Milliyetçi Hareket Partisi Akhisar ilçe teşkilatı Genel Başkanları Devlet Bahçeli'nin rahatsızlığı nedeni ile ilçe teşkilatında lokma hayrı yaptı.
MHP Gurup Başkanvekili Erkan Akçay'ında katıldığı lokma hayrına çok sayıda partili ve vatandaşta katıldı. 

Akçay Başkanlık sistemine ilişkin "Türkiyeyi felekate götürür" açıklamasını yaptı.
İlçe teşkilatında Başkanlık sistemi ve terör olayları ile ilgili gazetecilere açıklama yapan Gurup Başkanvekili Erkan Akçay, Başkanlık sisteminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın diktatör olma arzusunun bir parçası olduğunu söyledi.
Akçay şöyle konuştu:

"Başkanlık sistemini şuan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gündeme getiriyor. 5-6 ay susup tekrar konuşuyor. Cumhurbaşkanlığıda başkanlık demektir. Halkın başkanı demek, daha neyin başkanlığını istiyor. Yani Cumnhur'u atıp sadece başkan olmak istiyor. 

Bilinmesi gereken birinci madde budur.İkinci husus ise 1993 yılında Erdoğan, "Başkanlık sistemi bir özentidir, Amerikan emperyalizminin ve siyonizmin bir dayatmasıdır" diyerek bu sisteme karşı olduğun dile getirmişti. Ancak Cumhurbaşkanı olunca başanlık hissine kapılıyor. Bu tamami ile diktatör olmak hevesidir. Peki diktatör olunca ne olacak ? Bu tamamen hastalıklı bir yönetim ve iktidar anlayışı haline gelecektir. Erdoğan kafasında iki maddelik bir anayasa yapmış. Birinci madde Erdoğan herzaman haklıdır, ikinci madde ise Erdoğan'ın haksız olduğu durumlarda birinci madde devreye girecektir. Üstelik Türkiye Büyük Millet Meclisinde bir Anayasa uzlaşma komisyonu kurulmuşken ve bugün ilk görüşmesini gerçekleştirmişken, muhtarları topluyor, kaymakamları topluyor ve nasıl bir anayasa yapılması gerektiğinin aklını veriyor. Yeni anayayasnın başkanlık sistemini içermesi gerektiğini söylerek dayatma yapoyor. Bu nasıl demokrasi ve hukuk sistemidir. Cumhurbaşkanı anayasa çalışmalarına müdahale ediyor. Müdahaele edemez, bu onun görevi değil. Yeni anayasayı yapıcak olan Türkiye Büyük Millet Meclisidir." 

Başkanlık sisteminin Türkiye'yi kaosa sürekleyeceğini dile getiren Akçay, "Bu ülke bu sistemi kaldıramaz. Kaosa ve Felalekete sürüklenir. Bunun hemen ardından federasyon öz yönetim konuşmaları çıkmaya başladı. Federasyon deyince Türkiye diye bir ükle ve Türk milleti diye bir millet bırakmazlar. Zaten iç savaşın eşiğindeyken tamamen savaşa sürükleniriz. Şu utanmazlığıa bakın arkadaşlar, Anayasadan Türk kelimesini çıkartmak istiyor ve utanmadan Türk tipi anayasa diyor. Bu Türk tipi değil tamamen tipsiz bir anayasa olur. Türk düşmanı bir anayasa olur. Bizleri sokaklarda Türk'üz deyemecek bir hale getirecekler." ifadelerini kullandı.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, merhum liderleri Alparslan Türkeş’in “9 Işık” kitabında başkanlık konusunun yer aldığı eleştirilerine, 8’inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ı örnek göstererek yanıt verdi. Akçay," ‘Efendim, Türkeş de başkanlık sistemi istiyordu’ diyerek kendilerine bir alan ve müttefik bulma gayretlerini yıllardan beri biliyoruz. Başkanlık sistemi argümanını geliştirmek isteyenlerin önce bu çelişkilerini ortadan kaldırmaları gerekir. Özellikle Özal döneminde merhum Başbuğ’umuz bizlere, o dönemdeki yöneticilere Özal’ı gördükten sonra bu başkanlık sisteminin Türkiye’nin geleceği, yönetimi bakımından fevkalade tehlikeli olabileceğinin görüldüğünü de ifade etmiştir." şeklinde konuştu.

Terör konusunada değinen Akçay, terörün kötü yönetimlerden doğduğunu söylerek, terörle mücadeleyi yeterli görmediklerini ifade etti. , "Gömleğin bir düğmesi yanlış iliklenirse diğer düğmelerde yanlış iliklenir.  Buda kötü yönetimlerden doğar. Şuanda terörle mücadele yapılması gerektiğini biz en başından beri söylüyoruz. Şuanda asker ve polislerimiz canlarını siper ederek Güneydoğuda operasyonlar yapıyorlar. Ancak terörü bitirmek için yeterli çalışmalar yapılmıyor." dedi.