Akhisarpress.com - Akhisar’da 30 Mart 2014 Tarihinde yapılacak olan yerel seçimler nedeni ile Akhisar Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu’da Akhisar Belediyesi Aday Adaylığını açıkladı.

Çok sayıda partilinin katılımı ile ilçe lokalinde gerçekleştirilen basın açıklaması ile aday adaylığını açıklayan Bakırlıoğlu, CHP’den aday adaylığını açıklayan 2.kişi oldu.

Katılımcıları selamlayarak konuşmasına başlayan A.Vehbi Bakırlıoğlu, açıklamalarında Akhisar’ı hak ettiği değere kavuşturacaklarını belirtti.

“Akhisar’ın Umudu Bakırlıoğlu” tezahüratları arasında konuşmasını yapan aday adayı Bakırlıoğlu, “Değerli dostlarım bildiğiniz gibi 6 yıldır CHP’de yöneticilik yapıyorum.

Bu süre içinde ilçe yöneticiliği, eğitim sekreterliği, ilçe sekreterliği ve son olarak ta 2,5 yılı aşkın bir süredir de İlçe Başkanlığı görevini gururla sürdürmekteyim.

2010 yılında yapılan anayasa halk oylamasında Akhisar’da başarılı bir sonuç alarak Manisa ilçeleri arasında en iyi oranları yakalayan ekipte ilçe sekreteri olarak görev aldım.

2011 yılının başında ilçe başkanlığı görevine getirildim. 2011 Haziranında yapılan genel seçimlerde partimizin listesinde Akhisarlı bir aday olmamasına rağmen aldığı %40’ lık oy ile taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanan ekibin içinde ilçe başkanı olarak görev almak artık, iktidar olmak bizim için ve ülke için adeta bir mecburiyet haline gelmiştir. Halkın iktidarına giden kapı 30 mart 2014 yerel seçimlerinden sonra açılacaktır.

Bu yerel seçimlerin öneminin farkındayım. Akhisar’ı ve Akhisarlıları tanıyorum, örgütümü tanıyorum, Bu şartlar altında örgütümden ve halkımızdan gelen yoğun talep doğrultusunda Akhisar belediye başkanı aday adayıyım. Yaşadığımız şehrin vicdanı olabilmek için aday adayıyım.Artık ülkelerin değil şehirlerin yarıştığı bir çağda, sosyo ekonomik olarak Türkiye’de 119. Sırada mani sanın ilçeleri arasında ise 5. Sırada yer alan Akhisar’ı hak ettiği yere getirebilmek için aday adayıyım.Küreselleşme ile birbirine benzeyen şehirlerden Akhisar’ı ayırıp kendi kimliğine ve ruhuna sahip kent yaratmak için aday adayıyım. Daha temiz, daha yeşil, daha zengin bir Akhisar için aday adayıyım. Sosyal, kültürel, sportif ve istihdam alanları ile gençlerimizin doğdukları topraklarda doyabilecekleri bir Akhisar’ı yaratmak için aday adayıyım.İlçe Yöneticiliği Bana büyük tecrübeler kazandırdı. Bu süreçte Akhisar’ı ve Akhisarlıları daha yakından tanıma fırsatım oldu.Benim için en önemli kazanımlardan birisi de hiç şüphesiz partimi ve partililerimi yakından tanıma fırsatı yakalamamdır.

Beraber birçok etkinlikler yaptık, birçok mitinge gittik... Beraber bayrak astık, bayrak salladık.

18 yaşına girdiği gün elinde fotoğrafları ve kimliği ile partiye kaydolmaya gelen delikanlıları, genç kızlarımızı gördüm. Gençler!Sizleri etkinlikler yaparken, birbirinden güzel projelere imza atarken, köy okullarına yardım yaparken, afiş asarken, kahve süslerken gördüm. Sizlerin yanındaydım. O kadar saf, o kadar temiz, o kadar güzelsiniz ki... Seçim zamanı cebindeki son on lirasını partiye bağışlayan kadınları gördüm. O fedakâr kadınları...Ülkelerinin aydınlık geleceğine inanmış, çocuklarının geleceğinden endişeli, her yere yetişmeye çalışan eli öpülesi kadınlarımız.

Sizleri tanıyorum. Sizlerin inandığınız zaman tüm imkânsızlıklara rağmen neleri yapabildiğinizi gördüm, sizlerle birlikteydim.Bu süreçte ayrıca kendimi daha iyi tanıma ve geliştirme fırsatı da yakaladım.Sizlerde biliyorsunuz ki 30 mart 2014’te yapılacak olan yerel seçimler ülkemiz için hayati önem taşımaktadır.Ülkemizin içinde bulunduğu durumu hepimiz biliyoruz.Gezi olayları ve ardından yaşananlar, konuşulanlar bizlere gösterdi ki bugünkü iktidar artık ülkeyi yönetmekten acizdir.

Sevgili ülkemiz giderek yoksullaşıyor, dünyada yalnızlaşıyor. Halkına kinli, öfkeli, düşman bu iktidar, ülkeyi gün geçtikçe uçurumun eşiğine getiriyor.Ülkemizin bu gün cumhuriyet halk partisi iktidarına olan ihtiyacı 1923 yılında olduğundan daha fazladır. Eğitimden sağlığa, doğumdan ölüme sosyal demokrat belediyecilik anlayışını Akhisar’a egemen kılmak için aday adayıyım...

Değişen dünya birçok şeyde olduğu gibi yerel yönetim anlayışını da değiştirdi, geliştirdi. Günümüzde artık belediyecilik klasik anlamda yol, park, kanalizasyon işlerinden ibaret değildir.

Toplumsal, halkçı belediyecilik şehrin sosyal, kültürel, ekonomik yaşantısında düzenleyici görevler üstlenmektir.Bu süreçte o kentin insanları karar verme mekanizmasının her aşamasında yer alacaklardır.

Bu anlayışla Akhisar’ı bir ayıptan kurtarmamız gerekli. Yüz binin üzerinde bir nüfusa sahip olan Akhisar’da hala bir kent konseyi yok.

Siyasi partiler, odalar, dernekler, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının yer aldığı kent konseyi sayesinde Akhisarlılar kentine sahip çıkma bilincine sahip olacaklar.Hedefimiz sürdürülebilir kalkınma olacak. Kaynak yaratan, yenileyen, kaynaklarını doğru ve verimli kullanan bir Akhisar belediyesini beraber oluşturacağız.

Bu anlayış ve yaklaşımla oluşturacağımız ulaşım master planlarıyla, çevre projeleriyle ve kentsel alt yapı projelerimiz ile Akhisar’ın yıllardır ötelenen sıkıntılarını çözeceğiz.Makyaj yapmayacağız. Hastalıkları teşhis edip müdahale edeceğiz. Geçtiğimiz günlerde Akhisar’ın imar planında tadilat yapıldı. Büyük beklentiler ile yola çıkıldı ancak dağ fare doğurdu. Yapılan tadilat Akhisar’ın ihtiyaçlarını karşılamaktan uzaktı.Bu planda çöküntü alanı diyebileceğimiz yaklaşık 200 dönümlük bir yerleşim yeri kentsel dönüşüm alanı olarak belirlendi. AKP’li belediyelerin kentsel dönüşüm anlayışını biliyorum. Kentsel dönüşüm olarak başlayan süreç bir bakmışsınız ki rantsal dönüşüme uğramış.

Kentsel dönüşüm alanı içerisinde yaşayan, merakla ne olacağını bekleyen hemşerilerimize sesleniyorum. Biliyorum kafanız karışık ve ne ile karşılaşacağınızı bilmiyorsunuz.

Merak etmeyin, endişelenmeyin. Bizim kentsel dönüşüm anlayışımızda insanları evlerinden sürgün etmek, sosyal kültürel ilişkilerini, komşuluk ilişkilerini bozmak yok. Bizim anlayışımız insanları borçlandırmayan, tek tip binalarda yaşamaya zorlamayan, ortaya çıkan değer fazlasını hak sahipleri ile paylaşan bir anlayıştır.Arabacıbozköy’den, Yeğenoba’ya, Akkocalı’dan Akselendi’ye Akhisar’ın köyünde kasabasında yaşayan tüm hemşerilerimize sesleniyorum. İktidarın yeni büyükşehir yasasıyla beraber gasp etmeyi düşündüğü haklarınızın, kazanımlarınızın savunucusu ve emanetçisi olacağız.Bizim iktidarımızda Akhisar’da kimse hesap sormaktan çekinmeyecek, korkmayacak, herkeste hesap vermeye hazır olacak.Kırsal gelişim projelerimiz ile başta zeytin olmak üzere tarımsal ürünlerimizin üretimi ve pazarlanması konularında üreticilerimize destek olunacak.5000 yıllık tarihiyle, konumuyla inanç turizmi konusunda potansiyeli olduğuna inandığımız Akhisar’ı ayağı yere basan uygulamalar ile hak ettiği yere getirmeliyiz. Bunun için turizm fuarları takip edilmeli ve çevre kentler ile ortak projeler hayata geçirilmeli. Akhisar iklimi, coğrafi konumu, insan kalitesi, bereketli toprakları ile sanayi kenti,ticaret merkezi, üniversite şehri olmaya namzet konumda. İş bu potansiyelin harekete geçirilmesinde Cumhuriyet halk partisi olarak biz bu potansiyeli harekete geçirecek birikime, kadrolara, tecrübeye sahibiz.

Örgütü, üyesi seçmeni ile belki de hiç olmadığı kadar bu seçime hazırız. Sizlere sesleniyorum gençler hazır mıyız?Fedakar kadınlarımız hazır mıyız? Akhisar’ımızın ve örgütümüzün aydınlık yüzlü, demokrat insanları, hazır mıyız?Sizler hazırsanız bende hazırım...

Değerli dostlarım...

Beraber bir çok şeyi paylaştık. Üzüntüde ve sevinçte hep birlikteydik. Sizlerden aldığım tüm görevleri hakkıyla yapmış olduğuna inanan bir kardeşiniz olarak karşınızdayım. Bu benim ilçe başkanı olarak yaptığım son konuşma...

Aklıma ilk ilçe başkanı olarak yaptığım konuşma geliyor. O günkü konuşmamda Atatürk’ün kurucu genel başkanı olduğu bir partide ilçe başkanı olarak görev almanın gururundan ve ağırlığından bahsetmiştim, Bana bu görevi vererek Akhisar’a ve partimize Hizmet etme onurunu yaşattığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu bir veda değil birlikte zafer ile taçlandıracağımız yeni bir mücadelenin başlangıcıdır.Gelin büyüyen Akhisar’ı birlikte kuralım... Gelin gelişen Akhisar’ı birlikte kuralım... Gelin zenginleşen Akhisar’ı birlikte kuralım 31 mart 2014 sabahı aydınlık,çağdaş ,üreten Akhisar’da birlikte uyanmak dileğiyle... İyiki varsın cumhuriyet halk partisi.İyiki varsınız cumhuriyet halk partililer...” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Büyük bir ilgi ile karşılanan Bakırlıoğlu, iki hafta önce Aday Adaylığını açıklayan CHP’li Dr.Gökhan Gürel ile birlikte el ele poz vermeyi de ihmal etmedi.