AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, hafta sonu çalışmaları kapsamında Akhisar Nuri Giyik Sanayi sitesinde bir takım ziyaretlerde bulundu.

Geçtiğimiz Perşembe günü Sanayi Sitesinde yaklaşık 2500 kişiye Şehitler ruhuna yemekli hayır düzenleyen Marangoz esnaflarını özel olarak ziyarette bulunan Aydemir, bu hayrın düzenlenmesinde emeği geçen marangoz esnaflarında teşekkür etti.

Kendisinin meclis çalışmaları sebebiyle katılamadığını ifade eden Aydemir; “Bu hayrın düzenlenmesinde emeği geçenlere özellikle teşekkür ediyorum. Ülke olarak bu günlerde birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımız olan zamanlar yaşıyoruz.” Dedi.

Burada kendisine yöneltilen soruları da yanıtlayan Aydemir, 19 Kasım 2015 tarihinde kalp krizi sonucu vefat eden Marangozlar Odası başkanı Recep Akkaya’nın marangozlar ve mobilyacılar için planladığı projenin şuan ki mevcut yönetim tarafından devam ettirilmesi gerektiğini vurguladı. Bu konuda esnafların birlik ve beraberlik halinde hareket etmesi gerektiğini söyleyen Aydemir, kendisine düşen her konuda destek olacağı sözünü verdi.

STAT KONUSUNDA EN ZORU BAŞARDIK

Akhisar Stadı konusundaki sorulara da yanıt veren Aydemir, stadın şuanda yüklenici firmayla anlaşmanın feshedildiğini ve yeniden ihaleye çıkarılarak en kısa sürede bitirilmesinin planlandığını ifade etti. Bu konudaki spekülasyonlardan da rahatsızlığını dile getiren Aydemir; “Biz bu konuda en başından beri üzerimize düşen görevi layıkıyla yerine getirmeye çalıştık. Gençlik ve Spor Bakanlığından eski stadın yerini Akhisar Belediyesine kazandırdık. Burası Akhisarlı vatandaşlarımıza kalacak, başka bir yere değil. Zoru başardık, sonraki süreçte ise belediyemiz ve firmalar arasında yapılan ihaleler kanunlar neticesinde süreç ilerledi. Firma ile yaşanan sorunlar nedeniyle fesih yapıldı, ancak firma halen konuyu mahkemeye taşıyor. Belediyemiz tekrardan ihaleye çıkarak stat kaldığı yerden devam edecek.” Dedi.

GELECEK VEYA GELMEYECEK DİYEMEM

Son günlerde Suriyeli mültecilerin Akhisar Sigara Fabrikasında kamp kurulması iddialarını da yanıtlayan Aydemir; “Avrupa ile bir anlaşma yapıldı, bu anlaşma ile gelen Suriyeli mülteciler ülkenin bir takım yerlerine İç İşleri Bakanlığımıza bağlı Göç İdaresi yönetiminde belirli noktalara yerleştirilecek. Akhisar bu konuda isminin geçmesi, Manisa Kızılay başkanının bir açıklaması olmuş, buda basında yer aldı. Kesin olarak Akhisar’da mülteci kampı yapılacak veya yapılmayan diye bir durum yok. Şuanda Sigara fabrikasının bulunduğu yerler satışa çıkarılmış durumda bu şekilde olan yere kamp yapılması mümkün gözükmüyor. Eğer burası belirlenirse kapımız açık Akhisarlı vatandaşlarımızın istemediği konusunda birçok iddialar çıkardılar. Bizler misafirperver bir milletiz, mağdur durumda kalan kardeşlerimize her zaman yardım ettik ve etmeye devam edeceğiz.” Dedi.