Dutlulu yaptığı açıklamada, CHP ve İYİ Parti il yönetimleri tarafından yapılan bir protokol sonucu ile İYİ Parti’ye bir adet başkan yardımcılığı verilmesi istendiğini fakat başkan yardımcılığı görevine bir atama yapılmayacağını ifade etti.

Başkan Dutlulu yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

“24 Ekim 2018 tarihinde belediye başkanlığı seçimleri için aday adaylığımı açıklamam ile başlayan ve sonrasında 2 Aralık 2018’de partimizde yapılan ön seçim sonrası resmileşen adaylığımdan seçim süreci boyunca omuz omuza çalıştığım başta Cumhuriyet Halk Partililer olmak üzere tüm Akhisarlı hemşehrilerimize tekrardan teşekkür ederim.

Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti genel merkezlerince yapılmış ittifak anlaşması sonucu Akhisar’da beraber çalıştığımız tüm İyi Partili arkadaşlarımızın da bu seçimin kazanılmasındaki emekleri unutulamaz.

Seçim sonrası da söz verdiğimiz gibi ittifakımız devam etmiştir. Daha önce görülmeyen şekilde, encümen üyeliklerinde sayısal ihtiyacımız olmamasına rağmen encümen üyeliğimizin bir tanesi İYİ Parti’ye verilmiştir. Tüm komisyonlarda Cumhuriyet Halk Partisi meclis üyeleri kendi üyeliklerinden feragat edip İYİ Parti’nin birer meclis üyesi ile temsil edilmesi sağlanmıştır. Belediyemizden alınan tüm kararlarda İYİ partili arkadaşların yönetime katılmaları için büyük çaba gösterilmiş, gösterilmeye de devam edecektir.

Bununla birlikte CHP ve İYİ Parti il yönetimleri tarafından gıyabımızda yapılan bir protokol sonucu ile İYİ Parti’ye bir adet başkan yardımcılığı verilmesi tarafımızdan istenmektedir. Bize göre, ittifak ruhunun bir başkan yardımcılığına indirgenmesi her iki parti tabanına da haksızlıktır. Gerek İYİ Parti ilçe yönetiminin tavrı, gerekse İYİ Parti’nin kendi içinde makama kimin atanacağı yönünde anlaşmazlığa düşmesi sebebiyle Cumhuriyet Halk Partisi genel merkezinin de bilgisi dahilinde başkan yardımcılığı görevine bir atama yapılmayacağı yönündeki kararımı kamuoyuna duyururum.

Şu ana dek bizlerle uyumlu bir biçimde çalışan ve çalışmaya devam edeceğine inandığım tüm meclis üyesi arkadaşlarıma da teşekkür ederim”

İŞTE O AÇIKLAMA;