Akhisarpress.com - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Manisa il merkezi ziyareti ardından Akhisar’ı ziyaret etti. Akhisar’da ilk olarak Akhisar Belediye Başkanlığını ziyaret eden Bakan Şahin burada Akhisar Belediye Başkan Vekili Zafer Aşkın ve Belediye Başkan Yardımcısı Latif Çakmak’ın konuğu oldu. Kısa bir süre basına kapalı yapılan toplantının ardından Başkan Vekili Zafer Aşkın, ev sahibi olarak AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, ak Parti İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şenyiğit, AK Parti Akhisar İlçe Kadın Kolları Başkanı Şemsi Okur ve Akhisar Ticaret Borsası Akhisar’ı simgeleyen zeytinyağı şiltleri ve çiçek takdim etti.

Şahin, partisince Akhisar'da düzenlenen "Sivil Toplum Kuruluşları ile Buluşma" etkinliğinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin gelişimine yönelik yatırımları üst üste hayata geçirdiklerini, 3. köprü projesinin yanı sıra nükleer enerjiye yönelik çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Projelerin hızla devam ettiği Mayıs ayında Gezi Parkı odaklı olayların yaşanmaya başladığını hatırlatan Şahin, "En güçlü olduğumuz ayda, birileri ülkenin bu kadar büyüyüp söz sahibi olmasından rahatsız oldu. Anadolu'nun güçlenmesinden rahatsız oldu" dedi.

Anadolu yatırımcılarının, yatırımlarını büyüterek ihracat yapar hale geldiğini vurgulayan Bakan Şahin, şöyle konuştu:

"Yıllardır 3-5 ailenin elinde olan güçler Anadolu'ya yayıldı. Çözüm süreci ile Güneydoğu kalkınıyor, kardeşlik güçleniyor. O zaman 'Bu ülkenin önündeki bütün engeller kaldırılırsa biz ne olacağız?' dediler. Genç kardeşlerimiz var, bir anne olarak gençlerin hassasiyetini biliyorum. Bu samimi gücü kullanıp farklı oyunlar oynamaya başladığınız zaman, uluslararası medyayı küresel oyunun bir parçası yaptığınız zaman, 'Boğaz Köprüsü'nde bütün istanbul yürüyor' deyip, 1 sene önceki maratonun görüntülerini verdiğiniz zaman, 'Bir dakika' diyor ve iyi niyetinizden şüphe duyuyoruz. 'Çevre duyarlılığınız başımız üzerine ama bunu bahane edip bu ülkenin kalkınma hamlesine birşey yapmaya çalışıyorsanız, milli irade yine el koycaktır ve gereğini yapacaktır' dedik ve millet yine gereğini yapmıştır."

"Güçlü bir muhalefet istiyoruz"

Bakan Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde güçlü bir Parlamento olduğunu, ilerleyen süreçte anayasa çalışmalarının süreceğini bildirdi.

Daha güçlü bir anamuhalefet istediklerini vurgulayan Şahin, "Kendiyle umudu olan bir anamuhalefet olsa, sokakta aramasa iktidarı. Keşke bunu yapabilse çünkü ileri demokrasi, güçlü muhalefetle olacak. Kaos, fitne ve sokaktan nemalanmlaya çalışıyor" dedi.

Anayasa değiştirmek için mücadele ettiklerini belirten Şahin, insanların içinde kendini bulduğu toplumsal bütünleşmeyi başarmak durumunda olduklarını kaydetti.

Çözüm süreci

Şahin, terörün yarattığı acıyı sona erdirmek için yola çıktıklarını, 10 yıllık AK Parti hükümeti döneminde sürecin hayata geçmesi için hazırlık yaptıklarını anlattı.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu halkının yıllardır en büyük beklentisinin, akan kanın durması olduğuna dikkati çeken Bakan Şahin, şöyle devam etti:

"Radikal bir karar aldık ve çözüm sürecini olgunlaşdırdık. Bu kan, bu şiddet dursun, artık siyaset, fikirler, konuşsun, silahlar sussun dedik. Binlerce can gitti. Can gidince gelmiyor. 'İç sorunlarını geride bırakmış, iç barışı sağlamış bir Türkiye, başka mücadelelerini verebilir' dedik. Artık şehit haberi gelmiyor. Sabah, 'Nerede ne olay olacak?' diye beklemiyoruz. Bölgenin kalkınmasından, inanç turizminden, berekekli topraklarından nasıl yararlanabileceğimizi konuşuyoruz. Zengin ve fakir arasındaki farkı kapatıyoruz."

"Türkiye modeli ile başarılı olduk"

Şahin, AK Parti hükümeti olarak tam kalkınma parolası ile yola çıktıklarını, egemenliğin milli iradede olduğu bir dönemi yakalamak için gece gündüz çalıştıklarını anlattı.

Küresel ekonomik krizin dünya ülkelerini etkisi altına aldığı bir dönemde, IMF politikaları yerine Türkiye modelini ortaya koyduklarını vurgulayan Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Atalarımızdan gelen büyük bir miras ve medeniyet vardı. 'Ülke kaynaklarını ülke için harcayıp kendi modelimizi oluşturacağız' dedik. IMF ile yollarımızı ayırdık, son taksidi ödeyip 'tam bağımsız Türkiye' önündeki önemli bir engeli aşmış olduk. Gayri safi milli hasıla 3 katına çıkmış, işsizlik ve enflasyon tek haneye düşürmüş bir ülke olarak yola devam eden, diğer ülkelerin 'Siz bunu nasıl başarıyorsunuz?' dediği bir ülke olduk. Günlük 4 doların altında bir gelirle yaşayan kişi oranı 10 yılda yüzde 30'dan yüzde 2,7'ye düştü. Bunu sıfırlayıp, mutlak yoksulluğu yok edeceğiz. Üniversiteye giden genç kızların oranı yüzde 19'dan yüzde 45'e çıktı. Milletimizin taleplerini görme ve onlar için çalışma yapma iradesindeyiz. Pergelin bir ucu Anadolu'da, bir ucu bütün dünyada. Türkiye Cumhuriyeti'nin gücünü ve vizyonunu gösteriyoruz."

Bakan Şahin, toplantının ardından, Akhisar Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nin ziyaret etti. Ziyaret, basına kapalı gerçekleşti.