Saat 17.00' de sandıkların açılmasından sonra 358 üyeden 317 üye katıldı. Üyelerin oy pusulalarının sayılmasından sonra Mustafa Kındıroğlu 152 oy alarak yeniden başkanlığa seçildi. Diğer adaylar Sabahattin Sakallı 135, Fatma Derin Yurtsever 26 oy aldı. 4 oy geçersiz kabul edildi.

8 Mart Pazar günü saat 12.00'de Şehit Yüzbaşı Necdi Şentürk Merkez Parkı içinde Sinema salonunda gerçekleşen kongreye İYİ Parti  Genel İdari kurulu üyesi M. Cem Özdemir, İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz, CHP İlçe Başkanı Umut Çavuş, ve yönetim kurulu üyeleri, AK Parti İlçe Başkan yardımcısı Celal Gülserp ve yönetim kurulu üyeleri, Saadet Parti İlçe başkanı Fikret Türk, yönetim kurulu üyeleri, Akhisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akbuğa,  İYİ Parti’li Belediye Meclisi Üyeleri, Oda ve STK’ların temsilcileri, muhtarlar ve partililer katıldı. Kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. 

İYİ parti İlçe sekreteri Recai Bakek'in sonuculuğunu yaptığı kongrede divan başkanlığı seçimleri yapıldı. Kongrede Divan Başkanlığına İYİ Parti  Genel İdari kurulu üyesi M. Cem Özdemir, Divan Başkan Vekili Yılmaz Anatek seçildi. Katip üyeliklere İYİ Partili Halil Korkmaz, Pakize Atlan ve Fikri Atlan seçildi. Faaliyet Raporu ve Hesap Raporunu İYİ Parti yönetim kurulu üyesi Teslime Gül okudu. 

Meral Akşener’in mesajının ardından ilk konuşmayı İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz yaptı. Eryılmaz;" Hasan Eryılmaz; “ Sizin çocuklarınız birkaç tane olabilir ama bizim şehidimiz annesinin şehidi annesinin bir tanesidir. Tabi ki biz savaşa giderken de, barışta da devletimizin gerektiği zaman yanında oluruz ama devleti yönetenlerin sorumluluk bilinci olması lazım. Her gördüğüne hain her gördüğüne terörist diyemezsiniz. Çünkü gün gelecek hep beraber olmak zorunda olacaksınız. 34 tane şehidimiz olduğu gün genel başkanımız sizi aradı siz onu aramadınız. Dün genel başkanımız Coronavirüs ile ilgili gitti sağlık bakanına teşekkür etti. Biz iyi şeyler de sizin yanınızda oluruz ama memleketin kötülüğüne yaptığınız hiçbir şey sizin yanınızda olamayız. Bizler iyiler olarak siyaseti daha iyi yapmak istiyoruz. Devleti mevcut iktidarlardan daha iyi yönetmek istiyoruz. Siyaseti millet ve vatan için daha iyi yapmayı istiyoruz. Burada bir çok adayımız var. Onlar da bugün daha iyi yapmak için aday olmuştur umarım. Çünkü bu kongreden sonra sizlerden  birlik ve beraberlik istiyoruz  Herkes siyaset görüşünü kullanacak buraya gelirken burada dört yüz tane delegeyi siz üyelerimiz seçtiler ve bu dört yüz delegede bugün ilçe başkanını ve ilçe yönetimini seçecek. Bu seçim sonrasında kimse partisinden istifa etmesin. İstifa iyi bir durum değildir. Çünkü bugün siz oturursunuz yarın başkası yarın yine siz oturursunuz. Çünkü siyaset millete hizmet aracıdır. Bu vesile ile tüm aday arkadaşlarımıza başarılar diliyorum” dedi.

O SÖZE HERKES UYMAK  ZORUNDADIR

Eryılmaz;"Genel başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu da Cumhuriyet Halk Partisini il başkanı temsil eder. Söz ağızdan çıktıktan sonra o söze herkes uymak  zorundadır. İttifaklık yapmak istemeyen birileri varsa bunu seçimden önce çıkar derki kardeşim sizde adayınızı çıkarın ben iyi partililerin oyunu istemiyorum dersin yada istiyorum der. Ama genel başkanların adına altına imza atılmış ve bunu aday olmadan önce kendine tebliğ edilmiş yapılan anlaşmaları herkes uymak zorundadır. Bizim pırıl pırıl dört tane belediye meclis üyemiz var ve burada sizlerin oy vermiş o koltuğa oturtmuş iyi partili gençlerimiz var, kadınlarımız var bunlara ihaneti asla kabul etmeyiz. Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz. Bunu herkes böyle  bilir. İyi partide her hesaplaşma siyasi nezaketle biter bu da partinin içinde kalır. Sosyal medyadan da olmaz. İyi parti her seçimden güçlenerek çıkar” dedi.

Kongrede konuşan İYİ Parti İlçe Başkan adayı Mustafa Kındıroğlu;" Partimiz  özgür iradeli komşuları ile barış içerisinde istikrarlı ve öngörülüye sahip uluslar arası platforma sahip milleti ile barışı ülkesi için sorumluluk alan bireylerden oluşan ve Türkiye’nin geleceğine daima  umutla bakan eşit fırsatlar ülkesi Türkiye hayali ile yola çıkanların partisidir. Sayın genel başkanın Meral Akşaner’in dediği gibi medeniyet yolunun taşlarını sadece cesurlar döşer. Bizler her türlü karalamalar karşısında dimdik  ve cesaretli durarak bu partini kuruluşunda görev aldık ve bundan büyük bir gurur duyuyoruz.  Bundan sonra da milletimiz için tüm gücümüz ile çalışmaya devam edeceğiz. Genel teşkilatta yöneticilik yapmak zordur ve yorucudur. İlçe teşkilatımızın kurululuğundan beri bu yana görev yapan herkese teşekkür ediyorum. Bizler her zamankinden daha güçlü bir biçimde birbirimize bağlanmak birbirimize inanmak gerektiğine inanıyoruz. Eğer birlik ve beraberliğimizi sağlam inşa ettiyseniz uzun ve sağlam geleceğiniz olacaktır. Partimiz kurulduğundan bu yana sürekli bir seçimle karşı karşıya kaldı. Önümüzdeki seçimsiz dönemde teşkilatımızı güçlendirmek ve üye sayımızı artırmak en büyük dönemimiz olacaktır. Şüphesiz bütün iyi partililer bunu yürekten desteklemeliler. Çok iyi çalışarak millet ittifakı çatısı altında üç dönem AK parti iktidarına son verdik. Bu başarıda İYİ partini rolünün önemli olduğunu zaman bize daha iyi gösterecek kuşkunuz olmasın. Çok kıymetli yol arkadaşlarım ben ve yönetim kurulum kişisel çıkarları değil partimizin menfaatlerini ön planda tuttuğumuz için kişisel çıkarları olan kişiler ve gruplar tarafından hiçbir dayanağı olmayan suçlamalara maruz kaldık. Bir maaş için kirli siyaset işlerine girmedik. Sadece birkaç kişiden oluşan azınlığın değerleri için partimizin değerlerini kimseyle oynatmayacağız. Partimize dışarıdan müdahale etmeye çalışan kişi ve kurumlara karşı dimdik ayaktayız.  Meral Akşaner’in dediği gibi her geçen gün daha kalabalık bir şekilde yürüyüşlerimiz milletimiz için bir demokrasi yürüyüşüdür. Herkes için gece gündüz çalışıp milletimizin vefalı çıkarıncaya kadar yorulmayacağız. Hep birlikte başaracağız” dedi. 

Mustafa Kındıroğlu’nun yönetim kurulu üyeleri; Pakize Yılmaz, Teslime Gül Karaman, Dilber Yalçın, Hava Başaran, Nevin Deveci, Aysel Aykaç, Ezgi Öztürk, Halil Korkmaz, Fahri Dirikbil, Ali Koç, Serdar Dibekalan, Mustafa Gökhan, Cihan Gencer, Nihat Şenkaya, Sunay Şen, Hasan Zafer, Abdullah Yanar, Oktay Kara, Adnan Karput, Oktay Ünlü, Ercan Sancak, Yüksel  Güren, Fikri Atılan, Nuri Kocaküs, Gıyasettin Kar, Nihat Akçamlı, Sait Koç, Ayhan Akarsu, Halit Çakıcı, Erkan Kaçar, Şinasi Mutlu isimlerden oluştu.