Akhisarpress.com - Akhisar Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) tarafından Topi Kardeşler Umut Düğün Salonunda iftar yemeği düzenlendi. Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı iftar yemeğine MHP Manisa Milletvekilleri Sümer Oral, Erkan Akçay, Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, MHP İlçe Başkanı Ali Çavdar, Yöneticiler, Akhisar’daki sivil toplum örgütleri temsilcileri, Siyasi Parti temsilcileri ve birçok vatandaş katıldı.

İftar yemeği sonrası konuşma yapan Akhisar İlçe Başkanı Ali Çavdar, tüm katılanlara teşekkür ederek, Ramazan ayının mübarek olmasını diledi.

Sonrasında konuşma yapan Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün; “Manisa Belediyesi olarak yaklaşık 4 yıl 4 ayı geride bıraktık. Bu süre içinde nereden aldık nereye getirdik siz Akhisarlı hemşerilerimize bazı bilgiler vermek istiyorum. Manisa Belediyesi’nin 2008 yılı gelir bütçesi 65 Milyon TL idi. Biz 2009 yılında belediyeyi aldığımızda borcu 96 Milyon TL idi. Yani gelirinin yüzde %50 gibi bir borcu bulunmaktaydı. 12 ay gibi bir süre içinde çok şükür kendi ayakları üzerinde durabilen ve bütün Manisa belediyesinin borçlarının sıfırlandığı bir noktaya getirdik. Manisa’da hiçbir ayrım gözetmeden çalışmalar gerçekleştirdik. Hiçbir mahalle ayrımı yapmadan toplam 57 mahallede öncelikle sosyal alanların, alt yapı yatırımlarını, kaldırımlarını, aydınlatmalarını, asfalt ve yol çalışmalarını bitirdik. Çok şükür rekorlar üstüne rekorlar kırıldı. 2012 yılının Manisa belediyesinin geliri 168 Milyon TL’ye ulaştı. Bu açıdan bugün Manisa’da yapılan hizmetlerin en önemli faktörü gelir gider bütçesinin dengelenmesinde yatıyor.” Diye konuştu.