Akhisar Cumhuriyet Halk Partisi, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Tahir Ün Caddesinden başlayan Gençlik Yürüyüşü düzenledi. 

Akhisar CHP İlçe başkanı İsmail Şahin, CHP Manisa İl Başkanı Halil Tokul, CHP Şehzadeler ilçe Başkanı Semih Balaban, CHP Akhisar ilçe Başkanı İsmail Şahin, Manisa Baro Başkanı Ali Arslan, Kadın Kolları, Gençlik Kolları, CHP Milletvekili adayı Mustafa Başgülşen, Sabri Temel yönetim kurulu üyeleri, kadın kolları ve gençlik kolları ile birlikte saat 18.00’de Tahir Ün Caddesi başından başlayan Gençlik Yürüyüşü Milli Egemenlik meydanına kadar devam etti. Yürüyüş sırasında Akhisar İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından geniş güvenlik önlemleri alındı. 

Milli Egemenlik meydanında toplanan yürüyüşe katılanlara seslenen Akhisar CHP ilçe başkanı İsmail Şahin; “Bugün 19 Mayıs, Mustafa Kemal’in doğum günüdür. 19 Mayıs bağımsızlık, aydınlık özgürlük meşalesinin yakıldığı gündür. Değerli dostlar emperyalist devletler topraklarımızı işgal ettiği gün savaşın başladığı gündür. Gaflet ve delalet içinde olan insanlar unutmasınlar. Cumhuriyet kanla kuruldu. Bu toprakları kanla sulayarak kazandık. 19 Mayıslar, 30 Ağustoslar, 29 Ekimler bugün okul bahçelerinde kutladığımız gibi değil. Stadyumlarda ve daha büyük alanlarda Cumhuriyet Halk Partisinin iktidarında kutlayacağız. Cumhuriyet Halk Partililer tarihimizi çok iyi bilirler ama azıcık hafızamızı yenilemek istiyorum. Mustafa Kemal Atatürk, Çanakkale ve İstiklal Savaşını onun üstün zekasıyla kazandık. Bunu herkesin bilmesi gerekiyor. Bugün bizlere Mustafa Kemal’i unutturmak isteyenlere bir daha haykırıyoruz. Mustafa Kemal’in üstün zekasıyla bu topraklarda yaşıyoruz. Bu kıymetli topraklar onun sayesinde bizlere emanet edildi. Cumhuriyet Halk Partililer bu emaneti en iyi şekilde koruyacak. Bugün ki yürüyüşümüz Cumhuriyete, 19 Mayıs’a, laik ve demokratik ülkemize sahip çıktığımızın kanıtıdır. Türkiye laiktir, laik kalacak" dedi.

Sonrasında Gençlik Kolları üyesi Mısra Mastan, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.