Akhisar CHP ilçe başkanı İsmail Fikirli 8 Aralık’ta yapılacak olan teyammül ile ilgili CHP Akhisar ilçe lokali,nde bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında konuşan Fikirlinin basın açıklaması söyle,

İl Başkanım, Aday Adayı Arkadaşlarım, Sevgili Cumhuriyet Halk Partililer, Değerli Basın Emekçileri;

Son 11 yıldır, ülkeyi yöneten İktidar sahipleri, beslenip büyüdükleri izbe karanlık odaklardan edindikleri anti demokratik, çağdışı, sakat fikirleri, iktidarlarında, devleti ele geçirerek, insanımızı ve ülkeyi adım adım karanlığa götürme amacıyla yürürlüğe koymuşlardır.

İktidara geldikleri ilk günden itibaren, kendi medyasını, kendi polisini, kendi yargısını ve kendi sermayesini kurmayı hedef alan iktidar, 2010 Anayasa Referandumunda, "İleri Demokrasi" masalına karşılık bazı gafil ve hainlerin, "Yetmez ama evet" düetiyle, başta yargı olmak üzere tüm Devleti ele geçirmenin yasal alt yapısını gerçekleştirmiştir.

Her yeni yıl, bir öncekini aratmış, ülkemiz, siyasi, ekonomik, sosyal yönden bir çöküşün içine sürüklenmiştir. Dış politikamızı yönlendiren hiçbir ana prensip kalmamış, günübirlik öfke ve rüzgarlarla yön değiştirmiş ve güvenini yitirmiştir. Sonuçta, Ülkemiz, uluslararası alanda yalnızlığa itilmiştir.

İzlenen yanlış politikalar yüzünden devletin üniter yapısı Sevr' den sonra yeniden pazarlık masasına konulmuştur. İktidarın karşıdan isteği, son padişahın isteği ile aynı, yani iktidarlarının devamına izin verilmesidir.

Borçlanmaya, birikimleri harcamaya, ulusal serveti peşkeş çekmeye ve tüketime dayanan bir ekonomi sonucu, ülkenin tüm kazanımları ve zenginlikleri talan edilmiş, köylü-çiftçi bitirilmiş, emekçinin alın terine göz koyulmuş, insanımız Çinli durumuna getirilmiştir.

Bir ayağa kalkış, bir haykırış, tüm olumsuzluklara karşı bir isyan olan GEZİ EYLEMİ karşısında iktidar şok olmuştur. Beklemediği, hiçbir işe yaramaz olarak gördüğü gençliğin, ayağa kalktığında neler yapacağını görmüştür. Bu yüzden gezi eylemleri çok büyük bir öfke ile karşılanmış ve faşizan bir tutum ve şiddetle bastırılmaya çalışılmıştır. Önce aydınlardan ve ordu üst düzeyinden başlayan kıyım ve yok ediş, eylemler sonrası yaygın bir cadı avı halinde, sanatçılar, aydınlar, medya, gençlik ve tüm halk sindirilmeye çalışılmıştır.

Geldiğimiz nokta, önümüzde 30 Martta yapılacak Yerel Seçimlerin önemini hiç olmadığı kadar arttırmıştır. Bu seçimler, demokrasimizin, kişi hak ve özgürlüklerinin, çağdaş ve aydınlık yarınların, bağımsızlığımızın ve bütünlüğümüzün, alm terimizin, topraklarımızın geleceğini belirleyen seçimler olacaktır. Bu seçimler sonrası Nemrutların, firavunların, diktatörlerin gidiş biletini keseceğiz.

Demokrasinin erdemine inanan bizler, bu iktidarı yine demokrasinin kuralları içerisinde yıkmayı, yerle bir etmeyi ve tarihteki bütün diktatörlük heveslilerinin yer aldığı izbe çöplüğe atmaya kararlıyız. Bunun için gereken güç işte burada sizlerdedir. İktidarın korkusu şafağın sökmeye başlamasıdır.

Partimiz, Akhisar' ımızda, yereli yönetecek Belediye Başkan Adayımızın belirlenmesinde tüm üyelerimizin oy kullanacağı Temayül Yoklaması yapılması kararı aldı. Tüm platformlarda dile getirdiğimiz, parti içi demokrasi ve örgütün belirleyici olmasının yöntem olarak kabul edilmesi, bundan sonra da aday belirlemede tek yetkili organın parti üyesi olacağı gerçeğini perçinlemiştir.

Önümüzdeki hafta sonu 8 Aralık Pazar günü 08.00 ve 17.00 saatleri arasında Otel Tütün Büyük Salonda, 30 Haziran 2013 günü itibari ile üye olan tüm Partililerimizi sandık başına oy kullanmaya ve üyelik hak ve hukuklarına sahip çıkmaya davet ediyorum.

Sonsuz olan hiçbir karanlık yoktur. Devranın döneceği ve bugünün zalim muktedirlerinin bu halka hesap vereceği gün yakındır. Katılarak aydınlık yarınlarımıza sahip çıktığınız için hepinize sonsuz sevgi ve teşekkürler” dedi.

Basın açıklamasında kısa bir konuşma yapan CHP Akhisar Belediye Başkan Aday Adayı A.Vehbi Bakırlıoğlu konuşmasın da ‘’Biz CHP olarak 8 Aralık Pazar günü yapacağımız aday belirleme tehammül yoklamasın da ama ben ama diğer Belediye Başkanı Aday Adayı arkadaşım Gökhan bey çıkar.Eğer ki tehammül yoklamasın da sandıktan ben değil de arkadaşım Doktor Gökhan Gürel çıkar ise ben yine de kendim adaymışım gibi arkadaşım için de çalışacağım.Sizlerin huzurun da söz veriyorum’’ dedi. CHP Aday Adayı Gökhan Gürel ise konuşmasın da’’2,5 yıl öncesinden bu yana Belediye Başkanı Aday Adayı olacağımı kimseden saklamadım.31 Mart sabahı inşallah Akhisar Belediye’sinde çay kahve içilecek CHP olarak üyelerimiz bilinçli ister Vehbi Bakırlıoğlu ile çalışan arkadaşlarım olsun ister benimle çalışanlar olsun balkon da ve sokak da kavga etmeyelim. Bir sorunumuz var ise gelip burada konuşup halledelim ama balkon da ve sokak da çay içelim’’ dedi. CHP Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan’ın da katıldığı basın açıklamasın da Cahit Kaplan’da kısa bir konuşma yaparak ‘’ Bizler birlik ve beraberlik içerisin de çalışıyoruz çalışacağız inşallah.Bu çalışmalarımızı bu seçimler de göstererek yerel seçimleri de alıp iktidar’a yürüyeceğiz ‘’dedi.