Meclise verilen ara nedeni ile Akhisar’da mesai yapan Ak Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Sabah esnaf odaları ile gerçekleştirdiği kahvaltının ardından Akhisar’da 3 ve 4 mayısta yapılan Borsa ve Oda seçimlerinin sonucunda oluşan yeni yönetimleri tebrike etti.

Akhisar Ak Parti İlçe Teşkilatı ve Belediye Başkanı Salih Hızlı beraberliğinde gerçekleştirilen ziyaretlerde ilk olarak Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası ziyaret edildi.

Ziyarette Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdurrahman Yılmaz’ı ve yeni yönetimini tebrik eden Milletvekili Aydemir, “Ziyaretimizin amacı malumunuz seçimler sonrası yönetime gelen Abdurrahman kardeşime, meclis üyelerine ve yönetim kurulu üyelerine hayırlısı olsun demek.. Bunun için bugün burada bir araya geldik. Bu seçim bir bayrak yarışıydı. Bayrağı şimdi Abdurrahman Kardeşimiz devir aldı. Ama biz buradan önceki yönetimlerin hepsine çok teşekkür ediyoruz. Onlarda Akhisar için ellerinden geleni yaptılar. Yeni yönetimimizin de Akhisar’ın gelişmesi için ellerinden geleni yapacaklarına eminim kendilerine tekrardan hayırlı uğurlu olsun diyorum” dedi.

Ziyaretten ötürü memnuniyetlerini dile getiren Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdurrahman Yılmaz’da, “ Akhisar’da çok güzel bir seçim gerçekleştirdik. Akhisar’ımıza bugüne kadar hizmet eden herkese canı gönülden teşekkür ettik. Dolayısı ile bundan sonra yapacaklarımız konusunda hakikaten bir akademik perspektif ile konuları inceliyoruz. Bunların arasındaki öncülüğümüz Akhisar ekonomisinin ilerlemesi ve gelişmesi, ulusal ve uluslar arası açılım yapıp marka şehir hakline gelmesidir. Ancak sizin gibi değerli büyüklerimiz olduğu için kendimizi çok şanslı hissediyoruz. İnşallah sizlerin de yardımı ile seçim vaatlerimizi ve Akhisar’ımız için düşündüğümüz projeleri hayata geçiririz ve Hep birlikte bu kenti kalkındırırız” şeklinde konuştu.

Ak Partili heyet, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası ziyaretinin ardından 3 mayısta yapılan seçim ile yönetime gelen Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Ahlat ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi.

Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat ve yönetim kurulu üyeleri tarafından kapıda karşılanan Ak Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir Ticaret Borsası yeni yönetimini de tebrik etti.
Belediye Başkanı Salih Hızlı ve Ak Parti İlçe Teşkilatının da katıldığı ziyarette gündem Akhisarspor ve Akhisar’a bir sivil hava alanı yapımı oldu. Sözlerine yeni yönetimi tebrik ederek başlayan Milletvekili Aydemir, “ Ticaret Borsası Akhisar İçin gerçekten de çok önemli bir kurum. Böyle önemli bir kurumun başında olmayı başardığınız için sizleri tebrik ediyorum. Geçen yönetimin Akhisar için elinden geleni yaptığına eminiz. Silerinde gelecekte borsamımızı çok iyi bir ere getireceğinize eminim. Bizler öncelikle birer Akhisarlı olarak Belediyemiz, Borsamız ve Ticaret Odamız ve diğer tüm sivil toplum örgütleri bir masa etrafında toplanarak Akhisar içi neler yapabiliriz bunun çalışmalarını yapacağız. Bildiğiniz gibi Akhisar’ımıza bir fakülte kazandırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sizlerde bu çalışmanın içerisinde yer alıyorsunuz. Bunun yanı sıra bizim ir isteğimi ve dileğimiz daha var Akhisar’a bir sivil hava alanı kazandırmak istiyoruz. İnşallah bunu Belediyemiz, Ticaret ve Sanayi Odamız, Borsamız ve İş adamlarımızın ortak bir çalışması sonrasında başarırız ve Akhisar’ımıza bütün bölgenin faydalana bileceği bir hava alanı kurarız.” Dedi.

Milletvekili Aydemir Bu sene Süper Ligde kalma başarısı göstererek bir mucize yaratan Akhisar Belediyespor hakkında da önemli açıklamalarda bulunurken hafta sonu Konya Torku ile yapacağı Final maçında Manisaspor’a da başarıla diledi. Aydemir, “ Öncelikle Akhisar’ımızı göstermiş olduğu başarıdan ötürü tebrik ediyorum. Manisaspor’umuza da oynayacağı maçta başarılar diliyorum. İnşallah oda Süper Lige çıkar ve bizi temsil eder. Bunun yanı sıra asıl isteğimiz Türk Fotbol’unun gelişmesidir. Bildiğiniz üzere Ülkemizde futbol yerlerde sürünmekte.. Geçen gün derbi sonrası yaşanan olaylarda bir gencimiz hayatını kaybetti. Biz futbol’un sahada oynanan bir oyun olmasını istiyoruz. Futbol terörüne daha fazla kurban vermek istemiyoruz.” Diyerek açıklamalarını sonlandırdı.

Akhisar’ın gelişmesi için hep birlikte çalışacaklarını belirten Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat’ta konuşmasında, “Öncelikle ziyaretinizden ötürü çok memnun olduk. Belirttiğiniz gibi bizimde üniversitemiz ve hava alanımız için dosyalarımız var. Hatta dün itibari ile projelerimizi Ankara’ya sunduk. Bizim tek derdimiz Akhisar’ın gelişmesi. Akhisar’a yapılacak olan bir hava alanı bizim o kadar çok işimize yarayacak ki, bizim ile çalışacak hava şirketleri bile hazır. Bunu yapmak için sadece biraz cesur olmalıyız. Sadece Akhisar’ın yanı sıra çevre il ve ilçelerde bu limanımızdan yararlanabilir.” Diyerek desteklerini açıkça ifade etti.