CHP Akhisar Belediye Başkan Aday Adayı Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu Akhisar’ı karış karış gezmeye devam ediyor. Son olarak saha çalışmaları kapsamında Akhisar’ın en uzak beldesi olan Dağdere ile birlikte Hamit ve Çıtak Köylerini ziyaret etti. Köylülerin yoğun ilgisi altında konuşan Bakırlıoğlu,

“Yeni büyükşehir yasası getirilerinin olmasının yanı sıra yerinden yönetim anlamında da birçok sorunları da beraberinde getirecek. Bu konudaki en önemli eksikliklerinden birisi de belde ve köy gibi yerel birimlerin yönetimindeki yetki ve inisiyatifin ilçe ve büyükşehir belediyelerine devredilecek olmasıdır. Bir belde belediye başkanının veya köy muhtarının elindeki yetkiyi almak demek köy ve beldelerin sorunlarına ani ve zorunlu çözüm uygulamalarını zorlaştırmak demektir. İşte biz bunun için Yeni Büyükşehir Yasasının “bazı maddelerine” karşı çıktık. İşte bizler de bu sorunlara hâkim olduğumuz gibi çözümüne de hâkim olduğumuz için bu yola çıktık. Eğer Akhisar halkının güveni örgütümüzün desteği ile birlikte önce aday sonrasında Belediye Başkanı seçildiğim takdirde yetki ve sorumluluğumuzun yanı sıra önceliğimizi de Dağdere gibi uzak beldelerimize ve köylerimizin hizmeti için kullanacağıma dair şüpheniz olmasın.

Ayrıca bu bölgenin tarımsal anlamdaki potansiyelini harekete geçirmek için de belediye bünyesinde kurulacak ve bu bölgemize hizmet verecek Tarımsal Kalkınma Müdürlüğü’nü hedeflerimiz arasına koyduk.

Tarım Bakanı’nın “tarımı çiftçinin elinden kurtaracağız” söylemlerine ve iktidarın tarımda büyük tekeller yaratma planlarına inat; Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün “Türkiye’nin asıl sahibi ve efendisi, gerçek üretici olan köylüdür.” şiarıyla üreten, kazanan ve paylaşan insanımızla birlikte kalkınan Akhisar’ımızı hep beraber yaratacağız.

Bizimle birlikte Akhisar Belediyesi, sosyal demokrat belediyecilik ile yedisinden yetmişine köylüsünden emeklisine kadar insanı temel alan hizmet anlayışını egemen kılacaktır.” diye konuştu.

Belde ve köy ziyaretlerini tamamlayan Bakırlıoğlu, merkezdeki programları için Akhisar’a dönerken vatandaşlara teşekkür ederek oradan ayrıldı.