Son günlerde gündemde yer alan kürt açılımı ve PKK süreci ile ilgili Demokratik Sol Parti (DSP) Akhisar İlçe Örgütü Ak Parti İktidarını hedef alarak basın açıklaması düzenledi. düzenlenen basın açıklaması Demokratik Sol Parti İlçe Başkanı Kadir Arat ve ilçe yönetiminin katımlı ile parti lokalinde gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşma yapan Arat, “ 10 Yılı aşkın bir süredir Türkiye Cumhuriyeti Devletini yöneten AKP iktidarı, 600 yıl dünyaya hükmetmiş ceddimizin küllerinden doğan laik, sosyal, hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin üniter yapısını bozmak için çalışmalarına hızla devam etmektedir. Daha aylar önce Kayseri’de yaptığı konuşmada “kim AKP iktidarı PKK ile görüşüyor derse müfteridir, irticadır. Bu hükümet asla teröristlerle görüşmemiştir, asla da görüşmeyecektir’’diye haykıran sayın başbakanın ne kadar yalancı olduğu böylece kanıtlanmıştır.Saygıdeğer Akhisar’lılar; Türk Dil Kurumu’nun hazırladığı Türkçe sözlükte “Türk’’ kelimesi, - Asya ve doğu Avrupa’da yaşayan, Türkçenin çeşitli lehçelerini konuşan soy ve bu soydan gelen kimse-olarak açıklanmamaktadır. 530 yılında kurulan Göktürk devleti, Türk kelimesini adında barındıran ilk devlettir. 11. yüzyılda Kaşgarlı Mahmut Türk adının Türk’lere Tanrı tarafından verildiğini, Türk adının gençlik, kuvvet, kudret ve olgunluk çağı anlamına geldiğini belirtmiştir.

Bizler hepimiz Türk’üz ve Türk olmaktan, Türk olduğumuzu söylemekten gurur duyuyoruz. Tabiî ki bir çoğumuz farklı etnik kökenlerden geliyoruz. Aramızda Balkan göçmeni olanda var. Yörük olanda var, Ahıska Türkü olanda var. Ama hepimiz bu coğrafyada yaşıyor, bu dili konuşuyoruz. Öyleyse biz hepimiz Türk oğlu Türküz!

AKP milletvekillerinin yıllardan beri Türkiye Cumhuriyeti ve onun kurumlarından hesap sorulacağını dile getirdiklerine hep şahit olduk. Geçtiğimiz günlerde AKP milletvekili Hakan Şükür “Ben de Arnavutum öyleyse Türk değilim’’ diyerek Türk milletine kin ve nefretini kustu. Bu cümleyi kurarken tüm Balkan göçmenlerine de çok büyük saygısızlık ve terbiyesizlik yaptığının acaba farkına varmışmıdır? Kıymetli eşimde dahil olmak üzere bir çok yakınım, komşularım, dostlarımın büyük bir bölümü Balkan göçmenidir ve hepside Türk olmaktan gurur duyarlar. Dünyanın her yerinde insanlar yaşadıkları devletin ismiyle hitap görürler. Türk milli futbol takımın formasını giymiş bir adama hiç yakışmadı..

Sayın Başbakan Recep Tayip Erdoğan’da 17 Şubat 2013 te Mardin Midyat’taki konuşmasında “Biz her türlü milliyetçiliği ayaklar altına almış iktidarız “ diyerek Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın başlangıç bölümünü ve 2. maddedeki Atatürk Milliyetçiliği ilkesini ihlal etmiştir. Türk milletini alenen aşağılayarak suç işlemiştir.

Biz Demokratik Sol Partililer olarak Atatürk milliyetçiliğinin ve ulusumuzun adı olan Türklüğün ayaklar altına alınmasına razı değiliz. Bu tür söylemleri DSP Akhisar ilçe yönetimi olarak kınıyor ve Türk milletinin taktirine sunuyoruz. Demokratik Sol Parti adına da Genel Sekreterimiz Sayın Hasan Erçelebi 27. 02. 2013 tarihinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına Recep Tayip Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulunmuştur.” Diyerek DSP olarak tepkilerini dile getirdi.