CHP’nin en önemli seçim vaatleri arasında asgari ücretin yükseltilmesi olduğunu belirten Bakırlıoğlu yaptığı konuşmada, en büyük işçi örgütü olan TÜRK-İŞ'in araştırmasına göre 2018 Kasım ayı yoksulluk sınırı 6.328 liradır.

4 kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı yani açlık sınırı ise 1.943 liradır.

Hâlâ net 1.603 lira olan asgari ücret maalesef, açlık sınırının bile altında altındadır.

Yaşanan ekonomik kriz nedeniyle bir yıl içerisinde yüzde 30 eriyen asgari ücretin en az 2.200 lira olması için çaba sarf etmeliyiz.

Sadece asgari ücret değil emekli aylıkları ve memur maaşları da yüksek enflasyon altında ezilmiştir. Yeni yılda maaş artışları yapılırken bu durum mutlaka dikkate alınmalı ifadelerine yer verdi. 

Asgari Ücret Tespit Komisyonu Toplantısı'na ilk kez katılan kadın işçi olma özelliğini taşıyan evli ve 2 çocuk annesi Gülden Görmez'in anlattıklarına da değinen CHP Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu Gülden Görmez'in asgari ücretli milyonlarca emekçinin çektiği geçim sıkıntısını dile getirdiğini ve asgari ücretlilerin insanca yaşama isteğine kayıtsız kalınmaması gerektiğini sözlerine ekledi.