Akhisar Devlet Hastanesi Mustafa Kirazoğlu Sağlık Kompleksini ziyaret eden AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, sağlık alanındaki Türkiye’deki gelişmelerden Akhisar’ın da büyük pay aldığına dikkat çekti. Yapılan yeni ek bina ile sağlık alanında büyük boşluğun dolduğunu işaret eden Aydemir, yeni hastanenin hizmete girmesi ile özellikle acil servisin daha geniş bir ortama sahip olduğunu ve 5 yıldızlı bir otelin verdiği hizmetin şuanda hastanede verildiğine dikkat çekti.

AK Partili Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı ve AK Parti İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şenyiğit ve yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı ziyarette Başhekim Erol Karaca yapılan yeni ek binanın tanıtımını yaptı.

Sağlık hizmetinin yurdun her köşesinde geliştiğine işaret eden Aydemir şunları kaydetti; “Edirne'den Kars'a tüm vatandaşlarımıza, kolay erişilebilir ve kaliteli sağlık hizmeti sunmak için tüm koruyucu sağlık tedbirlerini aldık. Ücretsiz gezici sağlık hizmetlerini tüm kırsala yaygınlaştırdık. Ulaşım problemi olan yerlerde anne adaylarını doğum öncesi misafir ederek 12 bin 275 kadının sağlıklı doğum yapmasını sağladık. Yoksul ailelere hamilelik döneminde sağlık kontrollerini yaptırmalarını teşvik için 400 milyon TL ödeme yaptık. Bebek ve hamilelere ücretsiz demir ilacı ve D vitamini dağıtmaya başladık.

8 ilimizde ücretsiz kanser tarama ve eğitim merkezleri açtık. Kızamık, tifo gibi bulaşıcı hastalıklarda yıllık vaka sayısını 10 binlerden 0'a kadar indirdik. Kalp, damar hastalıkları, kanser, şeker, kronik solunum hastalıkları, felç, böbrek yetmezliği gibi sorunlar için ülke programları geliştirdik” dedi.