Çok seviyeli bir genel kurulu geçindiklerini söyleyen, tekrar başkanlığa yönetim kurulu arkadaşlarının teveccühleri ile  5. Dönem tekrar başkan olduğunu söyleyen Günhan Bakırlıoğlu, yaptığı açıklamada, “Türk Devrimi ya da Atatürk Devrimi; yok edilmek, sürülmek, esir yapılmak istenen milletimizin destansı direnişinin dayandığı temeldir.Bu temel sayesinde; milletimiz insanlık tarihinin ortaya çıkardığı evrensel değerlerle kucaklaşabilmiş ve uygar dünyanın ayrılmaz bir parçası olarak saygın yerini almıştır. Ümmet zihniyetinden, millete; kulluktan, bireye-yurttaşlığa geçilmiştir. Bu temel sayesinde;“egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.” parolası vazgeçilmez bir yöntem haline gelmiştir. Laik, sosyal ve hukukun üstünlüğüne dayalı; üniter ulus devlet modeli yaratılmıştır. Akıl,bilim, çağdaşlık ve ulusal değerler öne çıkmış, eğitim ve öğretimde birlik sağlanmış, Türk Milleti’ni çağdaş uygarlığın üstüne çıkarabilecek milli bir eğitim sistemi oluşturulmuştur. Kadın-erkek eşitliği, insan hakları ve özgürlükler, demokratik seçimler, çok partili siyasi yaşam; kısacası milletimizin hak ettiği tüm evrensel değerler kazanılmıştır.Atatürk’ün eşsiz liderliğinde gerçekleşen Türk Devrimi; emperyalizmi tarihte ilk kez yenilgiye uğratan ve dünya milletlerine umut aşılayan bir büyük ideoloji, bir büyük düşünce sistemidir.Türk Milleti’nin varoluş mücadelesi şeklinde tanımlanan Atatürk Devrimi’nin en temel yasaları 95 yıl önce bugün kabul edildi. Devrim yasaları, Türk Milleti’ne pırıl pırıl ufuklar açtı. Hilafet kaldırıldı. Tevhid-i Tedrisat (Eğitim Birliği) yasası ile laik ve çağdaş nesiller yetiştirme hedefi konuldu. Şer’iye ve Evkaf (Din ve Vakıflar) Bakanlığı da kaldırılarak laiklik esasına dayalı ulus devletin yolu açıldı.
Tüm bu önemli kazanımlar, maalesef; uluslararası güç odaklarınca beslenen ve desteklenen siyasi zihniyetlerce büyük ölçüde zayıflatılmış; yok edilme noktasına getirilmiştir. Devrim Yasaları, fiilen uygulanmamaktadır. Türk Devrimi sonsuza kadar devam edecek bir süreçtir. Bu nedenle, Devrim Yasalarını yeniden hayata geçirecek bir siyasi anlayışa ihtiyaç vardır.” Dedi.

31 Mart 2019 Pazar günü yerel seçimler nedeniyle sandık başına gidileceğini söyleyen Günhan Bakırlıoğlu, “Ülkemizi algı operasyonlarıyla yönetmeye ve toplumu algılarla yönlendirmeye çalışan; rejimi değiştiren, devletin yapısını dönüştüren, toplumu kutuplaştıran, ayrıştıran siyasi anlayışa karşı önemli kazanımın adımı olacağına inandığımız için; 31 Mart 2019 yerel seçimlerini bir milat kabul etmekteyiz. Demokratik, laik, sosyal, hukukun üstünlüğüne dayalı, çoğulcu parlamenter sisteme derhal dönülmelidir.  Bu nedenle, ADD' olarak, her seçimi büyük bir adım olarak görmeliyiz..  Atatürk'ün Milli Ekonomi Modeli başarısını kanıtlamıştır. Gelir dağılımındaki adaletsizlik, emeğiyle geçinen kesimin sıkıntıları ancak ve ancak Atatürk'ün Milli Ekonomi Modeliyle çözümlenecektir.  "Yurtta sulh, dünyada sulh" ilkesine dayalı Atatürkçü Dış Politika terk edilmiştir. Bunun sonucunda Türkiye Cumhuriyeti uluslararası alanda ciddi sıkıntılarla karşılaşmaktadır.  Eğitim sistemi, milli olmaktan çıkarılmış, siyasi iktidarların yap-boz tahtasına dönüştürülmüştür. Laik, bilimsel, çağdaş ve karma eğitim saldırı altındadır. Atatürkçü öğretmenlere baskı ve zulüm uygulanmaktadır.  Milletimiz kutuplara, kamplara ayrılmıştır. Siyasi iktidar, uygulamalarıyla toplumsal ayrışmayı derinleştirmektedir.Siyasi sistem, emperyal amaçlara ve istemlere hizmet eder nitelikte kurgulanmıştır. Atatürk Devrim ve İlkeleri'nden, çağdaş kazanımlardan intikam alınmaktadır.  Demokrasi sözde bırakılmış; sadece sandıkla özdeşleştirilmiştir. Oysa toplumun geniş kesimlerinin sandık güvenliği ile ilgili kaygıları henüz giderilememiştir.  Bütün bunların sonucunda, ülkemizde her yaştan yurttaşımız geleceğinden umutsuz ve mutsuzdur.”

Toplumun hem fikir olduğu sorunlardan çıkmanın yolu; Atatürkçü düşüncededir.Tek reçete, tek çözüm, tek çıkış Atatürkçü Düşünce'nin yeniden şahlanmasındadır. Bu neden küskünlük ve kırgınlık duygularıyla değil; ulusal duruşla hareket etmeliyiz.  Sandığa gitmeyi mutlaka teşvik etmeli, insanları ikna etmeli ve her birimiz bir sandık görevlisi olma bilinciyle davranmalıyız.  Hukuka aykırı çabaları engellemeli; bize yakın düşünen kuruluşlarla işbirliği halinde olmalıyız.  Seçimine katkı sunduğumuz tüm adayları, İl Genel Meclis Üyelerini ve Belediye Meclis Üyelerini verdikleri sözler nedeniyle yakından takip etmeli; yerelden genele bir Atatürkçü şahlanışı el ele, omuz omuza sağlamalıyız.Atatürk Cumhuriyetini inşa etmenin en büyük adımını, 31 Mart 2019 Yerel Seçimleriyle atacağız. Atatürk'ün izinde, Milli Mücadelemizin 100. ve Derneğimizin Kuruluşunun 30. yılında hep birlikte çalışacağız,Kazanacağız.  Unutulmamalıdır ki kurtuluş, kuruluştadır.” Dedi. 
Tekrar Akhisar ADD şubesi başkanlığına seçilen Günhan  Bakırlıoğlu’nun yönetim kurlunda  Sabahat Uyar saymanlık, Mehmet Kapaklı Yazman, Meliha Niğdeli, Bilge Adıgüzel, Oğuz Kaan Görçakır ve Emre Ercan üye olarak görev yapacaklar.