AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Akhisarlı muhtarlar ve Şehit aileleri ile bir araya geldi.


Akhisar Belediyesi Hüsnü Kahraman Gölet Sağlıklı Yaşam Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirilen kahvaltı programına katılan AK Parti Manisa Milletvekili Aydemir, burada Türkiye’nin gündemini meşgul eden çözüm süreci ile ilgili bir takım açıklamalarda bulundu.


Akhisarlı muhtarların çözüm sürecine katkıda bulunmaları adına Güney Doğu ve Doğu Anadolu bölgesini gezmek istemelerinin kendilerini mutlu ettiğini dile getiren Aydemir; “Bugün burada sizlerle kahvaltıda bir araya gelmek bizleri mutlu etti. Ne kadar çok bir araya gelirsek iletişimimiz iyi olur. Akhisar Muhtarlar Derneği başkanımıza çözüm sürecine katkıda bulunmak adına, Güney Doğu ve Doğu Anadolu bölgelerini gezmek istemeleri bizi memnun etti. Bütün vatandaşlarımızın da bu düşüncede olması gerektiğine inanıyorum.” diye konuştu.


Türkiye’nin dünya devleri arasına girdiğini ifade eden Aydemir, İsrail’in Türkiye’den özür dilediğini hatırlatan Aydemir; Türkiye AK Partinin 10 yıllık iktidarı döneminde müthiş bir ilerleme kaydetmiştir. 10 yıl önce IMF’den borç alan bir ülkeyken şuan IMF’ye borç veren ülke konumuna geldik. Bu konumda olmasaydık İsrail bizden özür dilemezdi” ifadelerini kullandı.


Şehit Aileleri Tepki Gösterdi


Çözü sürecini anlatan Aydemir’in “Teröre Taviz Vermeden, Terörü Bitirdik” demesi ise toplantıya katılan bazı şehit ailelerinin tepkisene neden oldu. Şehit ailelerinden bazıları “Hükümet Terörist Başı Abdullah Öcalan’a saygı gösteriyor. Onunla çözüm sürecini görüşüyor. Apo’suz karar almıyor” dediler.


Tepkilere karşı Ak Parti Milletvekili Uğur Aydemir konuşmasında “ Biz teröre hiçbir zaman taviz vermedik ve vermeyeceğiz. Abdullah Öcalan ile Sayın Başbakanımız değil Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) görüşüyor. Siz bunlara inanarak çözüm süreci için gece gündüz çalışan Sayın Başbakanımıza hakaret ediyorsunuz. Ben bunu kabul etmem” şeklinde cevap verdi.


Milletvekilli Aydemir ve Şehit aileleri arasındaki tartışma sonucunda şehit ailelerinden bazıları toplantıyı terk etti.


Programın devamında Milletvekili Aydemir çözüm süreci ve sonrası hakkında bilgi verdi.


Toplantıya Akhisar Kaymakamı Kamil Köten, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Akhisar Belediye Meclis Üyeleri, merkez ve köy muhtarları, Şehit aileleri katıldı.