıldan beri çözülemeyen, çözdürülmeyen bir dava söz konusu bu Cumhuriyet tarihinin en sofistike en planlı bir şekilde yapılmış suikastıdır. Bu suikast ile ilgili bizim avukatlarımızın hazırlamış olduğu dosyalar 170 klasöre ulaştı. Ama bu işi kimin yaptığı nedenlerinin haricinde ne şekilde yapıldığına varıncaya kadar her türlü mevcut olduğu halde direniyorlar. Bu siyasi iradeye ve hukuki iradeyi Allah’a havale ediyoruz. Biz bütün her şeyi biliyoruz. Elimizde bütün belgeler mevcut. Eğer biz adaleti gerçekleştiremez isek haklının hakkını veremezsek ne devlet yönetelim ne de başka bir iş yapalım. Yazık, Rabbim bu hadiseyi gerçekleştirenlerin cezasını versin.” Dedi.

Akhisar’da aday çıkartmadıklarını ifade eden Özfidan; “Biz BBP olarak siyasi faaliyetlerimize devam ediyoruz. Bu yerel seçimlerde Akhisar’daki ilçe teşkilatımızın imkanlarımızın uygun olmaması münasebetiyle aday çıkartamadık. Meclis adaylarımız var. Seçim çalışmalarımızı kendi çabamızla gerçekleştiriyoruz. Bu hayrımızı ziyaret eden DSP Manisa Büyükşehir adayı Mehmet beye de teşekkür ediyorum.” Diye konuştu.

AK PARTİ İLÇE BAŞKANINA TEPKİ

AK Parti ilçe başkanı İbrahim Sayın’a Akhisar’ın Karaköy mahallesindeki sözleri nedeniyle tepki gösteren Özfidan; “bu açıklama maalesef bütün insanlarımızı üzen bir açıklama birilerinin hacı hoca olması onların bir tarafa oy vermesini gerektirmiyor. Bu açıklamayı ret ediyorum. En şiddetli bir şekilde protesto ediyorum. Bu ülkede yaşayan bütün insanlar Müslümandır, daha doğrusu kelime-i şehadet getiren ne kadar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı varsa hepsi Müslümandır. İnsanların Müslüman olduktan kime ne şekilde davranacaklarını ne tür eylemlerde bulunacaklarını herkes kendi iradesiyle bağımsız bir şekilde karar verir. İnşallah bu arkadaşımız sözlerini geri alır, pişman olduğunu ifade eder.” Dedi.