Akhisarpress.com - 30 Mart 2014 Tarihinde yapılacak olan yerel seçimler nedeni ile Akhisar Milliyetçi Hareket Partisi’nden Akhisar Belediyesi’ne ilk aday adaylığını Türkay Girgin bugün ilçe teşkilatında yaptığı basın açıklaması ile resmen açıkladı.

Çok sayıda partilinin katıldığı toplantıda yönetim ile el ele olduklarını belirten Türkay Girgin Akhisar’ın artık büyük köy olmaktan kurtulması gerektiğine vurgu yaptı.

Girgin parti önünde yaptığı basın açıklamasında, Güzel Akhisar’ımızın güzel insanlarının da hizmetin en iyisine layık olduğunun bilincindeyim. Akhisar’ımızın büyük köy olmaktan kurtarılmalıdır. Mensubu olduğum Milliyetçi Hareket Partisinin hizmet anlayışı “ Halka hizmet hakka hizmettir.” Halka hizmeti bir ibadet olduğu bilinci ile Akhisar’ımızı gerçek anlamda marka kent yapacağız. Kışın tamiri yapılmayan çukurlardan ıslanan tek bir insanımız olmamalıdır. Tekrar seçilmeme korkusuyla alt yapıya yatırım yapmaktan çekinilmemelidir. Bütün hizmetler Akhisar’ın her köşesine eşit bir şekilde hakkaniyetle dağıtılmalıdır. Sizin içinizden sizin gibi Akhisar’ın sorunlarını bilen biri olarak karşınızdayım. Seçildiğimde tüm Akhisar’ımızın belediye başkanı olacağıma söz veriyorum. Şu anda içinde bulunduğumuz konjonktürde Vatana, Bayrağa,Ezana .Türklüğe ve Atatürk 'e sahip çıkmamız gerektiğinin bilinci ve teşkilatımın bana vermiş olduğu destek doğrultusunda AKHİSAR Belediye başkanlığı'na aday oldum. Ben ve partim buna hazırız. Sizde hazırsanız hep beraber el ele verip iyiye, en iyiye Akhisar 'Imızı taşıyalım.Ne mutlu Türküm diyene. Saygılarımla Allah’a Emanet olun.
diye konuştu.

Basın açıklamasına Akhisar MHP ilçe başkanı Ali Çavdar, yönetim kurulu üyeleri, kadın kolları başkanı Necmiye Ulus ve yönetim kurulu üyeleri ve birçok vatandaş katıldı.

1970 Akhisar doğumlu olan Türkay Girgin, ilk ve orta okul eğitimini Akhisar’da tamamladıktan sonra, Uludağ Üniversitesinde yüksek öğrenimini tamamladı. Daha sonra ticari hayata atılan Girgin, Oto Türkay’ı açtı. Girgin evli ve 2 çocuk babasıdır.