Akhisar'da AK Parti Milletvekili ve Adayı Uğur Aydemir, muhtarlar ile kahvaltı programı düzenledi. Buradaki programa Balkanlar'dan Türkiye'ye ziyarete gelen bir grupta katıldı. 

AK PARTİ'YE DESTEK İSTEDİLER

Balkanlardan bir heyet olarak geldiklerini ifade eden ve grup adına konuşma yapan Sadmir Hacijiv; "Buraya göçmenlerimizi ve sizleri ziyaret edelim birbirimizle duygularımızı paylaşmak için geldik. Ben sizlere Karadağ Cumhuriyetinde neler yaşadığımızı, neler geçirdiğimizi kısaca paylaşmak istiyorum. Biliyorsunuz 100 yıl önce son Osmanlı Balkanlardan bu tarafa doğru çekilmeye başlamıştır. Tam 100 yıl önce anne yavrulardan ayrıldı, bir kısmı anneyi bırakmadı bu tarafa doğru geldi. Ama malesef diğer yavrular Balkanlarda kaldı tam 100 yıl annesiz babasız kaldı. O yavrular biziz, biz orada kaldık. Osmanlılardan iki tane emanet aldık, biri din diğer ise bayrak. 1913 ile 1925 yılları arasında balkanlarda çok büyük katliamlar ve soykırımlar yapıldı. Aslında bakarsanız tam 500 yıl Balkanlar ve tüm dünyada Osmanlı sayesinde huzur içinde yaşadı. Ama malesef Osmanlı Devleti bittikten sonra Balkanlardaki o huzur o adalet bitmiştir. Biz tam 100 yıl aldığımız iki emaneti zor şartlarda olsa koruyabildiğimiz kadar koruduk. Modern Avrupa'da 20. yüzyılın sonunda Avrupa'nın ortasında Bosna Hersek'te 4 yıl içerisinde 300 bin şehit oldu. 300 bin insan katledildi. Kosovada 12 bin Müslüman katledildi toplan 420 bin kişi 4 yıl içinde katledildi. Nedeni ise bu aldığımız emanetleri elimizden almaktı. Ama çok şükür başaramadılar. 

O AMPÜL DÜNYAYI AYDINLATTI

Yıl 2002 Türkiye'de Anadolu ortasında bir ampül yanmaya başladı. O ampül yandıkça sadece Türkiye değil, Avrupa, Asya, Afrika bütün Balkanlar aydınlanmaya başladı. Bu ampül biliyorsunuz AK Parti'nin ampülüdür. 100 yıl sonrada olsa o beklediğimiz anne bizi okşamaya başladı. 2011 seçiminden sonra o zamanki başbakan Recep Tayyip Erdoğan bir konuşma yaptı.  Bu kazanç bütün Balkanların Üsküp'ün Saraybosna'nın Karadağ'ın Mekke'nin Medine'nin bütün İslam Aleminin kazancıdır. Bunu oradaki bizim komşularımız. Bizi katleden komşularımız iyice dinledi. 10 Temmuz 2014 yılında Recep Tayyip Erdoğan'ın Gaziantep mitinginde konuşmasında bundan sorna Boşnaklara veya Balkan müslümanlara dokunan olursa arkasında 100 milyon Türkü bulacaktır. Bu AK Parti sayesinde kendimizi daha güvenli hissediyoruz ve yaşıyoruz. 

Sizden ricamız bundan sonra izin vermeyin. Bundan sonra o yavruları annesiz bırakmayın. Bize destek olun hem size destek olun. Bu seçimde bu tarihi seçimde doğru yola gittiğiniz zaman, ya Allah Bismillah deyin. Türkiye'den şarkının da söylediği gibi bütün Afrika'ya Avrupa'ya selamlar olsun." dedi.